Färg(k)val

Det finns så himla många färger. Jättejättemånga, faktiskt. Svart är inte en färg. Jag blir helt snurrig i huvudet av att välja. Men nu har jag kanske lyckats snika in lila i färgkombinationen så eventuellt blir det gult på tre väggar, lila med en svart ruta och guldschabloner på väggen bakom sängen. Snyggt. De hade tapeterna på Ritio också. De kostade mer där. Buhu. Vi måste försöka provmåla, kanske med smörgåsgurka. Så man ser hur färgerna ser ut på riktigt.

Ett problem bara är att jag har glömt att en vägg nästan helt kommer att tas upp av garderobsskjutdörrar. Eller, till att börja med kommer den tas upp av en öppen garderob utan dörrar, för vi har inte råd med dörrar än. Men i slutändan ska det liksom smälta in i resten och jag vet inte riktigt hur det ska gå. Men det löser sig. Vi tänkte ändå köpa den billigaste varianten skjutdörrar, men plywood bara som man får göra vad man vill med och då kan man ju måla dörrarna gula också.

Rubriken i inlägget blev ju nästan lika vitsig som en kvällstidningsrubrik!

Badkrukor

Jag har fått bra kommentarer på barn och badvatteninlägget och jag förstår era synpunkter. Det är ju dessutom svårt att kasta ut nånting ur ett badkar. Oavsett vad man vill kasta ut. Däremot tycker jag att synpunkterna var mer tolkning av den bokstavliga meningen av ordspråket än en förklaring av vad det betyder. Var barn smutsigare förr i tiden? Blir vattnet grumligare i tunnor än vad det blir i badkar? Smörgåsgurka.

Nu ska jag till Ritio och kolla färger!!!

Bränd dag

Idag har jag jobbat igen, men bränt typ allt jag har tagit i. Det har med andra ord inte gått så bra. Det känns snarare som att jag har suttit här i onödan. Men jag har förberett fint för två saker som andra kan göra. För folk som inte vet vad jag jobbar med måste det här låta förvirrande. Smörgåsgurka.

I alla fall så har jag inte kunnat ta bort stygnen idag heller, men hoppas på i morgon! Idag ringde läkaren och sa att den borttagna pricken inte var ond utan god. Men han tyckte nog att jag hade gått lite väl länge med stygnen nu... jag håller med. I morgon ska de bort! Sen blir det lunch med vännen som jag planerade så väl för att få träffa idag, men fick skjuta upp till i morgon. På eftermiddagen ska jag hämta systerdotter på dagis sen ska vi leka. Hon kommer bli förvirrad över att våran dörröppning till sovrummet är på en ny plats, tror jag. Hoppas hon tycker att det är kul åtminstone.

Barn och badvatten

Jag har funderat över uttrycket "kasta ut barnet med badvattnet". Särskilt under valrörelsen användes det flitigt och till höger och vänster. Jag har aldrig riktigt förstått vad det innebär. Är det så att man har ett smutsigt barn, som man då badar och sen glömmer bort och så kommer man in i badrummet och tänker "oj, vad mycket badvatten, det ska jag spola ut" och så drar man ut proppen och barnet följer med. Eller är det så att barnet, efter att det har badat en stund, inte går att urskilja i det smutsiga vattnet?

Om jag funderar på riktigt kan jag tänka att det har nåt att göra med att man har nåt som är bra men man ser det inte och förkastar det tillsammans med det som är dåligt.

En snabb googling ger skiftande svar. 506 träffar. En träff gav dessutom en fortsättning: förrän tappen är ur tunnan. Det gör mig ännu mer förvirrad. Jag kommer inte närmare än förklaringen ovan. Tillägg, anyone?

I övrigt, för att snabba på min annonsutveckling, tillägger jag: smörgåsgurka, smörgåsgurka, smörgåsgurka.

