Dålig kombination

Barn och X2000 är en dålig kombination.

Antingen springer barnen i de oemotståndliga tågkorridorerna DUNK DUNK DUNK DUNK när man försöker sova. Eller så skriker de jättehögt AAAAÄÄÄÄÄOOOO som spöket Labans lillasyster Labolina när man försöker sova. Eller så kräks de. När man försöker sova.

Kräks är värst. Jag tror jag måste göra en egen kategori i bloggen som BARA handlar om mina kräknojjor.

(Ja, jag vet att det finns en tyst avdelning där barn inte är välkomna, men jag har en tendens att glömma bort det när jag bokar...)

Min första!

Idag skickades min första detaljplan ut på remiss! Tjoho!

Nu är jag lite nervös för vad remissinstanserna ska tycka. Hoppas att de är snälla mot mig!

Vanligt hyfs!

Jag fattar inte varför folk på gymet alltid står i vägen när jag ska gå förbi. Det är som att de inte kan hålla sig inom normalt avstånd från maskinerna de jobbar i, utan liksom brer ut sig över hela gången.

Sen fattar jag inte varför folk på gymet ska hålla på och tränga sig förbi mig när jag kör i en maskin. De måste väl inse att det inte finns plats?

Puff

Jag måste få puffa lite för en snygg kommentar som har kommit in på inlägget jag = sierska. Läs kommentaren här. Det är kommentar nr ... tja, du kommer fatta vilken jag menar.

queerstadsvandring

Idag har jag lärt mig att det finns ett hus som har en vagina på sig i Stockholm. Och så har jag lärt mig att toppen av spiran på Riddarholmskyrkan är av plast.

Queer kan tydligen vara mycket.

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Söndag 27/5 är mors dag. Skänk pengar till världens mammor genom rädda barnens kampanj Rädda mammorna. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till kvinnor som drabbats av krig och konflikt.

image145

Sola i Karlstad

Har varit en sväng i Karlstad. Där är de ganska galna. Men det var en kul tripp men många bra och roliga inslag. Fick se en del av hur Karlstad är uppbyggt och planerat och diskuterade hur de hanterar bland annat översvämningsfrågor. Jo, det är sånt som jag tycker är intressant.

Men nu är jag trött. Gäsp. Ska snart gå och lägga mig. Måste bara kolla klart på Stranger than fiction först. Den är himla bra.

Nu fick jag nog Will Ferrell att titta in på bloggen igen.

Somliga går med trasiga skor...

... men jag byter ut dem. Mina nya, snygga, skor gick förstås sönder efter tre veckor. Sprack rakt över sulan. Jag lämnade tillbaka dem igår och då sa hon i butiken att de har haft problem med skorna men att leverantören har bytt fabrik och att det förhoppningsvis blir bättre. Jag tycker ändå att det är för dyrt att pröjsa 499 spänn för ett par skor som går sönder. 

Dessutom tjänade jag en krona på att lämna tillbaka skorna, för hon hade ingen växel.

Sen gick jag förbi weekday och köpte de här snygg-snygga skorna

image143

Som jag nog får lite skavsår av.

BH-byglar

Hittade följande information på det fantastiska internet. Hemsidan tillhör ett fastighetsbolag i Göteborg.

"2007-01-18 13:39 BH-byglar är väl bra men inte alltid
Vi har ett gemensamt problem.BH-byglar i tvättmaskinerna.Även om man tvättar den typen av kläder i tvättpåsar så hände det att en eller annan bygel slinker ut.Det är inte bra.
Dels kan den skada dina och andras kläder dels förorsakar det stopp i tvättmaskinen.
Felkod E08 på tvättmaskinen är ofta förorsakat av BH-byglar.
Så därför-ta gärna ut byglarna innan du stoppar BH-arna i maskinen. TACK. "

TA GÄRNA UT BYGLARNA??? Skrivet av en man eller?

Lite kort över bröstet

Jag kan inte göra vissa yoga-övningar, för jag är tydligen lite kort över bröstet. Men andra yoga-övningar kan jag göra JÄTTEJÄTTEBRA och igår gick det bättre än nånsin tidigare! Det var så roligt så roligt!

Det är lite varannangång-träning. Varannan gång blir jag sur över att jag inte har kommit längre och varannan gång blir jag glad över hur långt jag har kommit.

Jag och mitt lilla bröst.

Just wanna

I helgen gjorde jag ett riktigt kap. 80-tals rullen "girls just wanna have fun" för 69 spänn. Har precis tittat färdig och måste säga att jag fortfarande tycker att Lynn är den coolaste bruden som finns.

