Lätt eller light?

Jag hörde en så rolig sak på tunnelbanan igår. Två tjejer, typ 18, satt och pratade

- Men vem dricker egentligen lättöl till maten?
- Jo men vi tog det en gång, men det smakade inget gott. Det va vattnigt liksom.
- Ja, men så är det ju typ med alla lightdrycker.


Hahahaha. Tror jag måste skicka in den till tjuvlyssnat.

Sol och bra humör

Å jag har en så härlig dag! Först var vi och tränade och jag körde verkligen slut på mig. Jätteskönt! Kommer ha träningsvärk i morgon. Sen gick vi bort till medborgarplatsen och köpte biljetter till The fountain ikväll. Den har ju fått sådär recensioner, men jag är ändå sugen på att se den, plus att alla andra filmer kändes halvkul och fem var en bra tid. Halv åtta ska vi nämligen gå på back-a-yard och käka jamaikanskt!

Vi har varit sugna på den restaurangen jättelänge och idag blir det äntligen av. En god lunch har vi ätit också, på medelhavsdelin i Söderhallarna. De har goda burgare för 45 spänn med skojiga saker i. Sen hittade vi nattduksbord vi vill ha på Indiska, fast bara ett så vi måste leta lite till. Och så är det ju sol!

Härlig, härlig dag!

Styrka

Bröst, bicpes, triceps!

Det tar sig!

Yogan blir bättre och bättre! Igår kom jag på vad jag hade gjort för fel när jag gick först ner i kobran och sen upp i hunden. Jag tog ett för långt kliv bakåt när jag gick från stående till kobran, vilket gjorde att axlarna hamnade för långt ifrån händerna när jag gick upp i kobran. Sen när jag gick vidare till hunden hamnade händer och fötter för långt ifrån varandra. Men nu vet jag!

För er som inte vet vad jag snackar om:

kobran
image99

hunden
image100

Och ja, jag vet att jag är inkonsekvent när det gäller att sno bilder, om det är nån som undrar.

Gysinge

Gysinge bruk i södra Gästrikland var under 1800-talet ett av landets ledande järnbruk. Under modern tid har orten blivit en plats att vallfärda till för människor med intresse för byggnadsvård.

På Gysinge centrum för byggnadsvård säljs både nytillverkade kopior av äldre byggmaterial och inredningsdetaljer och äkta vara. De säljer exempelvis nytillverkade, handblåsta fönsterglas och jämför själva misstaget att sätta in aluminiumdörrar och treglasfönster i äldre byggnader med att såga upp en T-ford för att få plats med dörren från en Toyota Corolla.

På Gysinge centrum för byggnadsvård säljs allt från dörrar, väggfärger, bord och trappor till elprodukter, tapeter, beslag och textilier. Gysinge fungerar även som ett museum, där den byggnadsvårdintresserade kan titta på hur gamla hus kan vårdas och varsamt renoveras för att inte förstöras. Bredvid byggnadsvården finns dessutom en matbod, som serverar gårdsproducerad mat i autentiska rum från 1890-talet.

Inte många butiker har mage att ta betalt för sin egen försäljningskatalog. Men Gysinge katalog innehåller mer än byggnadsvårdens egna produkter. Den tar oss med till två hus som har renoverats och återställts till sitt ursprung; en mellansvensk herrgård från 1780-talet och en villa från 70-talet samt till ett nybygge i gammal stil. Dessutom finns i katalogen recept på hur man omfogar en kakelugn, förklaring till hur man renoverar gamla fönster och en beskrivning av hur man gör sin egen 1700-tals rullgardin.

Smakar det så kostar det. Det är inte billigt att handla på Gysinge. Däremot är det väl värt en resa för inspiration.

(Det skulle vara jättefint med bilder här men jag vill inte sno utan rättigheter så jag hänvisar till hemsidan)

Förändringarnas vindar

När 2007 började stod jag inför ett helt blankt år. Arbetslös, med ny examen och ett liv som stod och stampade och väntade på att gå vidare var jag både nyfiken och oroad över vad som skulle hända.

Så går jag vidare. Om två veckor börjar jag ett nytt jobb. Det ska bli otroligt spännande, roligt och utmanande. Samtidigt är det inte helt lätt att lämna det gamla bakom sig. Idag jobbade jag sista dagen på mitt extrajobb. Jag har jobbat där i över fyra år, varje sommar, varje jul och en hel del däremellan. Det har alltid varit roligt, spännande och utmanande att gå till det jobbet också. Många skratt blandat med stort allvar. Jag har lärt känna många underbara människor som jag kommer sakna jättemycket.

Men det nya jobbet är ju bara ett vik i ett år. Våren 2008 är jag tillbaka, och då helt utan LAS-dagar!

Kärltumör

Visst låter det läbbigt?
Det är det inte, men det är vad jag har på ryggen. Nu har jag pratat med hudläkarmottagningen och på onsdag ryker den för andra gången. Jobbigt, det blir till att vara konvalescent igen. Men det behövs i alla fall inga stygn den här gången! Jippey!

Sommarhus

Min mamma ska bygga en gäststuga på sin tomt där alla hennes barn och barnbarn kan bo. Gäststugan kommer ganska snart och sen ska vi bestämma hur den ska se ut inuti. Den kommer nämligen utan tapeter och sånt tjafs.

Under påsken har syster och jag bestämt att vi ska leta och prata inredning. Det blir jättekul. Sen, nån annan långhelg under våren, ska vi måla, tapetsera och bygga och snickra. Jag vet inte riktigt hur mycket det blir att göra själv, men jag tror att allt finns men är omålat. Så det blir att måla tak, väggar, fönsterlister, golv och utsidan. Sen måste man snickra dit golvlister, bygga kök och allt sånt också. Det kommer nog ta sin lilla tid. Men allt ska stå klart till den 14 juli.

Huset har ett vardagsrum/kök och ett sovrum på nedervåningen och sen ett sovloft. Hittills har vi pratat om att ha bröstpanel i vardagsrummet och ovanför den vill jag ha den här fina tapeten

image98

Det stora huset är nämligen från 1890-talet så vi vill försöka få stugan att se ut som att den passar så mycket som möjligt. Både jag och syrran har pluggat en del arkitekturhistoria och jag och mamma var uppe i Gysinge förra sommaren och kollade byggnadsvård. Just det, nu minns jag att jag skulle göra ett inlägg om Gysinge. Kom ihåg igen!

Ännu en dag i solen

Åh vad det är skönt att vara ledig. Jag kan inte skriva det tillräckligt många gånger. Även om jag igår började nojja för att jag inte har fått hem några papper från min blivande arbetsgivare... Om de inte har kommit på måndag så mailar jag och frågar.

Idag ska jag ha det mysigt! Förmiddagen är lite oklar, men jag tänkte nog plugga lite pbl. Förmodlingen på något soligt ställe. Kanske går jag mot Street och sätter mig på nån parkbänk i solen i Tanto. I väskan har jag då, förutom pbl-boken, även mina yogakläder för ikväll är det dags igen. Idag måste jag försöka fokusera mer på rörelserna. Tidigare har jag mest fokuserat på att överhuvudtaget hänga med, liksom, men nu får det vara slut på det. Idag blir det tydliga rörelser istället.

Däremellan har jag en lekstund med systerdotter att se fram emot! Hämtar på dagis klockan tre och sen blir det parken. Fast jag tror att hon kommer säga "jag tänkte att vi kunde gå till Kulturhuset". Kanske gör vi det då, ifall jag ändå har suttit ute hela förmiddagen. För på kulturhuset har de rum för barn och bredvid kulturhuset finns en kyrka som heter Klara "precis som min kompis".