Testing, testing

Nu ska jag pröva att ändra reklamen på min blogg genom att skriva jättemånga inlägg om smörgåsgurka. Själv äter jag inte smörgåsgurka särskilt ofta, fast jag tycker att det är gott. Jag vet inte riktigt varför, men jag har aldrig fått in vanan på något sätt. Dessutom äter jag inte smörgåsar så ofta, det kan ju ha med saken att göra.  Jag väntar med spänning på nya annonser. (Fast tänk om smörgåsgurka faller under k-skåpskategorin??? Jag kanske borde tänka ut något annat som inte har med mat att göra.)

En lista till

Om man har en kategori som heter listor måste man väl lista saker. Jag gillar att lista saker. Här är några saker som är bra med kylskåp:
1. De är kalla
2. Man kan ha mat där
3. ...

Ja, jag fick i alla fall in ett kylskåpsinlägg till :-)


Jag är ett kylskåp

Vill bara säga att jag fick en kommentar från min syrra om att mina många blogginlägg om kylskåp har lett till att all reklam på min blogg handlar om kylskåp. Jag hade själv också noterat att electrolux och billiga vitvaror är vanlig reklam på min blogg men vill påpeka att även underkläder har figurerat och det har jag faktiskt aldrig skrivit om. Jag kanske ska testa att lägga in jättemånga inlägg om nåt skumt ämne bara för att se vad det blir för reklam?

Planen, i efterhand

Ännu en dag i arbetslöshetens tecken. Men idag har jag faktiskt varit på intervju för ett jobb i en kommun långt bort. Jag försökte blogga planen innan jag åkte, men när jag satt vid datorn kom jag på att mitt busskort hade gått ut och att jag var tvungen att gå till gullmars och köpa ett nytt innan jag åkte till kommunen-långt-bort. Fick bråttom, bråttom och just när jag hade skrivit färdigt och tryckte på publicera så tyckte datorn eller internet eller något annat högre väsen att det var dags att lägga av. Så det fick bli plan i efterhand istället. I alla fall så kändes det bra på intervjun, men jag vågar inte hoppas på att få jobbet. De som intervjuade mig verkade jättetrevliga och arbetsvillkoren verkade bra och jobbet kul. Men jag vågar inte hoppas ändå. Efter intervjun åkte jag hela långa vägen från kommunen-långt-bort och promenerade hem från Årstaberg. Ringde en kompis på vägen hem och frågade om vi skulle fika idag med förhoppningen om att vi skulle ses i morgon. Hon är nämligen sån att det aldrig går första gången man försöker, så hade jag ringt i morgon och frågat om hon ville fika hade hon inte kunnat, men nu frågade jag om idag och då kunde hon inte det, men i morgon kunde hon. Om du fattar.

Resten av dagen går till att måla och ikväll ska jag iväg och träffa en kompis från skola/jobb/nätverk. Flyg och fläng!

Kärlek het som chili

Min man är tokig i chili. I somras köpte jag en planta anchochili till honom i present och den har stått och gosat i vårat fönster ett bra tag. Det tog ganska lång tid innan den fick några blommor, så i somras var jag lite bekymrad över att den inte skulle ge någon frukt, men lagom till den mörkaste tiden på året började knopparna synas. Blommorna slog ut, men ljusbristen gjorde att de var svåra att pollinera och ramlade av när jag försökte. En ynka liten blomma klarade sig och utvecklade en frukt. Vi har i några månader följt frukten med spänning. Tyvärr blev den, trots försök med ljusterapi, inte särskilt stor. Kanske tre cm hög. Recepten på "fylld anchochili" var bara att glömma.

Idag var det då dags, chilin skulle skördas. Hade ju tänkt publicera en bild på frukten här på bloggen, men kom hem för sent. Mannen tog ett kort, men det blev suddigt och raderades så allt ni får se är hacket.Det blev inte mer än så av den lilla frukten, men det var bra drag i den. Tillräckligt för att räcka till en god pasta med kräftstjärtar


Smaskens!

