Sanningar om holländare

Det finns två absoluta sanningar om Holländare (Amsterdam-bor)

1. Alla cyklar. Jämt och överallt
2. Alla röker. Både och.


Pussel

Alla mina bitar börjar falla på plats.

Vincent van Goghs sovsrum

Jag har sett van Goghs sovsrum.

Sen jag var på Musée d'Orsay i Paris i 20-årsåldern har jag varit fullständigt fascinerad av Vincent van Gogh. Jag har alltid gillat färger, men hans färger är liksom mer färgiga än något annat. Det röda är så intensivt rött och det gula så strålande gult.

I helgen fick jag äntligen se ett par hundra av hans tavlor på van Gogh muséet i Amsterdam, bland annat en av mina absoluta favoriter, tavlan av hans rum i Arles.Vad som fascinerar mig mest är hans förmåga att se färger i de mest gråa miljöer. Där jag ser brunt och grått såg han även blått, gult, rött, lila och rosa. Hans teknik får dessutom tavlorna att se så oerhört levande ut. Det blåser i kastanjeträdet, speglar sig i vattnet, rör sig i sädesfälten. Man kan riktigt se solrosorna vissna.


Smickrande?

Inte för att jag känner nåt riktigt behov av att hitta nån att dejta via facebook, men jag undrar ändå lite över det här mailet som jag fick av fejjan:

Linda, these are the reasons why others would date you  
 
This email was sent by Social Profile.
---
This is a summary of reasons that people gave when asked "Why would you date Linda?"

1. cute (1 vote)

En person skulle alltså vilja dejta mig för att jag är söt. På något sätt känns det som att fejjan försöker framställa det som något positivt. Att EN person skulle vilja dejta mig.

Tur att man är gift.

Klonk

Varför heter boule boule på svenska?

Jag menar, på franska heter det ju petanque. Det är som att vi har tagit ett franskt spel, men tyckt att namnet petanque är lite för krångligt och därför bytt namn men eftersom det är ett franskt spel ändå valt ett franskt ord, men ett franskt ord som är lite lättare för oss svenskar att säga, alltså boule?

Varför kunde vi inte bara döpa det till klonk?

Jäkla yoga

Min yoga har flyttat från halv sju till halv sex. Mitt tåg kommer till t-centralen tidigast tjugo i sex. Hur ska jag nu hinna?

RSS 2.0