Ont (om) blod

Jag har inte bara litet bröst, jag har tydligen även lite blod. Jag var ju hos doktorn för ett tag sen och tog blodprover. Det visade sig att mina blodvärden var nästintill farligt låga (ok, överdrift, men de var låga) och att jag måste äta tillskott. 

Det man ska äta heter nåt så äckligt som blodsaft, vilket ju känns som något man gör blodpudding av. 

image171

Blodsaft säljs av två olika tillverkare och kvinnan i hälsokostbutiken rekommenderade den ena eftersom kunderna har sagt att den smakar lite bättre. Nu har jag ju bara druckit den, men det måste bara bra lite bättre. Det är något av det äckligaste jag nånsin har smakat. Dessutom har de mage att ljuga på flaskan.

image172

Programsamråd

Bara för att tillgodose Johanna och fylla på i kategorin samhällsplanering kan jag nu berätta att mitt första program gick ut på samrådsremiss i går. Det kändes först skönt, men sen tomt. Vad ska jag göra nu?

Ny blogg!

Jag har startat en ny blogg. Här.


Översvämning...

Ingen har väl missat det här. Det ledde till att tåget från Norrping var TVÅ TIMMAR försenat i går. Drygt. Hur får man ersättning av resegarantin när biljetten inte kostar nåt? Det ska jag utreda idag.

Privat hämnd

I går hade jag och pendlings-D fyra biljetter på tåget till Norrköping. Hem hade vi fyra biljetter på X2000 och två på Inter Citytåget - första klass.

Idag hade vi två biljetter till Norrköping, men satt på två helt andra platser och hem har vi fyra biljetter, två på 16.24-tåget och två på 18.24.

En gång åkte vi tre personer som hade bokat totalt sex platser och ändå satt vi på tre andra platser.

Det är min egen lilla privata hämnd. De får skylla sig själva när de är så oflexibla.


Jag faller för påtryckningar

Efter påtryckningar från pendlar-D får Moneybrother-snubben vara med på bild. Den här killen var det tydligen.
image170
Fast i hatt.

Japanskt framfall på X2000

När vi gick på tåget idag föll en japansk man ur sin stol rakt ner på golvet. Det var som att han hade somnat lite framåtlutad och sen bara föll. Han tappade glasögonen och en massa papper och pennor. Jag fattar inte hur det gick till - jag menar, hur kan man ramla ur ett tågsäte?

När vi hade satt oss på våra platser gick det förbi en man i kort jacka och liten hatt. Min kollega tillika pendlingskamrat D påstod att det var Moneybrother. Det såg jag att det inte var, men D framhärdade och sa att Moneybrother är en grupp och att mannen i hatten spelar trombon. Vad vet jag?

Tillräckligt känd för att hamna på bild bland mina samlingar är han inte!

Midsommarfirande!

Jag nöjer mig med att visa den här härliga bilden från vårt midsommarfirande och sedan hänvisa till sisterfood för närmare detaljer. (Ok, förra inlägget var också en del av midsommar, men ändå...)

image169

En dockas uppgång och fall

Treårig systerdotter får fiska i fiskdammen på midsommarafton. Får upp en docka med märklig anatomi.

Dockan är ganska rolig att leka med, men leken är hård.
 
och dockan går ett tragiskt öde till mötes

image167

allt som finns kvar...
image168

Äntligen!

Äntligen hemma - äntligen dry martini!


image161


Glad midsommar!

SJ jobbar hårt på att förstöra mitt liv

Från och med måndag tycker SJ att det är sommartid. Det betyder att de ställer in ALLA avgångar som jag brukar åka med. Från och med nu MÅSTE jag åka med 06.20 tåget varje morgon och dessutom måste jag jobba en timme för länge för det går inte nåt tåg hem förrän 16.24.

JAG HATAR SJ JÄTTEMYCKET.

Dessutom kom jag just på så är det mycket märkligt att SJ väljer att skära ner på antalet avgångar just under semestern. Det borde ju vara då folk reser, särskilt på vardagar. SATANS JÄRNVÄGAR!


Mitt nya liv, utan bröst.

För dem som kanske hamnar på min blogg för första gången kan ju rubriken verka lite illavarslande. Ni som läser mer regelbundet vet att det inte handlar om någon sjukdom.

Bröst var ju mina favvomuskler att träna! Jag saknar det! Idag var det bara rygg och axlar. I morgon blir det bara ben. Så rullar det på. Dag ut och dag in.

Hysch!

Följande utspelade sig på tåget idag, när jag satt i tyst avdelning:

En tant kommer in och sätter sig i den tysta avdelningen. Hennes mobiltelefon ringer. Hon tar upp telefonen och säger "Jo, jag har det bra. Jag sitter i en sån där tyst vagn".

Och jag är alldeles för feg och tänker att jag säger till om det ringer en gång till. Det gör det förstås inte, däremot tar tanten upp sin telefon igen efter att konduktören varit förbi för att berätta att hon satt på rätt tåg.