Vackra väggar

Jag vet, syrran. Jag har också tänkt att jag kan önska mig tapeter i födelsedagspresent. Men vi vill ju inte sova i vardagsrummet i en månad... men jag fick ett tips från art[e]fact om beckers inredningsinspirationer, både Kina och Marocko är jättesnygga!

   

Har också hittat en spännande butik på söder som jag inte har varit i, måste genast dit och kolla www.ritio.se. Det är en kombinerad färg- och möbelaffär.


Rum som flyttar sig

Vi kom på en jättebra idé igår kväll, så nu har vi garderoben i arbetsrummet och sängen i vardagsrummet. Det var jätteskönt att slippa sova i byggdamm och plast, men inte så skönt att inte kunna stänga dörren om sig. Särskilt eftersom jag sov längst. Vi städade också och det var nästan bäst av allt! Ett rent kök och ett rent vardagsrum!

Vi kom på en annan bra idé igår också. Hur snygga tapeterna än är så har vi svårt att motivera att lägga 2 000 spänn på en fondvägg när vi precis har lånat pengar för att ha råd att köpa frys. Därför blir det målning för hela slanten, men inte hur som helst! Först en färg på alla väggar, en färgig färg, en Linda-färg liksom. Rött eller orange eller så. Sen målar vi en svart bakgrund till sängen, som en ruta på väggen där sängen ska stå. Till sist ska vi hitta några snygga schabloner att måla i guld, tre på rad ovanför sängen. Det ska bli lite Kina-inspirerat och passa våran guldfranslampa som ger snygga mönster på väggarna. Ni som jag känner som varit i Kina (minst tre stycken) och alla som jag inte känner som har varit där, kom med tips!
Det kommer också bli jättefint.

Men jag älskar tapeterna :-(

Måndagsplanen

Jag jobbar idag också. Jätteskönt. Gick upp tidigt för att måla lite på listen över dörren. Det gick bra, men lite snabbare än tänkt så nu hinner jag nog promenera om inte hela vägen så en bit av vägen till jobbet. Eller jag hinner kanske hela om jag rappar på... fast håret är blött.

Det blir en himla enkel plan, i alla fall! Jobb och sen måla!

Stygg mot stygn och snygga tapeter

Jag är inte säker på att måla väggar på en egentligen för låg pall är helt bra när man har sytt sig i ryggen. Men snart slipper vi ha garderoben i vardagsrummet. Eftersom svärfar är ute ur arbetsrummet ska garderoben in dit några dagar, men senare i veckan ska garderoben till garderoben! Inte illa va? Min älskling har varit duktig som tusan och helspacklat väggarna ett första varv. I veckan kör vi lite målning och lite mer spackling, sen måste vi bestämma vad vi ska göra. Idag har vi hittat följande tapeter som vi väljer mellan:

tapet 2tapet 1 

Tapeten ska upp på en fondvägg bakom sängen. Den första tapeten är jättesnygg tycker jag. Den är lättare att sätta upp eftersom den inte behöver mönsteranpassas och det kan vara lättare att hitta en färg till resten av väggarna som passar till. Den andra tapeten är min kärestas favorit. Det är den röda varianten som gäller och jag tycker också att den är väldigt snygg. Jag har dessutom alltid gillat rött i sovrum. Men den måste mönsteranpassas noga och jag vet inte alls vilken färg resten av rummet ska ha. Kom gärna med förslag! Beige är uteslutet. Det kommer nog förmodligen sluta med nåt helt annat eftersom båda de här varianterna går loss på 600 rullen. Men man kan väl få drömma?

Stygga stygn

Jag saknar inte alls träningen så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Min kropp verkar tvärtom tycka att det är ganska skönt att få vila ett tag. Jag har ju dessutom haft en del annat att göra, vilket gör att träningen inte heller hade fyllt en funktion som tidsfördriv under de gågna veckorna. Om jag hade kunnat träna, alltså.