Skor!

Jag har köpt ett par jättedyra skor idag. De är jättesnygga. Och jättedyra.

image97

Jag är så ovan att köpa dyra saker. Jag shoppade på King Lily, en butik på Södermannagatan som är jättehärlig. Det fanns massor av grejer som jag ville ha och allt kostade för mycket. De har ingen hemsida vad jag kan hitta, men jag rekommenderar verkligen ett besök!

Jag och min vän som jag lyckades locka ut från spackling i hallen hann med en sväng in på Beyond retro också, samt några andra butiker på söder som jag har glömt vad de heter... sen gick vi upp till medis, drack en latte i solen och fortsatte till Brunogallerian där vi såg jättefina saker på Whyred som vi inte köpte för de var också jättedyra. Ett supersnyggt linne till exempel som kostade 1600.

Plats nummer 12

Jag är tydligen den 12:e mest populära personen. Jag snackar myskohemsidan Stayfriends. De som tycker att det finns något positivt med att blicka tillbaka och spana på gamla klasskamrater.

Ok, nu kan jag inte säga så mycket, jag har ändå anmält mig på sidan, men vägrar i alla fall skriva in mer information om mig själv än det absolut nödvändigaste.

Nu har de alltså kommit på en ny grej för att få folk att använda sidorna. En popularitetsrankning, i äkta grundskolemobbningsanda! Vad min plats nr 12 kommer ifrån har jag ingen aning om. Jag har som sagt inte lagt in mer än mitt namn. Hon som är populärast (för övrigt en gammal granne och vän till mig i mycket unga år) har tydligen guldmedlemskap. Då kan man titta på andras bilder. På dem som har laddat upp bilder, vill säga.

Min gissning är att det är 11 personer på min gamla skola som är mer aktiva än andra och att alla andra har plats nummer 12.

Otrolig koordination

Det här är helt makalöst koordinerat!

Påminnelse!

I morgon får jag inte glömma att ringa hudläkaren och den där prylen han tog bort och som har kommit tillbaka igen. Jag får heller inte glömma att ringa den vanliga läkaren och fråga om det är normalt att ett knä gör ont fortfarande över ett år efter en skada. Pulspasset i fredags var inte kalas för knät. Dumma knä.

Drrrrrrrrrrrrrrrr

På en telefonstolpe i Årstaskogen sitter en hackspett och låter drrrrrrrrrr.

Dagens hjälte

De finurliga rubrikerna haglar när tidningarna skriver om kinesiska Yang Wu, före detta kung-fu mästare som vägrar flytta från sitt hus i Chongqing i centrala Kina. Ett byggbolag vill bygga ett shoppingscenter i kvarteret där huset ligger.  Alla grannar har flyttat och grävarbetena har kommit rätt långt med Wu flytt int (Expressen igår.)

280 familjer har funnit sig i vad som sker och blivit utköpta men Kung Wu vägrar. Han har tydligen blivit erbjuden över tre miljoner kronor för tomten, en enorm summa i en region där tusen kronor är en sjysst månadslön. Byggbloaget har även försökt få ut Wu genom att stänga av el och vatten, men hjälpsamma kineser har hissat upp mat och vatten till Wu, där han sitter i sitt hus som nu reser sig som en ö i det hål i stadslandskapet som har skapats.

Kung Wu fighting!

image96

Lata dagar

Helt plötsligt är det otroligt skönt att vara ledig... att kunna bara njuta av det vackra vårvädret och sköta om sig själv och sitt hem. Idag hade jag tänkt träna på förmiddagen och tvätta på eftermiddagen, men efter ett mail om ev. eftermiddags-dejt har jag bubbat om och både tvättar OCH tränar på förmiddagen. Här går det undan, effektivitet!

Idag behöver jag verkligen köra axlar och rygg. Igår satt jag ju på en annan arbetsplats än min vanliga och hade däremed inte mitt hjälpmedel, dvs min rollermouse eller vad de heter, och fick otroligt stel arm och nacke på en gång. Sjukt vad ett hjälpmedel kan göra. Jag har som mission att sprida detta verktyg vidare till en bredare allmänhet men möter en stark skepsis. Märkligt.

I alla fall så blir det följande idag: 20 min på crosstraining som uppvärmning, 3x12 sittande rodd på 27,5 kg för ryggen, 3x12 axellyft på 10 kilo i maskin, 2x15 axellyft 4 kg med hantlar, 3x12 på 25 kilo axeldrag först med lång stång och sen med den lilla prylen som jag inte vet vad den heter. Om jag hinner kanske lite mage på boll också. Hej och hå! Fast jag kommer vara urhungrig när jag går och tränar eftersom jag tvättar först, så jag vet inte riktigt hur länge jag kommer orka...

Varma, varma mars

Jag knäppte inte ens jackan när jag gick från jobbet idag. Vantarna och halsduken fick åka ner i väskan på en gång. Det var så varmt, så varmt när jag gick längs Strandvägen och kände hur solen tinade upp hela mig. Kunde nästan känna hur fräknarna började krypa fram. Ganska snart knäppte jag upp koftan och efter en stund till tog jag av mig jackan.

Jag tar tillbaka och äter upp allt vad jag sagt om att mars är vinter. Det är VÅR, VÅR!

Korta arbetsdagar

Hur jobbar folk egentligen? Idag hoppade jag in och vikade inte på min vanliga arbetsplats utan på samma arbetsplats fast i Det Stora Huset. Jag började jobba halv åtta, det är ju ganska tidigt och det var rätt tomt i tunnelbanan när jag åkte till jobbet. Fanns gott om plats och jag fick sitta hela vägen.

Men på vägen hem, när jag hade jobbat i åtta timmar, var det helt smockfullt. Ok, nu åkte jag inte tunnelbana förrän närmare halv fem, men de som åker hem från jobbet halv fem borde väl rimligen ha åkt dit till halv åtta? Vad har hänt med åtta timmars arbetsdag?

Glad alla våfflors dag!

Idag ska det käkas våfflor! Med hela ansiktet! Och med systerdottern. Det blir kul. Bilder på våra våfflor dyker naturligtvis upp på sisterfood, men här är en fin bild att vila ögonen på så länge


image94

Upp med pulsen

I går var jag förresten på ett pulspass på friskis som en kompis till mig leder. Jag blev överraskad över min egen kapacitet på två sätt: dels att jag inte orkade mer och dels att jag orkade så mycket. Svettig blev jag i alla fall och mör i musklerna, så det var ju en utmaning. En utmaning som ska göras om, kan jag tillägga. Hopp och skutt är precis vad en styrketräningsnörd som jag behöver!

Fy tusan

vad trött jag är. Jag sov ingenting inatt. Sista gången jag kollade på klockan var hon fem och halv sex gick jag upp och åkte till jobbet. Jag fattar inte varför det blir så här så fort jag ska upp tidigt och jobba. Jag är inte stressad, jag är inte orolig, ingenting är annorlunda än andra kvällar. Jag lägger mig i sängen, läser tills ögonen ramlar igen, släcker lampan  - men somnar inte. Ögonen vill vara stängda men hjärnan är på för fullt. Så jäkla jobbigt. Och så vet jag att jag måste sitta här till två idag. Och i morgon. De här nätterna kommer alltid i par för mig, så jag har definitivt en sömnlös natt till framför mig.