Jag minns när filmen kom! Allt jag ville var att ha en vändbar katolsk flickskolsuniform med skinnklädsel på insidan!

Filmen fick mig också att inse hur otroligt 80-talsinriktat modet är just nu. Lynns kläder är snyggast i världen.

image141


image142

Funderingar kring Jesus

Varför flyttar påsken på sig? Jesus föddes på julafton, dvs den 24 december, men dog lite olika tider på året, eller vadå?

Och hur är det egentligen med kristi himmelfärd och pingst? Är de fasta helger eller rör de på sig också? Hur blir det i så fall med "på den tredje dagen uppstånden igen"?

Och hur kan Jesus födas den 24 december, dö nån gång mellan början av mars och slutet av april, stiga till himlen i slutet av maj och då vara 34 år? När hamnade han i puberteten?

De har en del att förklara.

winniepig-love

Såg just två igelkottar uppvakta varandra. Den ena (förmodligen hanen) gick runt i en ring runt den andra (förmodligen honan), som samtidigt snurrade så att hon hade huvudet mot hannen hela tiden. Dessutom fräste (den jag antar var) honan hela tiden. De såg ut lite som en karusell. Eller en hund som försöker fånga sin svans. Det är svårt utan rörlig bild ibland. Jag vill visa genom att liksom gå runt i en ring och sen snurra och låta, men det hjälper ju inte i det här fallet. Jag kan gå runt i ring och snurra och låta hur mycket jag vill utan att det förbättrar situationen.

Googlar igelkott + parning och hittar bland annat rubriken "man hade sex med igelkott". Inte vad jag sökte...

Well, fint ändå, att vi har små söta djur som igelkottar levandes ibland oss.

Nya, efterlängade, prylar

Idag har jag köpt två JÄTTEBRA saker. Jag kan inte bestämma vilken som är bäst. Jag tappade ju bort min pincett för ett tag sen. Letade och letade, frågade på gymmet om jag hade glömt den där (de skrattade lite föraktfullt åt mig när jag frågade) och kollade på alla möjliga och omöjliga ställen. Men den var borta :-(
Jag köpte en ny som inte var i närheten av lika bra. Nu har jag köpt EN TILL PINCETT och jag måste säga heja muji! En jättebra pincett som ser ut så här

och kostar 75 kronor. Oj vad glad jag är.

Sen hittade jag en annan JÄTTEBRA grej som jag har letat efter i flera år. Nämligen en bildkarta över Sveriges kungaätt. Jag har alltid tyckt att toan är en så himla bra plats att ha saker som man vill lära sig på. Jag menar, när man är där har man ju ofta tid att fördriva. Då kan man lika gärna lära sig bra saker. Som Sveriges kungaföljd.
image140

Ett hus blir byggt...

... här!

image137

image138

Sen ska huset får röd färg och vita knutar och en terass och en förstukvist och kök och badrum och färg och tapeter och bäddsoffa och sängar och pynt och tjafs. Det kommer att bli SÅ HIMLA FINT!

Fredrik Virtanen och klimathotet

Idag såg jag Fredrik Virtanen. Nej, inte på tåget för jag är ju ledig när Jesus far till himlen, utan på söder, Sofo, närmare bestämt vid Ica på Östgötagatan. Han stod och snackade med tre kompisar (alternativt en flickvän och två kompisar) och sen sa en av kompisarna "men då åker vi till Clarion då" varpå de fyra vännerna splittrades och gick till TVÅ OLIKA BILAR. För att åka till Clarion hotel som ligger typ TVÅ METER därifrån.

Har de hört talas om koldioxid? Klimathotet? Växthuseffekten?

ps
Jag tror i alla fall att det var Fredrik Virtanen, men jag är inte säker. Har inte helt koll på hur han ser ut. För enkelhetens skull säger vi att det var han.

Jesus

Trevlig resa, Jesus!
image136
Välkommen tillbaka i jul!

Det blir bara bättre...

SJ är ju värsta kändisspanarstället. Särskilt då X2000 mot Malmö. Jag har inte bara åkt tåg med fråga Olle-Olle och sett Staffan Westerberg på perrongen. Nej då. I morse delade jag farkost med den här snubben

image135

Fast han åkte förstås 1:a klass. (Efter viss förvirring här hemma har jag förstått att jag måste förtydliga att mannen på bilden är Martin Stenmarck.)