Grejen är den att jag tog bort ett födelsemärke från ryggen för snart två veckor sen och har sytt några stygn. Läkaren sa "ingen träning på fyra veckor!". Först ska jag gå sydd i två veckor (snart avverkat) och sen ska jag vara tejpad i två veckor till när jag måste vara ännu mer försiktig, eftersom huden bara har 10% av sin hållbarhet när stygnen tas bort. (Jag hade stora problem med ordet hållbarhet förra veckan, jag försökte nämligen bygga ihop hållbarhet och hållfasthet, vilket resulterade i antingen hållfastbarhet eller hållbarhetfast. Detta tills min mamma upplyste mig om att det var två ord... Plötsligt förstod jag varför jag hade så svårt att säga ordet :-)) I alla fall så brukar jag träna tre dar i veckan plus att planen var att träna oftare när jag var sysslolös. Nu skulle det ju inte gå, så jag trodde att jag skulle gå under av saknad. Det har jag inte gjort och därför är jag lite konfunderad. Kanske tycker kroppen att det är kallt och vill spara energi genom att vara stilla. Eller så är min kropp i grunden lat och tycker att det är jätteskönt att vara stilla. Precis som förr i tiden, när jag var tjock-Linda som var jättelat och rökte massor.

Om två veckor får jag sätta i en högre växel helt enkelt. Då blir det inga latdagar, tvärtom blir det hårdträning då. Mer kondition, tyngre vikter, snabbare tempo!

Ny dörr!

Ny dörr!
Här är våran nya dörr till sovrummet! Den är så fin!!! Lite gammal och skruttig kanske, men med personlighet! Den rullar så bra och stänger inne oss på nätterna. Ser fram emot att gå och lägga mig ikväll :-)

Ett eget verktyg!

Min snälla kille har köpt ett eget verktyg till mig! På bilden ser det ut som enbart en miniräknare, men det är så mycket mer! Framförallt är det ett verktyg! Mitt bästa verktyg är nämligen ett måttband på rulle, som dras in när man trycker på en knapp. Det är jättebra till allt möjligt man vill mäta. Men min kille påstår att det är hans och envisas med att stoppa det i en låda med jobbsaker. Idag köpte han därför ett eget till mig! Och med bonus-miniräknare och vattenpass (det lilla gula längst upp)! Tack snälla snälla älskling!

verktyg

Bilder på annat än kylskåp

Haha, jag borde väl ha förstått att min älskling naturligtvis har tagit bilder på renoveringen... först en bild på den gamla dörröppningen från hallen sett
  

Sen en bild på den igensatta dörren som nu har tagits upp:
Och det här sover vi alltså i...

När kaos härskar

Garderoben är i vardagsrummet, svärfar i arbetsrummet och damm samt en bedövande limdoft härskar i sovrummet. Det är förstås renoveringen jag talar om. Men det har faktiskt gått bättre än väntat! Den gamla dörren är igensatt och den nya är upptagen. Gipsplattorna sitter där de ska på väggen mot grannen. Under garderoberna hittade vi ett pass från 1943. Bergströms pass. Han jobbade som förman, hade inga barn och åkte bara till Finland. Det enda rummet det går att hålla någon sånär ordning i är köket, där den nya kyl/frysen ståtar. Jag är förälskad i den. Kylen är så stor! Våran lilla mat ser helt obetydlig ut. Som små smulor. Samma mat som överbelamrade den gamla kylen. Jag skulle ha tagit en bild och visat hur löjligt det ser ut, men jag har fått vissa klagomål på att jag bara visar bilder på kylskåp, så det blir inget. (Du vet vem du är, du som klagat!)