En positiv sak med att gå upp såhär tidigt är ju att man får lyssna på naturmorgon :-)

Ibland är man bra duktig!

image93

Fast det tog ju sin lilla tid... och nu ser jag att den hänger snett också. Förbaskat. Eller kanske är det vinkeln?

Min nygamla frisyr

Det blev samma frisyr som sist. Jag gillade den. Jag brukar klippa mig på Moc på Åsögatan och min frisör är världens bästa. Hon håller på och klipper och klipper och petar med småsaker. Jag tror hon klippte min nacke i tjugo minuter. Man känner sig så otroligt ompysslad och väl omhändertagen! Särskilt när man ser att andra frisörer hinner avverka både två och tre kunder under den tid man själv sitter där. Den här gången färgade jag inte ens, men vi tog bort lite färg vilket kanske tog en halvtimme. Sen klippte hon mig i två timmar. Det kostar ganska mycket, men timpriset blir ju lågt ;-)

175343-87

Förresten, vet ni hur svårt det är att fota sig själv bakifrån? Jag ska visa:


Späda grödor

175343-86

Här är våran chiliodling. Sju sorters chili. De växer fint i köksfönstret.

Det blev ju förstås ingen

träning i går morse. Jag kom hem alldeles för sent från syster och systerbarn och var tvungen att sova. Idag däremot är det dags för andra yoga sessionen. Det ska bli roligt att gå igen, nu när jag har lite mer koll på övningarna och rörelserna. Får se också om axlarna tycker att det är roligare idag än förra veckan.

I morgon blir det ny frisyr för mig! Det ska bli roligt. Jag kan inte färga håret, för nu är det mörkt och det är ingen idé att färga mörkt igen, för när solen kommer fram blir det blont oavsett. Verkar bara som dåligt spenderade pengar. Jag är blond på somrarna, så är det bara. Men det blir nog lite mera lugg och sånt.

Vilken otroligt tråkig dag, förresten. Jämngrått och mulet och kallt. Till helgen kommer värmen. Och sommartiden.

Ett snabbt inlägg bara...

... innan jag sticker till jobbet. Extrajobbet, alltså. Det andra har jag ju inte börjat på ännu!


Det blev en gardin också igår! Den lila från ikea, visar kort när jag har satt upp den vilket väl blir om en sidådär fyra månader eller nåt.


Efter att ha varit och storhandlat så mycket mat att den inte fick plats i skafferiet fick jag bråttom till min syster igår. Vi skulle hjälpas åt lite med barnen och sen äta en hemlagad pizza som nog dyker upp på sisterfood under dagen. På väg dit, när jag inte hade hunnit mer än 50 meter, ringde telefonen. "Linda vi väntar på dig!" sa treåringen i luren. Otålig otålig. Det blev mer byggande med både världens största tågbana och "ett nytt, jättestort legozoo" innan det var läggdags. Samt en hel del dreggel, snor och kräks. Blä. Jag måste vänja mig igen men det är ju rätt äckligt.

Nu måste jag sticka! Hör sen.


Hur offentliga rum blir privata

När jag var och handlade gardiner idag (se nedan) gick jag för andra gången på kort tid förbi en tidigare offentlig plats vid Drottninggatan, som helt utan förvarning blivit privat. Tidigare fanns ett parkeringshus där, men nu har H&M byggt sitt nya huvudkontor på platsen. Under parkeringshuset gick en gång, som förband Drottninggatan med Slöjdgatan och sedan finns ytterligare en gång som förbinder Slöjdgatan med Sergelgatan. Jag vet inte om gången nånsin har haft något namn, men i gången låg en bunt rätt skumma affärer som sålder kläder och prylar, ett konditori och nån hamburgerkedja.

Under 2006 har alltså H&M köpt tomten, rivit parkeringshuset och byggt ett nytt tjusigt hus. Hela den processen var ganska cool, det är inte ofta man ser hus rivas i centrala Stockholm nu för tiden. I alla fall har de byggt upp huset igen och putsat och fejat och nu börjar det bli färdigt. Då helt plötsligt är den tidigare offentliga gången igenglasad. Det är fortfarande en gång där, men den är numera privat och stänger nattetid.

Hur hände det här?

Gardin?

I förmiddags stack jag ut på stan för att köpa gardiner. Jag kom hem med den här fina klänningen


Bra va? Nu ska jag snart åka och storhandla och kanske försöka höra med min skjuts om vi kan stanna till på Ikea på vägen.


Träningsvärk

Jo, jag ville lägga till också att benen gör lite ont idag. Jag körde mina vanliga tråkiga benövningar i cable crossen, som jag måste göra för sjukgymnasten sen jag ramlade på isen för över ett år sen (fortfarande känns knät av). Då har jag en sån rem runt foten och så drar jag benen först 12 x framåt, sen samma bakåt och åt båda sidorna. Två set på varje ben. Sen körde jag lårcurl, baksidan och sen smith-maskinen, först med båda fötterna framåt och sen vanliga benböj med ena benet bak och andra fram. Fast när jag kör vänster lår får höger fot ligga uppe på en bänk bakom mig, för att skona knät.

I dag blir det alltså ingen mer träning, men i morgon får jag köra lite rygg och axlar för de känns lite spända. Fast jag jobbar i morgon så det blir arla träning, upp med tuppen. Igen!

Fyra veckor att ta tillvara

Den lediga tid som fram tills igår var en belastning har nu blivit en välsignelse. Helt plötsligt måste jag hinna med en himla massa saker innan jag börjar jobbet den 16 april. Måste klippa mig, fixa gardinerna, städa undan det sista i lägenheten efter renoveringen, inget mer slöande! Tvätta fönster och förbereda balkongen, umgås med vänner och familj som jag inte kommer hinna träffa när jag pendlar fyra timmar om dan...

Ändå sitter jag här och bloggar... iväg med mig, schas!

Funderingar kring ett jobb

På en gång idag ringde jag och bokade tid hos frissan. Ny färg blir det inte, för solen bleker ändå mitt nu så mörka hår så det är ingen idé. Men en välbehövlig klippning kommer sitta som en smäck!

Har också funderat på vad jag ska laga för mat för att fira ikväll. Är sugen på balsamicoreduktionen som min syrra tipsar om på våran matblogg. Fast då måste jag ta mig in till Skanstull för att köpa "riktig" mat (här vid Gullmars har de bara låtsasmat) och så håller jag på att tvätta samtidigt så jag vet inte hur det går riktigt.

Sen funderade jag kring vad som händer med bloggen när jag börjar jobba. Orsaken till hela bloggandet för mig är ju att jag är arbetslös och måste ha en syssla (se mina första inlägg). Fast nu är jag så fast och beroende av hela bloggprylen att jag måste fortsätta. Men ska bloggen byta namn? Det blir ju rörigt... jag får helt enkelt hitta på en annan förklaring till att bloggen heter sysslor. Tex vad man inte hinner med när man jobbar?

Om nån har en liten lägenhet eller ett rum i Norrköping att hyra ut går det bra att höra av sig.

Linda = stadsplanerare!

Jojomensan! Ni ser rätt, jag fick jobb i Norrköping. Haha. Det är ett vik på ett år så nu måste jag börja kolla efter övernattningslägenhet för jag hinner nog inte pendla fyra timmar om dan jämt.

Tjoho!

