Sne'

Min navel sitter inte i mitten på magen.

Jag har tidigare trott att det är min kropp som är sned, för många byxor ser ut att sitta snett på mig. Men nu har jag kommit på att det är navelns fel. Den sitter lite för långt till höger.

Om man skulle hänga ett snöre med ett lod i från min haka ner mellan brösten, så skulle man se att naveln inte sitter i mitten. Jag ska testa det.


Charter

Jag har nog aldrig varit så här brun.

Är tillbaka efter en vecka på Mallorca. Har varit på mitt livs första riktiga charterresa. Det var mycket märkligt.

Vi bodde på en ort som hette cales de Mallorca och var helt och hållet uppbyggt för turismen. Det fanns INGET riktigt där. Allt var fusk, bara för turisterna.

Det fanns visserligen ett kommersiellt centrum. Där sålde de konstiga souvenirer. Bara. Sen fanns det en del barer också, men bara en restaurang. Och så fanns det underhållning för barnen; spelhallar och lekparker med hopptält och bilbanor.

Tack och lov bodde vi på lägenhetshotell och kunde laga egen mat. De första dagarnas brist på matvaror (det fanns bara SUPERdyra mataffärer med extremt dåligt utbud = mest vin, öl och sprit där vi bodde) ledde till att vi, när vi väl fick tillgång till bil, överhandlade i närmsta riktiga supermercado. Vi köpte mat för över 400 spänn och när vi kom hem och packade upp fattade vi inte vad vi skulle göra med all mat. Vi fick slänga över hälften när vi åkte.

Bilen gav oss också en del frihet. Tre dagars rundturer var som en befrielse efter två dagar i turistfällan. Vi åkte till Palma och kollade på katedralen, körde upp till ett kloster från 1300-talet som låg 508 meter över havet på ett berg utanför staden Felanitx. Där var utsikten makalös. Därifrån körde vi vidare till en liten fiskeby som hette cale de Figuero, där vi åt lunch och tittade på det klarblå vattnet. Sista dagen hann vi med en tur till drakgrottorna utanför Portocristo, en kilometerlång tur ner i underjorden med stalaktiter och stalagniter och streptokocker och underjordiska insjöar. Mycket vackert. På kvällen körde vi upp till ett litet hotell med bra restaurang i bergen ovanför vårt hotellområde, Vista Hermosa, där vi åt en härlig middag. Jag käkade avokadosallad med räkor till förrätt, hummer och pilgrimsmusslor i saffranssås till huvudrätt och tre sorters choklad till efterrätt; chokladmousse, chokladglass och chokladbakelse. Mums.

Efter tre dagars äventyr måste jag ändå säga att lata dagar vid poolen lockade ganska mycket igen...

Sökes: någon med för stora skor

Hur mycket pengar ska man behöva lägga ner på skor innan man hittar några som är bra? Förra året hade jag ju samma problem, jag köpte skor för hur mycket pengar som helst.

Nu är det samma visa igen. Jag har köpt fyra par skor den här sommaren och är inte nöjd med ett enda par. Bara ett par har jag lyckats lämna tillbaka dessutom. Jag har säkert lagt närmare tusen spänn på skor jag inte kan använda. Bara för att jag tror att jag har storlek 38.

Mina fötter är precis mitt emellan 38 och 39 och när jag provar skor så landar jag alltid i att det är bättre att köpa för små än för stora för de töjer sig alltid lite. Fast det GÖR de ju inte. Istället får jag skavsår och ont i fötterna.

Så nu tänkte jag göra en efterlysning: finns det någon därute som tänker tvärtom? Nån som alltid köper 39 fastän du borde ha köpt 38? För i så fall kan vi väl byta skor?

RSS 2.0