33

Jaha.

Då var man 33.

Konsten att somna om

Jag vaknade klockan sex i morse. Då hade jag sovit åtta timmar. Kände mig rätt pigg.

Gick upp och gick på toa. Gick och la mig igen.

Somnade om. Vaknade nio. Det kändes bättre.

Gryning i Gnesta

Våren närmar sig.

Idag värmer solen. Även om träden fortfarande är nakna ligger det hopp i luften.

Den som är uppe med tuppen ser gryningen förflytta sig från dag till dag. Det ljus som för några veckor sedan inte infann sig förrän framme i Norrköping, syntes idag redan i Gnesta.

Det var första gången jag såg Gnesta sedan i höstas.

Snuvad på lediga dagar

Min pappa gjorde mig uppmärksam på en sak förra veckan. I år blir vi snyltade på FLERA LEDIGA DAGAR. Inte nog med att det är skottår så att vi måste jobba en dag extra bara på grund av det. Dessutom infaller Kristi himmelfärd och första maj PÅ SAMMA DAG.

Det här är ju skandalöst. Alla borde protestera. Första maj är ju svår att flytta på, det fattar ju jag med. Men kristi himmelfärd? Är det så himla noga EXAKT vilken dag han for iväg?

Världens bästa snart fyraåring

"Vet du mamma, jag tror att Linda faktiskt är den bästa i hela världen. På riktigt, mamma."

GULLUNGE!

Teorin som sprack

Ok, jag hade fel. Det finns inte färre människor nu än på hösten. I torsdags när jag åkte hem från jobbet var tåget fullständigt fullsmockat och i morse var det likadant. Men det var väldigt tomt på gymmet i går...

Nåja. Jag hittade aldrig mitt tredje belägg för att det finns mer folk på hösten och vintern än på våren. Jag har inte svårt att erkänna när jag har fel. Jag hade fel.

Om inte.... kan det vara så att det RÅKADE vara mycket folk på tåget i torsdags och idag för att alla RÅKADE vara på väg till Stockholm i torsdags och RÅKADE åka från Stockholm idag?

I så fall hoppas jag att de håller sig borta.

Alla handlingar får konsekvenser

Stora tårar trillade ner för snart fyraåringens kinder.
- Men vännen, vad har hänt? Frågade jag.
- Jag gjorde feeeeeeeeeeeeeeeeeel! Snyftade hon fram.
- Det gör väl inget om man gör fel, vad är det som du har gjort?
- Jag tryckte på fel knapp!
Tårarna fortsatte att rinna.
- Jag tryckte uppåt!

Det är fint tycker jag att en fyraåring förstår att saker man gör får konsekvenser. Men vad är det värsta som kan hända när man trycker på uppåtknappen istället för neråtknappen på hissen?

Snooze

Snooze-knappen är nog min favoritknapp i hela världen.

Jag är ledig idag. (Man borde alltid vara ledig på fredagar). Ställde klockan på halv åtta. Det är ju trots allt vardag och jag somnade före tio i går kväll (och dessutom går jag upp 5.20 i vanliga fall, så halv åtta är ju värsta sovmorgonen). Sen snoozade jag till kvart över åtta. Då vet jag att jag måste gå upp, för min klocka funkar bara att snooza med i 45 minuter, sen slutar den ringa.

Ibland tänker jag att det är synd för det är så skönt att ligga kvar i sängen att jag gärna skulle snooza lite till. Sen tänker jag att det är bra för annars skulle jag nog aldrig gå upp.

RSS 2.0