Rondell-muhammed vs. bränd Reinfeldt

Jag kan förstå och jag respekterar att en del muslimer känner sig kränkta över bilderna på Muhammed som rondellhund. Samtidigt känner jag lite medlidande med dem när de försöker förolämpa oss tillbaka.

Jag bryr mig faktiskt inte om att de trampar på våran flagga och bränner en docka som ska föreställa Fredrik Reinfeldt.

Tvåa, i alla fall.

Jag kommer ett steg närmare My om jag lägger till mars och mina snyggaste bröllopsskor.

Men ändå, slagen. Åtta par, My. Inte illa.

Skoproblem

Jag har stora problem med skor. Jag köper så otroligt många. Inte för att jag egentligen gillar skor extra mycket som plagg eller så, utan för att alla skor jag köper går sönder.

Här är alla skor jag har köpt sedan april, utom det första paret:
image194

Den här säsongen har jag köpt sex par skor. Det började med cheapo-skorna som jag var så glad i, men som gick sönder efter bara ett par månader. Dem lämnade jag tillbaka. Efter det köpte jag ett par cheap monday skor, men de höll ju också bara i några månader. Sen släppte tyget från sulan i hälen. Efter att jag fastnat med skon i trappsteget av från tåget var det nästan omöjligt att använda dem.

Men det är inte alla skor. Efter cheap monday-incidenten tänkte jag att jag skulle köpa några skor som jag var säker på var bra. Det blev converse. Jag har haft ett par förut och gillat dem. Det var bara det att av någon underlig anledning tyckte jag att jag skulle köpa storlek 37. De förra converse jag hade var storlek 39. Skorna var förstås alldeles för smala och gjorde så att jag fick ont i foten. Det har jag fortfarande.

Däremellan har jag köpt ett par ballerinaskor i tyg som luktade fotsvett efter att jag hade använt dem två gånger, så illa att det inte gick att ha dem mer. Jag köpte även ett par ballrinor i silverplast, som faktiskt funkar bra och nu har jag köpt ett par jättebra dojjor som jag är lite kär i.

Här är skorna jag kan använda:
image192

En varning på sin plats

Varning! Små barn kan drunkna i lingondrickan.

image191

Sviken av google

Google tror att jag är ett virus och vägrar söka åt mig. Jag är helt handfallen. Vet inte vad jag ska göra. Hur hittar man information utan google? Hur googlar man utan google?

Tomt.

SL-logik

En SL minut är inte 60 sekunder. Det finns även andra områden där logiken brister för SL. Till exempel när det kommer till deras resegaranti och buss 676 mellan Tekniska högskolan och Norrtälje.

Bussarna till Norrtälje på lördagar och till Stockholm på söndagar är nästan alltid fulla. Eller, rättare sagt så fylls sittplatserna upp väldigt snabbt. Så snabbt att folk ofta väljer att vänta 20 minuter på nästa buss istället för att stå upp. Man får nämligen stå upp i bussarna. Det står inuti bussen att det finns plats för 44 stående passagerare. Men det brukar busschaufförerna strunta i. När sittplatserna är fulla bränner de bara förbi de resterande hållplatserna och lämnar arga, sura och häpna människor kvar.

Nu till logiken. Enligt SL:s resegaranti får man ersättning för en taxiresa om om RISKERAR att komma mer än 20 minuter försent till sin slutdestination. Enligt SL:s trafikupplysning får man RÄKNA MED att Norrtäljebussarna blir fulla redan vid starthållplatsen och sen bränner förbi resten av hållplatserna utan att plocka upp passagerare.


Därför tycker jag att det skulle vara ok att helt skita i att försöka få åka med bussen och ta en taxi på en gång istället.

Det är däremot, enligt SL:s trafikupplysning, inte logiskt.


Skepparkrans

En kille på gymmet har skepparkrans. Det förstärker intrycket av hans otroligt avlånga ansikte. Mycket märkligt.

Helgen!

image190

Linda meditierar

"Känn hur du blir tung. Kanske blir du tyngre än vad du någonsin har varit förut"

(tung och tung. Jag väger väl som jag alltid har gjort)

"Känn hela kroppen samtidigt"

(där är tårna, där är fingrarna, där är arm... vänta nu, var är tårna?)

"Känn hur du uppfylls av tomheten i dig"

(tomhet? blir det eko då?)

Jag suger på att meditera och göra avslappningsövningar.

Lunch på konditori Lyran

Eftersom vi är TVUNGNA att ha bil med oss vart vi än beger oss just nu så försöker vi göra lite utflykter på helgerna. Igår blev det konditori Lyran i Bredäng. Huset är från 1897 och byggdes som sommarnöje. Numera är det alltdå konditori och det var väl en sådär bra idé att äta lunch där. På Lyran ska man fika och njuta av den fantastiska miljön både inomhus och utomhus.

image189


Finally...

Tåget var över EN TIMME försenat idag när jag hade planerat att gå och träna efter jobbet. Konsekvensen blev ingen träning, eftersom gymmet stänger tidigt fredagar under sommaren.

Sur och otroligt svettig pga avstängd luftkonditionering på X2000 kom jag hem och hällde upp en fantastiskt välförtjänt drajja.
image187

Konditoripåsar

Varför har konditoripåsar inga handtag? Jag förstår inte riktigt syftet med det. Ok att de ska vara i papper för att inte godbitarna ska bli sega, men handtag? Det blir jätteknepigt att klämma ihop fingrarna kring kanten på påsen och särskilt om man ska bära andra saker samtidigt eller om man köper lite tunga saker.

Märkligast är påsarna man får om man köper kondisbitar, typ mazariner eller nåt. De har en botten, men ändå inga handtag.

Why, god, why?

Snopet

Kollade sökvägarna för folk som har hittat hit. Någon har sökt på avslöja + slutet + harry + potter och hamnat här.

Vilken besvikelse.

Härligt.

Tog eftermiddagen ledigt. Åkte till Drottningholm med syster och syskonbarn. Picknick i solen. Bygga barkbåt. Leka i labyrinten. Rulla i gräset. Äta glass.

Lovley.

Getting there...

I morgon börjar yogan igen. Då har jag något att visa upp!

image185

Mitt lilla bröst har blivit större!!!

Utan ärtsoppa.

Jag jobbar i en stad helt utan ärtsoppa och pannkakor på torsdagar. Det är skandal. Hur kan INGEN restaurang i EN HEL STAD servera ärtsoppa på en torsdag?

The world has gone mad.

Sabotage!

Varför har alla människor en oemotståndlig lust att avslöja slutet på sista Harry Potter-boken? Folk kan ju bara inte hålla tyst! Inte bara det, tidningar kan inte sluta skriva om det.

Idag i svd.se såg jag rubriken "klicka inte här om du inte vill veta hur HP slutar". Alla kvällstidningar har tydligen skrivit om slutet och alla recensenter har avslöjat alldeles för mycket.

Vad är detta? Varför gör de såhär? Hur snabbt ska man behöva läsa för att få ta reda på slutet på boken alldeles själv?

Det var minsann ingen som avslöjade hemligheten i The Crying Game.

RSS 2.0