Träningsproblematik

Förresten, hur ska jag göra med träningen nu? Jag har ju yogan på torsdagar och det är jobbigt att styrketräna när man har yogat och jag vill inte ha träningsvärk när jag går till yogan. Måndagar är ju lugnt, jag tänkte köra ben idag. Sen skulle jag kunna gå tisdagar också, men kör jag ben idag kan jag inte gå i morgon för då har jag förhoppningsvis träningsvärk och kan inte värma upp. Onsdag är för nära inpå yogan och sen är det yoga. Fredagar är inte heller riktigt bra för i fredags när jag försökte styrketräna så tyckte kroppen att yogan hade ju varit så lugn och härlig så nu har jag ingen lust att ta i överhuvudtaget. Jag orkade INGENTING. Musklerna var liksom bara helt slappa. Så då funderar jag på om jag ska gå på ett intensivpass som en kompis till mig kör på fredageftermiddagarna, så jag slipper lyfta vikter då.

Så om jag nu ska gå och träna tre dar i veckan plus gå på yoga på torsdagar, hur ska jag lägga upp det?

Kom på en idé förresten, jag skulle kunna köra styrka måndag och lördag, yoga torsdag och pass på fredagar. Fast då blir det så långt mellan måndag och torsdag... ben på måndagar då eller? Pust och stön vilka problem man har som arbetslös! Alla dessa dagar...

Jobbiga samtal

Usch, jag har två jobbiga samtal framför mig idag. Det ena är att jag måste ringa och fråga varför jag inte är aktuell för ett jobb och det andra är ett samtal jag väntar från Norrköping som säger att jag inte får det jobbet. Jag vill inte flytta till Norrköping, men det är ändå alltid jobbigt att få de där samtalen. Därför är det bäst att jag tar mig samman snabbt och sticker iväg och tränar, för efter samtalen kommer jag säkert bara bli apatisk.

Gäsp.

Och gäsp igen. Har lite lust att gå och lägga mig igen. Men egentligen borde jag gå och duscha. Plocka undan alla grejjer, städa arbetsrummet som inte har blivit städat sen nån gång innan renoveringen. Sätta in planschen i den där ramen vi tog upp från källaren och som har stått lutad mot väggen bakom tv:n i flera veckor. Åka in till stan och byta träningsbyxorna som är för stora. Bära ner saker till källaren och hänga in kläderna som ligger i hallen.

Men jag går nog och lägger mig igen. Gäsp.

Vårregn i luften

Himlen är alldeles mörk. Det känns som att det kommer börja spöregna när som helst. Det första vårregnet är så härligt!

Idag var vi på tippen med massa byggtjafs sen renoveringen. Det kändes så skönt att slänga prylar. Jag vill slänga mer saker.


Wish me luck...

Nu ska jag iväg och träna, sen bär det av till Norrköping på en intervju. Önska mig lycka till! Jag vill så gärna ha ett jobb.

Lugn och fin och lego

Yogan gick jättebra! Det jag gick på var dynamisk yoga som tydligen ska vara lite mer fysisk än vanlig yoga. Det passade ju mig bra eftersom jag styrketränar mycket. Fick ändå lite specialbehandling, blev tillsagd att inte ta ut mig och sånt. Efter passet hade jag inte bråttom alls. Med nånting. Det var jätteskönt. Jag gick till bussen för att åka hem, och precis när jag hade gått på såg jag ett sms som berättade att mitt inställda inhopp som barnvakt under kvällen inte alls hade gått hem hos treåringen. Svaret på beskedet att jag inte skulle komma blev "Jo, min moster ska VISST komma och leka med mig." Så vad gör man? Plingar, hoppar av och går dit förstås! Sen byggde vi ett jättestort legozoo.

Ännu mera vår!

Idag har jag flängt en hel del på stan. Först var jag tillbaka i affären som har vårt sovrum med en bit tapet i högsta hugg och kollade gardinerna. Som jag trodde var det supersnyggt och superdyrt. Buddha-gardinen kostade sexhundranånting kronor metern :-( och det andra tyget kostade typ 500 metern. Så det går ju inte, men nu vet jag i alla fall vad jag ska leta efter.

Efter det gick jag och smakrådet en promenad bort till Kungsan där vi tänkte kolla på nomineringarna till guldägget, men vi hittade inte den utställningen så då gick vi lite i affärer istället, fikade ett tag och bara strosade i solen. Jätteskönt.

På vägen hem köpte jag den här vackra kungsängsliljan

175343-82

som ger mig så mycket vårkänslor att det inte är klokt. Jag älskar kungsängsliljor, de är verkligen vackra. Lila :-) och rutiga.

Önska mig lycka till på yogan!

Tolka det här!

Fiskarna idag:

Enligt spray: Något försiggår bakom kulisserna, och du irriteras lätt av allt stoj från personer omkring dig. Du kan välja att vända ryggen mot omaket eller att ta upp kampen. Eventuella motståndare är starka just nu.

Enligt Aftonbladet: Det händer inte så mycket och du passar på att koppla av. Att vara lite lat passar dig fint denna torsdag

Enligt Metro: En lämplig dag att reflektera över sådant som hänt den senaste tiden - och kanske planera vidare utifrån detta.

Tre helt olika bud.

Min dag: jag ska hämta biljetter till en konsert (nej, det är inte till mig), träffa en kompis och kolla gardiner och sen gå och titta på guldäggsnomineringarna i Kungsan.


Stora gardinletardagen!

Som jag har skrivit i en av kommentarerna, så gick jag rakt in i vårat sovrum i en affär på söder igår. Samma färger och samma upplägg som vi har. Väggarna var målade i samma röda nyans som våra tapeter, de hade inte guldmönster, men väl cirklar inristade i färgen. Resten av rummet gick i orientalisk stil och även om vi har gått åt ljusare träslag än vi först hade tänkt, var likheten verkligen slående.

Det var himla tur, för där såg jag vilka gardiner vi ska ha! I fönstret hängde först en ascool hissgardin som var ljusgrå med stora buddha-figurer tryckta på. Dessutom hängde gardinlängder på varsin sida om fönstret som var liksom lite halvtransparenta, sidenliknande bruna med guldskimmer... fattar ni?

I alla fall ska jag gå dit och fråga vad buddha-tyget kostar för det var så jäkla ascoolt och sen ska jag leta efter de andra gardinerna på billigare ställen.

Ps. de hade även snyggsnyggsnygga nattduksbord som kostade alldeles för mycket men som jag vill ha och inte kan köpa.


Lyckan att vara moster

Eftermiddagen blev härlig med myspys med syster och systerbarn.

När plutten fick syn på mig på Södermalmstorg sprack hela ansiktet upp i ett enormt leende. Han gurglade, dregglade och kramade mig. Efter en promenad och lite gungning på Mariatorget var det dags att hämta treåringen. När hon fick syn på mig vid grinden till dagis sprang hon mot mig med världens största leende. Jag fick den bästa kramen, en liten hand stacks in i min och så frågan "vad ska vi göra idag då?"

Jo vi stod och tittade på en bärgningsbil som drog upp en stor BMW stadsjeep på flaket i en halvtimme. Kollade lite på en cementblandare. Käkade glass "jag vill ha bara vanilj utan någonting ovanpå!" Vill du inte ha lite strössel då? "Jo, strössel vill jag ha." Såklart. Men bara de vackra färgerna. Grönt och orange är tydligen inte vackert, men strössel är lite svårsorterat, särskilt när det redan sitter på glassen.

Svankvinnan pajjade allt...