Hur helg blir kul

När man är arbetslös så förlorar helgerna sin betydelse. Det enda som gör att lördag och söndag är lite bättre än andra dagar är att andra människor är lediga och vill hitta på saker. Men den här veckan blir lördag söndag kul dagar eftersom jag jobbade torsdag och fredag och dessutom ska jobba på måndag! Roligt, roligt! Det är nämligen så att jag har världens bästa extrajobb. Ibland undrar jag varför jag valde att lägga ner min gamla karriär och läsa fyra år på universitetet för att ta en magisterexamen och bli arbetslös. Nu var ju inte planen att bli arbetslös direkt, men så ser det ju ut. Fast sen minns jag att det jobb jag gav upp för den nya karriären inte var särskilt roligt. Det jobb jag fick medan jag pluggade är däremot jätteroligt! Så nu har jag haft världens bästa extrajobb i fyra år! Jag skulle önska att jag alltid kunde jobba extra där, följa min chefs uträkningar om att jag kan jobba i genomsnitt fem dagar i månaden och sju veckor på sommaren utan att bli in-lasad. Tyvärr kan man ju inte försörja sig på det. Dessutom skulle mina 300 000 i studieskulder vara helt bortkastade om jag inte började jobba med min nya karriär. Det roligaste skulle vara att få projektanställning i ny karriär fram till sommaren och sen jobba på extrajobbet i sommar. Sen få en projektanställning till i den nya karriären fram till jul och jobba på extrajobbet nästa jul.  Varför får man inte bestämma allt själv?

Planen för lördagen den 27 januari är att åka till färghandeln och köpa lite kärlek (färgen alltså, känslan har jag tillräckligt av hemma redan). Jag ska även köpa lite Katarina. Sen blir det kanske pulkaåkning. Fick nämligen ett samtal nyss från treårigt syskonbarn. "Hej. Vill du åka pulka?" Det går ju inte att säga nej till...

Renoveringsdags!

Kvällen har gått åt till att rensa ut sovrummet, för nu ska det äntligen ske! Vi ska börja renovera, bygga ny garderob och isolera. Alla kläder ligger i vardagsrummet i en salig röra. Nu väntar några dagar med kaos, men sen blir det fint, fint! Eller, sen är det förberett för att bli fint, fint! Vi måste fortfarande komma på vad vi vill ha för tapeter och färg på väggarna och sånt där. Sätta upp återställningstapeter, måla, sätta upp hyllor och klädstänger... möblera... en del kvar, alltså, men det svåraste blir gjort i helgen. En dörr finns också bokad på Nacka byggnadsvård, ska bara komma på nåt bra sätt att få hem den på. Det känns som att det löser sig.

Dagens höjdpunkt: ärtsoppa och pannkakor till lunch.
Dagens lågpunkt: Snoret som min systerson kaddade av sig på min tröja. (En inte särskilt låg lågpunkt. Jag fick många härliga skratt idag också. Skratt som faktiskt platsar som höjdpunkt.)


Jobb idag, faktiskt!

Planen för dagen är enkel eftersom jag blev väckt klockan sju och tillfrågad att jobba. Det gör jag ju så gärna!

Jobbet gör att en annan plan måste göras om, nämligen dörrköpar-planen. Vi hade ju tänkt låna bil och åka till Nacka byggnadsvård idag för att köpa en ny (gammal) dörr till sovrummet. Den ska vara stor, eftersom den ska användas som skjutdörr och jag vill att dörren ska vara större än dörröppningen. Vi ska nämligen sätta igen den befintliga dörröppningen och bygga garderob där och istället ta upp en ny öppning, eller rättare sagt, ta upp en gammal som är igensatt... Och eftersom vi får bygghjälp i helgen vill vi ha dörren fixad. Men nu lämnar jag med varm hand över dörrletandet till min karl.

Dagens höjdpunkt

Jag växlar lite mellan kylskåpet och spaghettipussen. Jag tror kylskåpet vinner. Dagens lågpunkt var att gmail var out of function i morse. Känns inte så jobbigt, nu så här i efterhand. En bra dag. Godnatt.

Kärlek är ett kylskåp

Dagen som började så uselt utan mail och frys har ordnat sig riktigt bra faktiskt. För lånade pengar shoppade jag loss på denna skönhet:


175343-14
Och det bästa av allt: automatisk avfrostning! ;-)
Efter shopping blev det massor av mys med syskonbarnen. Kramar och spaghettipussar så det räcker ända till i morgon!