Jag sa inget då heller. Jag måste bli modigare.

Inte bara jag...

Jag är inte ensam om att ogilla SJ. Idag i Metro var det värsta klago-krönikan på SJ. Kolla här, på sid 6! Erika Augustinsson påpekar att SJ borde sänka biljettpriset, satsa mer på att komma i tid, ha mat ombord så det räcker till fler än tre personer, inse att globaliseringen krymper världen och fixa mobilmottagningen på tågen (värst är det mellan typ Södertälje och Stockholm där det inte går att prata allt vilket ju är smått absurt). Dessutom vill hon se kontorsvagnar för dem som jobbar på tåget och uppmanar alla att ringa, skriva, sms-bomba eller bojkotta SJ tills de skärper sig.

KÄRA ERIKA. JAG GÖR MITT BÄSTA. JAG KLAGAR PÅ SJ NÄSTAN VARJE DAG. Ibland lönar det sig, ibland fattar de inte vad man snackar om.

Jag kan även lägga till några punkter till din lista:
- se till att personalen lär sig att använda den jäkla kaffe latte-maskinen
- fixa prio-puckot så att man faktiskt FÅR något för sina poäng (3 000 spänn för en macka är ett sådär bra erbjudande)
- ordna med ordentliga månadskort i plast som går att fylla på elektroniskt
- hyssja åt alla som pratar i den tysta avdelningen
- kolla alla biljetter FÖRE Flempan, så att man kan få sova sen
- ordna värmeanläggningen i bistrovagnen

De tar mitt blod!

Nu har jag ätit för sista gången på 12 timmar. Jag måste fasta för att jag ska ta blodprov i morgon bitti. Det är ok att fasta när man jobbar nära bostaden och kan typ gå upp, springa till vårdcentralen och ta blodprov och sen smälla i sig massor av mat. Nu ser inte min situation ut så. Jag måste gå upp, åka tunnelbana och tåg i två timmar, sen ta blodprov och smälla i mig massor av mat. Jag kommer alltså gå upp vid sex, åka vid sju, ta blodprov nio och smälla i mig mat typ halv tio. JAG FUNKAR INTE UTAN MAT.

Sen ska de ta allt mitt blod och kolla mitt blodsocker, som jag lovar kommer vara nere vid fotknölarna vid det laget och mäta blodvärden. Efter det kommer jag ramla ihop i en liten hög. Jag kommer inte ens orka ta mig till nåt ställe som säljer mat. De måste sondmata mig direkt på företagshälsostället. Pang rakt in i den största venen eller artären vad det nu är det ska in i. Halspulsådern, för all del.

Därför har jag tjatat mig till att få äta lite fil till frukost i morgon. Och en knäckemacka. Med smör och gurka. Gott.


Mer kändisspaning på X2000

När vi åkte hem idag hade vi sällskap av inte mindre än TVÅ kändisar: Anna Book
image159
och Andreas Johnson

.image160

NORRKÖPINGSHELGEN 2007

Norrköpingshelgen 2007 kan bara beskrivas som en succé! Solen lyste över oss och vi myste och lekte Norrköpingsbor. Picknick och kubb på fredagkvällen, glass och shopping och volleyboll på lördagen, restaurang och uteliv på lördag kväll. Bomullsfabriken och PALACE. Allt får högsta betyg. Utom möjligen utelivet. Ledsen Norrköping, men det var lite för fancy för min smak. Alla killar hade rutiga skjortor. Det var märkligt. Och så kan de inte göra drinkar. Det var också märkligt. Bartendern visste inte vad en strawberry daiquiri var. Sen kunde han inte göra dry martini för de hade inga martiniglas. Mycket märkligt. Sen gjorde han en caprihina åt mig som smakade äckligt. Limen var inte sköljd och så hällde han i jättemycket råsocker som inte smälte. Drinken smakade besprudningsmedel och om man stoppade ner sugröret för långt fick man bara upp socker. Så vi drack tequila istället. Det funkade bra. Sen en korv på vägen tillbaka till hotellet vid tvåtiden. Jag mår inte så dåligt som jag förtjänar, för en gångs skull.

image158

HEJA NORRKÖPING!

Utflykt till Arkösund

Heja mitt jobb! Idag har vi varit i Norrköpings skärgård hela dagen. Vi åkte båt lång långt ut. Med oss hade vi jättejättemycket kläder. Ylletröjor och överdragsbyxor och mössor och vantar. Det skulle nämligen vara jättekallt, hade en kollega sagt. Men det var det inte.

Vi gick i land på en ö och åt lunch i solen. Sen gick jag och letade ormar, för det sa de skulle finnas på ön. Hittade ingen, istället hittade jag en fin klippa att lägga mig på ett tag. Vilade lite, tittade på himlen och lyssnade på fiskmåsarna. Sweet.