Allt sedan svankvinnan åkte fast går det tydligen inte att vara i närheten av svanar utan att någon ringer polisen. Nu har nån ringt polisen efter att ha sett en kvinna stoppa ner en svan i en IKEA kasse vid Strömmen i Stockholm. Det är tydligen viktigt att det var just i en ikea-kasse. Kvinnan hoppade in i en bil och körde från Gamla stan mot Södermalm. Följde de efter henne eller? Hon hann inte längre än till Centralbron innan hon stoppades av polisen. Vissa brottslingar går tydligen snabbt att fånga.

Svanen hade ett fiskedrag i foten och kvinnan skulle köra den till en veterinär. De som ringde polisen lär ju inte få nån utmärkelse för att vara vardagshjältar direkt. Och hur kommer det sig att folk lägger sig i och ringer polisen så fort nån norpar en svan, men går förbi visslandes med blicken i skyn om nån blir misshandlad?


Det SKA ju vara en spännande dag

Fiskarna 14/3: "Det är läge att vara med och organisera något gemensamt projekt. Någon ser gärna att du säger din mening i ett större sammanhang. Vänner hör av sig och avtal kan etableras."

Hallå, vänner. Vad är det för avtal vi ska etablera? Och projektet, är det bokklubben?

Köket med en annan snygg tapet

Här är fler bilder på våran snygga kökstapet och vårat snygga köksgolv och annat snyggt i vårat snyggsnygga kök

Matplats

175343-79

En bråkdel av våra kryddor samt den snygga bänkskivan

175343-80

Och slutligen det snygga golvet

175343-81

Snyggt va?

sovrummet

Här kommer lite bilder på det som är klart i sovrummet. Mycket snyggt, om jag får säga det själv och det får jag för det är min blogg!!

Säng och tapet
175343-76


Garderoben

175343-78

En blä-dag

Idag är ingen bra dag. Jag kände det tidigt. Jag har ingenting att göra. Det är aldrig bra. Jag skulle ha planerat in nånting om det inte var så att jag trodde att jag skulle på jobbintervju i Norrköping. Men det ska jag inte. Det är nämligen på fredag jag ska dit. Det fick jag veta när jag ringde dem i måndags.

- Hej, Linda heter jag, jag ska på intervju hos er på onsdag.
- Eh... på onsdag?
- Ja, det var om ett vikariat på planenheten
- Neeeeeeej, vi har inga intervjuer på onsdag. Du ska hit på fredag.

Oj vad pinsamt. Men tur ändå att jag inte åkte till Norrköping i onödan idag. Det hade varit ännu mer pinsamt. Men nu har jag då inte planerat in nåt idag. Hade tänkt gå och träna, men sen kom jag på att jag ska köra mitt första Yoga-pass nånsin i morgon och då vill jag inte ha träningsvärk. Så nu är klockan halv tio och jag har städat badrummet och har inget att göra. Buhu.

Solen kanske lockar ut mig, men jag vill leeeeeeeeeeeeeeeeeeeka med nån.

Styrketräning till Emma!

Här är lite tips på bra övningar för trötta och stela ryggar och axlar. Båda övningarna går att göra hemma med hantlar eller gummiband.

Sittande rodd:
image73
Tränar musklerna kring skulderbladen och upp mot nacken. Väldigt bra om man sitter mycket vid datorn. Så här ser det ut på ett gym, gör man hemma kan man antingen köpa ett gummiband hos närmaste apotek och knyta fast det i ett dörrhandtag eller köpa hantlar. Om du använder hantlar, ställ dig så här
image74

Oavsett hur man gör så är det viktigaste att tänka på att först dra bak skulderbladet med raka armar och sen böja armbågarna. Dra ihop skulderbladen ordentligt, tänk att det ska gå att sätta fast en penna mellan skulderbladen när de är helt hopdragna.

Axellyft är bra för axlarna. Det går också att göra på flera sätt. Så här gör man på gym
image75

Om man har ett gummiband kan man ställa sig med båda fötterna på bandet och hålla en ände i var hand. Börja med händerna rakt ner, håll armarna raka hela tiden, men för dem uppåt, parallellt med kroppen. Med hantlar är övningen likadan som i maskinen ovan, håll armarna i 90 graders vinkel med hantlarna vinkelrätt mot golvet. Lyft armbågarna till axelhöjd. Håll armarna raka och stadiga genom hela övningen.

Hoppas du förstår hur jag menar :-)

Med detta introduceras även kategorin träning!

Till och med jag...

... håller med om att det är ruskigt mycket vårkänslor just nu. Jag hävdar ju annars att mars aldrig är vår, alltid vinter. Orsaken till den ståndpunkten är att jag så många gånger har trott att mars är vår, men sen blivit lurad och så har mars blivit ännu mer vinter än både januari och februari tillsammans. Man går i mars och tänker att nu är det vår (fast utan blåsippan och förmodligen utan nigandet också) och så blir man ledsen för att det aldrig blir vår. Så ett år tänkte jag att nu är det mars, och det är inte vår utan vinter, det ska jag komma ihåg. Och så kom jag faktiskt ihåg det! Otroligt! Jag behövde inte ens skriva ner det.

Men tillbaka till ämnet, solen skiner så starkt att man ser hur mycket fönstren behöver tvättas. Fåglarna kvittrar och vattnet porlar. Små gröna skott skjuter upp ur marken och sträcker sig mot solen. Hundbajs luktar i solskenet. Moppar brummar förbi. Vår.

Så idag ska jag göra vad man gör bäst på våren: promenera. Ska träffa en kompis på Mälartorget och sen gå bort till St Eriksplan och äta lunch på Restaurang Byn, härliga, goda gallettes. Fast egentligen går vi ju åt fel håll. Det är problemet med att bo söder om stan, att man alltid promenerar norrut.

Vad säger stjärnorna!

Så här skriver Heikki Vesa i veckohoroskopet för fiskarna:
 "Du får ett erbjudande som har med utbildning och datorer att göra."
Hur kan han veta det? Kommer alla fiskar få detta erbjudande?

I övrigt ska allt, som vanligt, vara rart.

Prestigelös

Är prestigelös en bra egenskap? Jag skulle inte vilja vara prestigelös. Jag sätter det i samma hörn som menlös och viljelös och andra adjektiv som slutar på -lös. Men i en jobbannons på Statens fastighetsverk står "Som person är du strukturerad, noggrann och prestigelös".

Synonymer till prestigelös är anspråkslös, blygsam, undergiven, underdånig, försynt, vördnadsfull, from och saktmodig. Jag vill inte kännas vid något av dessa adjektiv.

Ska jag söka jobbet?

Jag lurade dem!

Arbetsförmedlingen alltså. I nuläget slipper jag gå på en ny basinformation. Jag frågade den nyanställde arbetsförmedlaren varför jag var tvungen att gå på basinformation fast jag redan hade gått en gång. Han sa att reglerna har ändrats sen i somras, när jag var där. Då sa jag att om jag ändå förväntas klara allt jobbsökande och liknande utan ams hjälp eller på sin höjd med hjälp av hemsidan, så kan jag ju lika gärna läsa mig till de nyheter som finns på hemsidan. Särskilt eftersom det inte är några nya saker som berör mig, det som berörde mig har ju bara försvunnit och det vet jag redan om. Sen slapp jag!

Fast egentligen var det inte min förtjänst utan det var fullt på det tillfället som fanns inlagt i den nyanställda arbetsförmedlarens dator. De kanske kommer rusande efter mig och ropar BASINFORMATION, BASINFORMATION snart.