Buddhatyget

Jag höll ju på ganska länge och tjatade om en buddhagardin som jag ville ha i vårat supersnygga sovrum. Jag fick till och med Artefact att göra ett eget inlägg till mig om hur man kan trycka sitt eget buddhatyg. Som jag inte har gjort. I alla fall så kollade jag till sist upp vilket märke tyget var i och det är ju förstås Sandberg som har gjort tyget, som är så här snyggt
image134

Fast det jag vill ha är mer i brunt och beige.

Min helg

I helgen gjorde jag soppa på ogräs

image131

och en smulpaj med tre olika innehåll. Recepten dyker upp på Sisterfood allt eftersom.

image132

Just det, och så la jag ju den här gången också

image133


Jag = sierska

Jag kände väl det på mig när jag ifrågasatte SL:s mobilförbud för ett par veckor sen.

"Mobiltelefonförbudet på SL kan snart vara ett minne blott. SL:s vd Ingemar Ziegler tänker föreslå styrelsen att förbudet avskaffas vid nästa sammanträde. "

Dear Will Ferrell

I like your movies very much. I think you are very funny. I have two dvd:s with you at home, the movies Anchorman and A night at the Roxbury. I also saw Tallageda nights at the movies. I am looking forward to seeing your new movie, Blades of glory. I heard you were working up your ice-skating skills in Bromma. I am sorry I missed you then. Hope to catch you at your summerhome in Gnesta soon.

Love, Linda.

image130
ps. no, I am not a stalker. I just think you are very funny.

Ännu finare sällskap!

När jag gick av tåget i Stockholm i eftermiddags stod Staffan Westerberg på perrongen och väntade. Inte på mig men kanske på storpotäten.
image129

I fint sällskap

image128

Idag åkte jag tåg med fråga Olle. Han drack öl.

Sådan matte, sådan blogg?

Tidigt i mitt bloggliv höll jag på att experimentera lite med reklamen som tilldelades bloggarna utifrån vad inläggen handlade om. Jag bloggade då väldigt mycket om mitt kylskåp, varpå jag bara fick reklam för elektrolux. Sen försökte jag blogga om smörgåsgurka för att se vart det tog mig. Det tog mig ingenstans. Nu har jag fått påpekanden från en person som inte vågar lämna inlägg på bloggen, men väl mailar mig (du vet vem du är) om att det är lite lustigt att alla mina klagomål på SJ och deras priser, förseningar och oflexibla system har lett till stora banners där det står Stockholm-Gbg 95 kronor.

Det är alltså billigare att åka Stockholm-Göteborg t-o-r VARJE DAG än att köpa ett månadskort Stockholm-Norrköping. I hate SJ even more.

En olycka händer så lätt

Läste i flera morgontidningar i morse om den styckmördade personen som hittades i en resväska i Alby i går. Bland annat skriver DN "När polisen anlände till platsen väcktes omedelbart misstankar om att det rörde sig om ett mord."

Nähä. Jag trodde att det var någon som ville fuskåka med SJ och försökte packa ner sig själv i en väska, men förolyckades.

Kommunikation är grunden till ett bra förhållande

Min kille tycker att jag aldrig berättar nåt för honom längre. Han får läsa vad som händer mig på bloggen istället.

Jag tycker det är ganska praktiskt.

Haunted

Fick ett brev från CSN. För ovanlighetens skulle hade jag tjänat för mycket och de ville ha pengar tillbaka. Det får jag nästan jämt. Eller ofta i alla fall. Men den här gången slipper jag betala ränta för de pengar jag olovligen har fått utbetalde. Orsaken är lång handläggning av ärendet. Det gäller första terminen 2004.

ååååååååååååååh så snygg!

Kolla vilken snygg byrå som står i våran hall! Jag hittade den second hand, den var lite sliten men med några lager målarfärg och nya knoppar blev den som ny! Jag började med att måla själva byrån i svart lack, sen gjorde jag en egen schablon........... neeeeeeeeeeeeeej. Skojade bara, så var det ju inte. Den är shoppad färdig. Och nu kommer värsta tipset på en bra butik: på Ringvägen i Stockholm har det öppnat en pyttebutik som säljer importerade möbler från Kina för typ 2/3 av priset jämfört med andra, liknande affärer. Den ligger vid EM, typ intill den superknäppa enorma källarbutiken China trading.
image126
Jag har sett vissa priser på Internet, inte just på den här byrån, men på andra. Den här pröjsade vi 1300 spänn för och då tyckte Kina-farbrorn (som knappt kan varken svenska eller engelska) att vi var urusla på att pruta och satte själv ner priset med en hundralapp :-)

Tecket på lådorna betyder lycka. Eller som Kina-farbrorn sa "lack. Chinese lack" jasså, det är kinesiskt lack, tänkte vi och såg nog inte så imponerade ut. "Good lack!" förklarade Kina-farbrorn. Då såg vi nog ut som han förväntade sig. Jag tror att vi kommer handla mer i den här affären!