Gmail har krossat mitt hjärta

Lycklig, lycklig var jag över dig. Småkär i funktionerna spridde jag välord om dig och rekommenderade dig till andra. Inga mer problem, aldrig mer onåbar. Fina färger och ordning och reda. Det höll några månader. Nu har gmail krossat mitt hjärta. Sidan kan inte visas. Varför, gmail? Varför?

Skulder skulder skulder... och planen för dagen

Vad roligt det känns att CSN vill ha 11 000 av mig i år, a-kassan vill ha 10 000 genast, vi har precis satt igång en renovering av sovrummet som inte blir gratis och nu måste vi dessutom köpa ny frys. Helt utan inkomst från min sida. Känner mig inte på topp idag.

Planen för dagen är att gå till doktorn vid halv elva och sen handla ny frys. Hoppas hoppas jag hinner träffa systern en sväng också.

Ett inte så lyckat slut på dagen

En ny lågpunkt, kan man nog säga. Efter att frysen var färdigavfrostad gick den inte att sätta på igen. Tur att det är minusgrader i några dar. Ut och shoppa ny kyl och frys blir planen för i morgon!

Färdig avfrostning!

175343-13

Dagens uppdrag är färdigt! Nu ska bara all mat in igen från balkongen...

Högt och lågt

Dagens höjdpunkt: att frysen blir avfrostad. Nejdå =) Att starta den här bloggen, förstås!

Dagens lågpunkt: att hämta ut ett rekommenderat brev där a-kassan kräver tillbaka drygt 9 000 spänn av mig. Beloppet kommer tydligen att dras från den a-kassa jag väntar på att få utbetald just nu. Härligt! Varför ska man ha nåt att leva av?

Vad som är bra med snö

  1. Det är mjukt
  2. Det är fint
  3. Det är roligt att göra snöänglar
  4. Det blir lite ljusare
  5. Det blir lite roligare

Arbetslös

Jag suger på att vara arbetslös. Jag är fullkomligt värdelös på att hitta på saker att göra. Jag har inga hobbys. Jag önskar att jag hade det, men jag är alldeles för rastlös. Tycker bara saker är kul i några minuter. När jag gick på typ mellanstadiet försökte jag skriva dagbok. Jag hade höga ambitioner och köpte en jättefin dagbok på Indiska, en blå med kinesisk brodyr på, du vet såndär med körsbärsträd och små kinesiska hus. I en vecka skrev jag noga varje dag vad som hade hänt. Sen blev det glesare och glesare mellan inläggen och efter ett par månader låg dagboken och dammade igen i en låda. Bortglömd. En annan indikator på mitt tålamod är handarbete. Det går helt enkelt inte. Det blir inte färdigt. En kudde med en broderad elefant som står på en boll blir bara en kudde med en broderad elefant som står väldigt, vädligt tätt ihop med fötterna. En stickad mössa blir en kalott. Därför blir det spännande att se hur länge den här hobbyn håller.

Å andra sidan är det väl så med just skrivande att när det finns ett behov av att bubbla ur sig saker går det lätt. När behovet inte finns längre kanske man inte ska fortsätta? Med det i åtanke hoppas jag att jag snart får ett jobb och att bloggen blir en kort historia.


Planen

Planen för dagen: Rensa garderoben inför sovrumsrenoveringen på förmiddagen och gå in till stan för att leta tapeter på eftermiddagen. Eftersom förmiddagen i stort sett tagit slut medan jag har väntat på att håret ska torka kommer en av aktiviteterna ryka. Frågan är vilken. Det finns nämligen en tredje plan: att frosta av frysen. Det går att göra samtidigt som garderoben rensas, men inte samtidigt som tapetletande, om man inte vill riskera översvämning i köket. Å andra sidan kan det vara skönt att komma ut en stund. Det är ju snö! Och typ sol!Livets svåra val.

RSS 2.0