Många bäcker små eller en droppe i havet?

USA har kommit på världens bästa idé för att rädda världen från undergång. De flyttar fram övergången till sommartid tre veckor, skriver DN. Dessutom ställer de inte tillbaka förrän en vecka senare än normalt. Allt för att rädda världen från koldioxiddöden. De extra timmarna med ljus minskar nämligen behovet av el och sparar närmare 30 miljarder i energikostnader.

Många bäcker små kan man som ordspråksälskare säga om allt som bidrar till att sänka utsläppen av koldioxid, men jag använder nog snarare en droppe i havet. TA ER SAMMAN OCH SKRIV PÅ KYOTOPROTOKOLLET ISTÄLLET.

Sommartid, trams.

Ps. när kommer filmen där Bruce Willis räddar världen genom att släcka lampan?

Vårsysslor

Solen lyser och termometern närmar sig 10 plusgrader. Balkongdörren står öppen och i min radioförvirring har jag faktiskt satt på en skiva för första gången på jag vet inte hur länge. Dolly sjunger vackert för mig i vardagsrummet. Alla dessa vårkänslor ledde till vårsysslor. Jag har planterat om hibiskusen

Före:
175343-71

Efter:
175343-70

Liten och fin! Passade även på att plantera om två chiliplantor som nog blir glada.

PS

När jag får ett jobb, då ska jag ägna all min fritid åt att jaga ams och få dem att inse människors värde. Man kan inte behandla människor hur som helst. Särskilt inte människor som redan sitter i en utsatt position, som vackert får gå och be om pengar hos a-kassan och redan mår dåligt.

Häxjakt

I morse brast det. Jag är en ärlig själ. Jag laddar inte ens ner saker från nätet. Jag gör alltid vad jag tycker är rätt, även om det will bite me in the ass, vilket det allt som oftast gör. Ett exempel på det är min kamp med a-kassan, där jag har varit genomärlig hela vägen med mina planer för framtiden och de ändå först ger mig pengar och sen vill ha tillbaka dem trots att mina premisser inte har ändrats. I dagsläget kryssar jag i lapparna till a-kassan och skickar in, varpå jag får tillbaka lappar där det står vad jag skulle ha fått utbetalt och sen stora minustecken för att de drar tillbaka 11 000 spänn. Jag har förstås överklagat men det gör inte situationen lättare just nu.

Sen har vi AMS då. Det är ju ett kapitel för sig. När jag var och träffade arbetsförmedlaren från helvetet så undrade han inte bara vad en kulturgeograf vad, han förklarade även mycket tydligt för mig att man FÅR INTE GLÖMMA TIDER HOS ARBETSFÖRMEDLINGEN. Det är som att glömma att gå till jobbet. (En liknelse jag ställer mig lite frågande till eftersom ett jobb ändå är nåt man går till varje dag.) Jag brukar inte glömma saker, men nu gjorde jag det. Jag glömde att gå på basinformationen på arbetsförmedlingen. (Som jag dessutom redan har varit på en gång med nu måste gå på igen, Hej effektivitet!) Jag hade en känsla av att det var nåt jag skulle dit för, men bland alla de tusen papper jag har fått hittade jag inte informationen och dessutom jobbade jag den dagen jag skulle gått.

Så får man då ett brev. "vi har meddelat din a-kassa att du har blivit utskriven från arbetsförmedlingen". SKIT.

Jag känner mig mer och mer jagad av både arbetsförmedlingen och a-kassan. Det är inte så att jag VILL vara arbetslös. Det är inte så att jag VILL gå på a-kassa hela livet. Jag vill mer än allt annat ha ett jobb, men jag kan inte göra mer än jag gör för att fixa det.

Jag är inte en dålig människa, men jag glömde, förlåt.

Har fåglarna fått pippi?

Tänk dig det här: klockan är ungefär sex en senvinterkväll i början av mars. Du går ut för att handla lite middag, det har hunnit bli mörkt mellan husen i staden. Det är fortfarande en del trafik, trots att det är fredagskväll. Då plötsligt: "kviddevitt kviddevitt" - en koltrast. Igen!

Jag vill minnas att jag har hört på radion att fåglar inte gör så här - de kvittrar inte när det är mörkt ute om de inte har blivit skrämda av något. Är det nån som vet hur det ligger till? Varför kvittrar fåglarna mitt i natten helt plötsligt? SVARA MIG, NÅGON!


Min mamma!

Min fantastiska mamma mailade mig idag. Eftersom hon drack champagne med sin champagneklubb på kvinnodagen läste hon inte min bloggutmaning förrän idag. Här är hennes svar, en insyn i hur det är att vara 40-talist.

Är uppfostrad att inte tro att jag är något
Är uppvuxen på sillgratäng, pitepalt och bryggerijäst (nyttigt!)
Barndomsdröm bibliotekarie eller författare
Har dansat till "Moonlight serenade" med Glenn Miller och till Chuck
Berry
Månadsinkomst efter skatt Varierar kraftigt. I snitt ca 25 000 sedan
jag trappat ner för att få mer tid för trädgården.
Värsta skällsordet Kärring och (mot unga och mot kvinnliga lärare) hora.
Sakfråga som upprört Allmänt: behandlingen av palestinierna på
Västbanken och i Gaza. I kvinnofrågor: att glastaket fortfarande finns.
Prioriterar högst Barn och barnbarn och att själv leva ett bra liv.

När jag läser mammas svar blir jag så glad och stolt över att hon har uppfostrat mig och min syster som hon har gjort. Både jag och min syster svarade till exempel på första frågan att vi är uppfostrade att vara självständiga och tro på oss själva. Det betyder så mycket. Tack söta mamma!

Tid som försvinner

Ett problem med min arbetslöshet är att jag har en illusion av att ha hur mycket tid som helst. Det gör att jag har en tendens att skjuta saker på framtiden. Så fort nåt spontant dyker upp så tänker jag att alla de där sakerna jag måste göra kan jag ju lika gärna göra senare i veckan, när jag inte har nåt annat för mig. Problemet uppstår när jag får mer och mer spontana saker att göra. Då försvinner ju liksom den där tiden som jag hade till att göra allt jag måste. Jag har till exempel fortfarande inte köpt nån födelsedagspresent till min systerdotter. Eller tagit med en tapetbit och shoppat gardiner. Eller gått till arbetsförmedlingen och bett om betald resa till Norrköping. Eller planterat om hibiskusen. Eller läst på till bokklubben och där börjar tiden verkligen rinna ut nu... fast jag har köpt en färgpatron, så nu kan jag åtminstone skriva ut artiklarna och det är ju en bra början!

Nu tror jag dessutom att jag har bestämt alldeles för många saker på tisdag. Typ allt jag ska göra nästa vecka är på tisdag och onsdag. Men det är bara roliga saker så det gör inget!

Hur gick det med planen?

Hm. Planen för veckan har inte direkt stått fast. Fast det är egentligen inte meningen heller. Meningen med planen är ju att få struktur. Fast den här veckan är det bara måndagen som blev som det var tänkt. Sen jobbade jag i tisdags och i onsdags tränade jag på förmiddagen och sen blev det promenad och shopping på eftermiddagen. Det var trevligt. I går körde jag ben (har en del träningsvärk idag, men inte så himlans mycket) och sen träffade jag syster på lunch. Fick mitt livs första puss av världens bästa systerson (öppen mun, loads of saliva) och gick en promenad längst Årstaviken. Precis när jag skulle hem fick jag samtal om jobb, så det var bara att hämta passerkortet och sticka iväg. Jobbade till tolv, sov till nio och så jobbar jag ikväll igen.