Det var starten på NORRKÖPINGSHELGEN 2007. Nu blir vi kvar, två av Stockholmspendlarna för att testa hur det är att bo i Norrköping. Det blir picknick i Vasaparken, volleyboll i Folkparken och sen Palace hela natten.

Och nej, jag ska inte flytta hit.

You go girl!

Idag hade underbara, fantastiska Veronica Mars säsongspremiär. Att SVT kör det som en sommarserie är bortom mitt förstånd. BÄSTA SERIEN I HELA VÄRLDEN. Första avsnittet bäddade för en massa härliga intriger och knepiga brott att lösa på den nya spelplatsen: collage. Stackars dig, Johanna, som är på Kilimanjaro och inte får se det här avsnittet.
image157

såret

Tack för alla vänliga ord angående mitt skadade finger. Jag hoppas att skadan inte påverkar resultatet av min hälsoundersökning idag. Vill ju verka så fräsch som möjligt inför arbetsgivaren när jag bara har ett vikariat.

Stackars finger!

Jag klämde fingret i fönstret. Det började blöda. Nu är jag handikappad och kan knappt skriva på datorn för jag har ett plåster och enorm smärta i långfingret. AJ. Måste sluta.... orkar... inte.... mer....

superduperextrarent!

Vi har köpt en ny tandborste. Den borstar upp och ner och runt och in och ut. Den rör sig faktiskt åt nästan alla håll. Den var jättedyr.
image156
Tänderna blir säkert extra rena.

Tack!

I en rosa dimma gick jag den korta vägen hem genom den ljumma sommarnatten. Hemma satte jag mig i soffan och bläddrade i boken.Det var som att uppleva allt en gång till. Jag skrattade, log och grät lite. Tack för en fantastisk brunch, en rolig stadsvandring, en välbehövd lektion i att binda blommor och en god, god middag. Tack mina kära, kära vänner för en underbar möhippa!

image154

ps. förlåt att jag pajjade kidnappningen genom att bli sjuk och ställa in alltihopa.

Måla i solen

Jag har tagit semester. Det gjorde jag helt rätt i. Nu ska jag vara ledig i fyra dagar till. De ska jag ägna åt att måla i solen. Och leka med mina syskonbarn som längar efter mig och som jag längtar så mycket efter!image152

Lediga dagar med sol

Jag har märkt att besöksstatistiken dalar när det är lediga dagar med sol. För mig blir det fler lediga dagar med sol framöver. Semester torsdag och fredag ger mig en OTROLIGT lång långhelg! Ut på landet med mig!

Hur jag flashar mina muskler

Johanna ställde en fråga i förra inlägget, hon undrar hur ofta jag går runt och flashar mina bröstmuskler och hur jag gör det. En bild säger mer än tusen ord.
image151

Mitt lilla bröst får vila

Mitt bröst är ALLDELES för litet. Det tycker min yogalärare. Hon vill inte att jag ska träna bröst på gymmet mer. Inte biceps heller.

JAG SOM ÄR SÅ STARK I BRÖSTET! Det är ju då jag kan flasha och visa alla hur stora muskler jag har. Kanske har de två sakerna med varandra att göra.

I övrigt har jag sämst balans i världen. Jag ramlar bara jag står upp. Nästan.

Klart!

Jag är förmodligen bäst i världen på att omvandla balkonger.

Före

image147


Efter

image148


image149


image150

Inte nu, men nu!

I eftermiddag blir det andra bullar av!
(se nedan)

Balkongryck

image146
Idag ska jag åka till fantastiska Zetas och köpa blommor till balkongen. Det kommer bli så fint när jag är färdig (se ovan). Just nu är det inte så mycket till inspiration på min balkong. Det hänger fyra döda ranunklar i en cykelkorg på räcket och står en död murgröna i en kruka i ett hörn. En levande rosmarin gör dem sällskap. Men i eftermiddag blir det andra bullar av!

Tågkaos

I morse när X2000 som skulle avgå 07.20 kom in på Stockholms central var vagnarna felnumrerade. Det fanns ingen vagn nummer 1, vagn nr 3 hade siffran 2 och bistrovagnen, som alltid är vagn nr 4, hade siffran 0. Dessutom hade vagn nr 5 siffra 3. Däremot tror jag att vagn 6 var rätt markerad.

Det var väldigt många som försökte sätta sig på platserna i vagn 5. Jag stod mest och tittade och tänkte att bistrovagnen är ju alltid vagn 4. Så jag gick på där och hittade en kollega som jag stod och pratade lite med medan alla icke-pendlare som skulle till vagn 3 släpade sina tunga väskor genom bistrovagnen och försökte sätta sig där och sedan suckande och allt mer irriterat, för att inte säga argsint, fortsatte till vagn 3.

Jag tyckte mest att det var roligt. Det är nog det roligaste SJ har gjort sen jag började pendla.

RSS 2.0