Nya skor och beiga ben

Jag har köpt nya snygga skor. Det kan man göra när man har ett jobb och tjänar pengar och bara 300 000 i studieskulder. Så här snygga är de
image122
Och ja, mina ben är så beiga att det är svårt att se var benet slutar och strumpan börjar. Och ingen ska tro att det kommer att bli någon förändring på den fronten under sommarhalvåret.

Vem vill jag vara?

Tvättid från tio, men när jag kom ner i tvättstugan låg annans tvätt i maskinerna. Det var typ klart, men jag vet att familjen i fråga inte är särskilt noga med tiderna och såg att de även hade tagit tiden efter oss. Hela torkrummet är fullt med deras tvätt + två helt otorra maskiner.

Självklart blir man lite irriterad.

Jag tog ut deras tvätt ur maskinerna och satte igång mina maskiner. Sen kom jag till en punkt när jag var tvungen att välja vilken personlighetstyp jag ville vara: vill jag vara personen som markerar genom att köra ut deras blöta tvätt i en korg i korridoren och låser dörren? Eller vill jag vara personen som har förståelse för att en trebarnsfamilj har mycket att göra, trots att jag vet att de inte håller ordning på tiderna någonsin och att jag förmodligen kommer få gå upp till dem om 20 minuter och be dem plocka bort tvätten ur torkrummet?

Jag valde den förstående personlighetstypen. Det känns urjobbigt. Jag vill hellre vara en surtant.

---------------------------------------------------------------------------

Uppdatering: Jag är varken förstående eller surtant. Jag är en jävla bitch som har förutfattade meningar om folk. Allt var borta när jag kom ner... där fick jag.

Utsövd!

Känner mig som en människa igen. Sov elva timmar i natt. Somnade före halv elva. Ah! Ljuva sömn. Den behövs för dagen är fullsmockad: träna, käka lunch på hoummusställe, kolla kinabutik, åka till ringbutik, kanske födelsedagsfika lite (inte min födelsedag), äta på stans bästa sushi (enligt rykte, vi får se) och gå på bio. The Departed.

Ska bara orka sätta igång så...

Ny blogg

Jag ska göra en ny blogg. Den ska heta SJ-bloggen och bara handla om mina resor till och från jobbet. Där kan jag skriva om hur sur jag blir på SJ, hur sena de är hela tiden och hur jobbigt det är att pendla.

Ungefär som jag gör idag.

Fast resan hem idag var mycket angenäm. Den tillbringades i bistrovagnen tillsammans med tre kollegor, drickandes vin.

Så skulle man ALLTID åka hem.

Allergi?

Jag är jättetrött hela tiden. Jag måste vara pollenallergiker. Nån annan förklaring finns inte.

Fast finns pollen året om?

Varför välja?

Hade date med min fantastiska systerdotter igår. Hon fick frågan om hon ville titta på film eller lyssna på en skiva i sina hörlurar innan hon gick och la sig.
"jag vill titta på film OCH lyssna i hörlurarna"
Men du vet att du inte hör vad de säger på filmen då va?
"jag vill titta på Emil och lyssna på Pippi!"

Släng er i väggen, Fanta, det är här  "why choose" kommer till sin rätt!

Bedrägligt.

Solen lyser ute och ger sken av att värma en frusen själ.

Men när man går ut blir man bara ännu kallare.

Tävling!

Jag är med i månadens omgång av cyberkocken med ett härligt recept från sisterfood. Gå in hos Ilva och rösta!

Det behöver inte nödvändigtvis vara mitt bidrag du lägger din röst på... men verkar det godast, så för all del!

Jag kommer börja hata SJ

I går när jag skulle åka till jobbet så hade SJ ställt in 07.20 avgången. Det är ju klämdag. Då jobbar ju ingen. Eller rättare sagt, de som har pengar jobbar inte och då är det inte värt att köra några tåg. Det sa de till mig när jag ringde kundtjänst och klagade.

Åtminstone sa de att det inte är nån som åker förstaklass och då är det inte lönsamt att köra tåget. Det är ju typ samma sak.

Sen när jag skulle åka hem var tåget tio minuter försenat.

RSS 2.0