Fin och hel och ren

Idag ska jag iväg på ett förutsättningslöst samtal. Det känns spännande. Jag har putsat skorna.

image67

Före

image68

Efter

Och så har jag tagit på mig lite extra ögonskugga och hoppas att min topp inte är för urringad.

Utmanad - dubbelt upp!

Jag har blivit utmanad av Mandi och Art[e]fact

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själva i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer den "tagna" spelaren ut sex nya bloggare och gör en lista med deras namn.
Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras egna bloggar för att låta dem veta att de har blivit `"tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information:

Här är min lista över underliga saker om mig:

1. Jag lyssnar inte på musik. Inte så att jag stänger av, men jag är mer av en radiotjej. Senaste skivan jag köpte var Olle Ljungströms Bäst 2001.

2. Jag fixar inte geléiga konsistenser. Crème brûlée går bort, liksom viss yoghurt, all gelé och annat som dallrar. Som till exempel ananas och tonfisk på burk. (ok, de dallrar inte men det är äckligt.)

3. Nu outar jag ostskivan. När jag och min syster var små gömde vi en ostskiva under heltäckningsmattan i farmor och farfars badrum. Varje gång vi kom dit lyfte vi på mattan och tittade på ostskivan. Den blev typ konserverad.

4. Jag måste alltid skölja tandborsten i först varmt och sen kallt vatten efter att jag har borstat tänderna. (tack, mamma.)

5. Jag är ruskigt effektiv. Tror att det har att göra med att jag är så otålig. Det jobbigaste är att jag samtidigt inte har nån simultanförmåga. (en tre i ett-punkt)

6. Jag har minne som en guldfisk och måste skriva ner allt.

Skickar vidare till systern, järnladyn, esther, my och anna.

Alla kvinnors dag med bloggutmaning!

8 mars. En dag för jämställdhet. Läser i DN om åtta generationers kvinnor. Skillnaderna är slående och ger hopp. Hilda, född 2001, säger  "Det finns inga tjejfärger och killfärger, men det finns tjejer och killar som tror att det finns det" och "skillnaden på mamma och pappa är att pappa har kort hår."

En annan som ger mig hopp är min älskade systerdotter. Hon ville för ett tag sen bli fotbollsprinsessa. Vad gör man då? Jo, man sparkar boll, gör jättemånga mål och har en jättefin klänning på sig. Förstås.

Varje kvinna får också svara på några frågor. Jag tänkte också svara på dem

Namn Linda
Född 26 februari 1975
Är uppfostrad att vara självständig och tro på mig själv
Är uppvuxen på gratinerade räkor i curry serverade i snäckskal och tandpetsmat (Grovt generaliserat. Ni som läser min matblogg vet att även råbiff stod på menyn. Liksom suki yaki.)
Barndomsdröm apskötare
Har dansat till Slade "My oh my", tryckare i vardagsrummet
Månadsinkomst efter skatt Inte en aning. Varierar kraftigt.
Värsta skällsordet Hora
Sakfråga som upprört Egentligen alla orättvisor, ett arv efter min pappa
Familj Sambo, mamma, pappa samt syster med familj
Prioriterar högst Att kunna fortsätta med livet. Just nu står jag och stampar.

Nu försöker jag mig på en bloggutmaning: Svara på frågorna själv, ju fler som svarar från olika decennier, desto roligare!

Jag och min blogg

När jag var och tränade igår fnissade jag lite åt att jag såg ut som min blogg. Det kommer jag göra idag också, när jag har de här kläderna på mig

175343-66


En helt vanlig dag

Det har inte hänt så mycket idag. Jag har tränat, lunchat med en kompis och gått en promenad med en granne. Sen ringde jag och sjöng för systerdotter, tre år idag HURRA! Hon fick glasstårta på dagis och en bilvagn i present av mamma och pappa.

Såg snödroppar i rabatten här utanför, förresten. Det kändes bra en dag som annars mest är höst... en trevlig dag, alltså, men inte så spännande. Försöker febrilt hitta på nåt att skriva som kan vara kul eller intressant att läsa men det är rätt... blankt. Jag får surfa lite och sen återkomma med ett nytt, spännande inlägg! Kram så länge!

Sorry

Jag är ledsen. Jag ber om ursäkt. Jag är hemst inne i min nya matblogg. Jag vet att jag inte får glömma den här bloggen bara för att jag har en ny. Det vore ju som att kasta ut barnet med badvattnet (eller hur var det nu?). Och här hade jag tänkt länka till en diskussion kring detta som fördes här i januari, men det går tydligen inte just nu. Nä, blogg.se är inte på humör idag heller.

I alla fall så kommer maten finnas mest i den andra bloggen, men ibland även här tror jag. Mat är liksom en stor del av mitt liv. Jag gillar alla aspekter av mat, äta den, laga den, planera, förbereda. Ok, diska och så efteråt är väl ingen hit kanske, men om jag gör allt annat kan ju nån annan plocka undan efteråt :-)

Flexibilitet

Det är alltid bra att ha en plan. Jag gillar att vara strukturerad. Men planen måste också vara flexibel, så även om måndagens alla sysslor blev utförda, så blir tisdagen helt ändrad. Måste jobba idag. Eller, får jobba kanske jag ska säga :-)

Sisterfood

Jag och min syster håller på att bygga upp en matblogg. Titta gärna in på den!

Sisterfood

Tysk jämställdhet

Jag vet att det här har manglats en del både i press och bloggar. Det handlar om Tyskland och barnomsorgen. Jag suckade lite men fnissade mest åt det tyska påståendet att var tredje svenskt barn har fått psykiska störningar av att gå på dagis. Jag menar, det är ju helt absurt och går ju inte att ta på allvar.

Först idag blev jag upprörd, när DN har en artikel från detta Tyskland, där välutbildade kvinnor inte jobbar eftersom de måste stanna hemma med sina barn. En intervju med en pappa, som finns bland de 6% av Tysklands pappor som väljer att bara jobba 30% för att stanna hemma med barnen resten av tiden, slungade mig (eller Tyskland) 50 år tillbaka i tiden.

Här i Sverige talar vi ju om jämställdhet som framtiden. Jag menar, ingen tror väl på allvar att patriarkatet kommer fortsätta härska, att löneskillnaderna kommer bestå, att män inte ser barn och dammtussar eller tycker att det är en bra idé att människor som har kostat samhället massor för att de utbildat sig sen inte går ut i arbetslivet.

Mannen som är en av 6% i Tyskland berättar i DN: Min chef säger att jag inte förstått tidens tecken. Alla andra jobbar mer och jag jobbar mindre. "Du är ju aldring här".

Man häpnar.

Strukturbehov

Den här veckan har jag inte så mycket att göra, så jag känner ett starkt behov av att göra en plan. Det var länge sen kategorin planen fick ett inlägg men nu är det banne mig dags.

Måndag
Ska jag träna (tror det blir bröst och armar) på förmiddagen och eftermiddagen går nog till att städa och söka jobb.

Tisdag
Förmiddagen är lite tom. Det känns trist. Kanske vill syster träffa mig då? Vid lunch ska jag träffa en kompis och snacka jobb och sen måste jag förbi Arbetsförmedlingen och få dem att betala en biljett till en intervju i Norrköping som jag ska på. Kan också behöva börja läsa inför bokklubben.

Onsdag
Nu börjar det bli svårare att komma på saker. Träna blir det i alla fall. Rygg och axlar. Det är förmiddagen, men eftermiddagen... blogga kanske? Nej, nu vet jag! Då ska jag gå och kolla efter saker till sovrummet, gardiner och sånt. Med tapeten i högsta hugg! Och läsa till bokklubben.

Torsdag
Förmiddagen kan få gå till att träna ben. Då har jag några dar med träningsvärk att vila på. Sen kan jag plantera om min hibiskus. Det vill den. Och läsa till bokklubben.


Fredag
Nu börjar det bli trögt. Nej, men vad dum jag är! På fredag har jag ju faktiskt lite att göra. Jag ska äta lunch med en potentiell arbetsgivare. Ett förutsättningslöst samtal. Sen på kvällen är det after work hemma hos en jobbarkompis på jobbet jag inte har. Det är naturligtvis världens bästa extrajobb jag menar.

Tjopp, så var veckan slut!


Roland

Nu har även jag blivit kontaktad av Roland. Bara så ni vet. Jag tycker att det är fint att Roland är så engagerad att han mailar sina bloggare en söndag. Tack Roland. Om jag har fler utestående problem med bloggen, så vill Roland veta det. Jag vet inte riktigt vad utestående problem är. Kanske har det med öron att göra. Eller näsor. Men jag lovar att säga till, Roland.

Garderoben, steg 1

Nu börjar garderoben ta form. Vi har satt upp de första två av fyra gardinvepor som ska hänga framför garderoben. så här snyggt blev det:

image65

Bloggutmaning: hur ser ditt nattduksbord ut?

Järnladyn utmanar alla bloggare att visa upp nattduksbordet. Speglar böckerna din personlighet? Jag har alltid flera högar av böcker, en hög ovanpå nattduksbordet som jag håller på och läser och en hög nedanför som jag har läst klart/ska läsa/tar en paus i/har haft utlånad.
 
image62

Jag håller på att läsa en rysk fantasyhistoria Diamantsvärdet och träsvärdet av Nick Perumov. Det är första delen av en serie böcker. Den började lite trögt, därför ligger även del 3 av Damernas detektivbyrå, Vackra flickors lott av Alexander McCall Smith ovanpå bordet.

image63

Under nattduksbordet ligger en hög blandade böcker... Jag blev besviken på Klas Östergrens Gangsters, som jag längtade efter att läsa. Kom inte till slutet i första försöket. Testar igen om ett tag. Där under ligger också en tidigare kollegas avhandling i arkeologi De hägnade bergens landskap. Den vet jag inte riktigt varför jag gjorde uppehåll i, men jag gillar att läsa faktaböcker parallellt med lite mer lättsmält skönlitteratur så jag tror att den fick stiga åt sidan när jag började med Gangsters. Gärningsmannen är en kvinna hittade jag i en gratishög på jobbet, den kommer jag att läsa om ett tag och boken skriven av mannen med det fantastiska namnet, John Ajvide Lindqvist, Hanteringen av odöda lånade jag ut till en kollega i somras och sen jag fick tillbaka den har den legat i sovrummet. Den sista boken, Beyond Black av Hilary Mantel tyckte min sambo att jag skulle läsa. Jag vet inget om den. Den väntar.

image64

Man kan väl säga att min smak i böcker är lite... blandad.

Familjegympa

I morgon ska jag låna ett barn och gå på familjegympa på friskis & svettis. Jag tror det blir en hit.

(Var bara tvungen att förklara varför jag sitter hemma och bloggar en lördagkväll klockan elva... anledningen är alltså att jag måste vara gympa- och barnvaktsredo vid halv elvatiden i morgon.)

Finnars känsla för symmetri

Akne har en otrolig känsla för symmetri. Nu har jag fått en finne mitt på hakan. Inte lite upp eller lite ner. Inte lite till höger eller lite till vänster. MITT PÅ. Hur gör de?

Vårpippi i natten

När jag gick hem efter gravölen vid halv tvåtiden igår hörde jag - fågelsång. Det var mörkt. Det var vinter. Det var snö. Det var fågelsång.

Det slängde mig några månader framåt i tiden och idag, med mildväder, tö och lukt av våt asfalt, återkom känslan av vår. Då slog det mig att något av det bästa med våren är ju att man har gått nästan hela vintern och längtat efter den.

IKEA!

Nu närmar sig sovrummet slutet. Det har tagit tid, jag vet. Idag har vi varit på Ikea igen och köpt veporna som ska upp istället för garderobsdörrar. Det blev Anno strå.


 

175343-60

Jag ville hellre ha en mörkare variant, men nu blev det den här mot att jag får slänga in nåt-färgglatt-som-jag-bestämmer-helt-själv-och-han-får-inte-säga-nej. Lutar åt lila gardiner. Såg jättesnygga på Ikea, men hade glömt att ta med en bit av tapeten så vi vågade inte köpa några.

175343-61
Fast jag vill ha dem hängande rakt ner, inte med såna prylar i midjan. De är i sidenliknande tyg, mörklila med guldstråk i som kommer glittra fint i kvällssolen i sovrummet i sommar.

När allt är uppe ska jag visa bilder på hur det ser ut! Måste sätta upp 50 feet woman-planschen också.

Övergiven

Jag känner mig helt övergiven. I går la P5 Radio Stockholm ner. Nu måste man lyssna på P4 om man vill ha lokalradio i Stockholm. Gårdagens P5 var bäst i världen. Det kändes bara roligt att lyssna, jag tänkte inte på morgondagen. Tänkte inte på mig själv som lyssnare. Idag känner jag mig övergiven. Rattar runt, kör lite P1, lite P4, lite P3. Men inget känns helt rätt. P1 funkar inte samtidigt som DN. P4 riks känns bara mossigt. P3 är alldeles för stökigt.

Vad ska jag lyssna på nu?

RIP P5.

Eller...

...så kan man glömma lunchen i kylskåpet hemma. Det är ett ganska vanligt alternativ. Fast jag fick god gratismat, grillad fisk med grönsaker i foliepaket och så en bulle så jag är mätt och nöjd ändå.

God vegomiddag

Hm. Jag känner en dragning åt en matblogg. Men det går nog över. Just nu är jag ganska matinspirerad. Ikväll åt vi snabbmat à la Linda, vilket betyder ugnsbakad aubergine med ras el hanout, tabbouleh och hoummus.

175343-58


Och om man har lite tabbouleh över till lunch dan efter kan man med fördel kombinera det med färdigköpta vinbladsdolmar

175343-59

Smaskens, igen!

Från fyra till nio till tio

I morgon skulle jag ha jobbat morgon, men så bytte jag med en kollega som hellre ville ha morgonpasset och vips skulle jag börja kvart i nio men sen blev nån sjuk så vips ska jag börja tio. Då är det ju inga som helst problem att hinna träna före jobbet.

Blev lite skärrad när jag såg mig i provrummet idag nämligen. Saker fanns som inte funnits på länge. Inte mycket, det vill jag inte påstå, men det är inget kul när det börjar titta fram. Nu är det tillbaka till 3-4 dar i veckan som gäller, ögonaböj!

HAHA

Sov sisådär men bestämde mig redan under natten att ändå gå upp klockan sex och träna. Så det gjorde jag. Det var jätteskönt. Körde rygg för första gången sen födelsemärkesoperationen. HAHA, jag lurade tröttheten!

RSS 2.0