Salmonella

I förrgår fick vi inte köpa en påse sallad på ICA. Killen i kassan sa att han inte fick sälja salladen till oss. Han kunde inte säga varför.

Jag tänkte att de kanske tyckte att vi inte skulle vara så nyttiga, men idag läste jag i SvD att de hade hittat salmonella i just de påsarna som vi skulle köpa.

Det vill man ju inte betala för.

Från klarhet till klarhet

Heikki Vesa går från klarhet till klarhet. Han får mig att förstå precis hur mitt liv ska se ut. Se bara här, vad som händer den här veckan.

Fiskarna
Vecka 31 (30 juli - 5 augusti 2007)

Kärleken till djur är stark nu. Du har lycka med djur. Om du har ett husdjur, kanske det får ett pris. Ditt sätt att umgås med andra i arbetet kan ge dig framgång. Du får beröm för att du är positiv och löser problem så bra. Du blir frisk och glad av alla vänliga ord. Dina inkomster ska kunna öka. Du har inga svårigheter att få pengar. Stjärnorna tror dock inte att du vinner i spel. Spara är bästa vinsten.


Lycka med djur??? Kärlek till djur???

Children and bathing water

Aha! I mitt dagliga horoskop som jag har som applikation på facebook står det att jag ska vara försiktig så att jag inte throw out the good with the bad. Det måste ju vara den engelska synonymen till att kasta ut barnet med badvattnet!

Det lönar sig att ha tålamod. Nu förstår jag precis vad uttrycket betyder.

Fast jag undrar fortfarande varför.

Nu vet jag.

Det är sant. Det slyngeln sa på tunnelbanan igår. Idag sa nämligen en jäkla unge samma sak. Nu vet jag slutdestinationen. Men jag har resan dit kvar.

Förbannade slynglar!

Jag vet hur Harry Potter sluter. Fast jag bara har läst till sidan 156.

När jag åkte hem i går kväll satt jag snett över gången från två slynglar i 17-årsåldern. Helt plötsligt säger den ena av dem: "vet du att Harry Potter ...................... i slutet av boken? Jag läste det i en av kvällstidningarna. Fan vad taskigt att avslöja det, tänk alla de som vill läsa boken och så får de se i tidningen hur den slutar." JÄTTEHÖGT sa han det.

Ja, tänkte jag, och tänk på alla dem som sitter på tunnelbanan i godan ro och läser Harry Potter och tvingas höra av en 17-årig slyngel hur den slutar. Fast de bara är på sidan 156. 

Om jag hade varit lite modigare hade jag gått fram och dängt boken i huvet på honom. Fast jag är ju ganska feg.

Mitt enda hopp nu är att han såg att jag satt och läste Harry Potter och därför sa sådär bara för att jävlas, fast han egentligen inte hade en aning om hur den slutade.

buhu.

En snygg sång

- Vad snygg du är!
Sa jag till min systerdotter.
- Och fin!
Svarade hon.
- Snygg och fin är samma sak.
Förklarade mostern.

I bilen några timmar senare:
- Vill du höra en snygg sång?

Jag säger det igen: jag älskar henne så mycket.

övergiven!

Min pendlarvän har övergivit mig! I fyra veckor har han semester och lämnar mig ensam på tåget. Hur ska det gå? Det blir trist att gå upp i morgon.

Tillbaka till vardagen

Då var man gift och allt och semestern var över och vardagen tillbaka. Första dagen på jobbet var sååååååååå tung. Min kropp ville inte det minsta gå upp tjugo över fem. Den ville inte alls åka tåg och framförallt inte sitta vid en dator en hel dag, trots regn. Den ville äta på HELT andra tider än vad man får på jobbet och när den inte fick som den ville skulle den istället ha mat HELA TIDEN. Tröttsamt. Gick i alla fall till bästa kaffestället på eftermiddagen och fick en världens godaste kaffe latte. Mmm.

Och på vägen hem somnade jag in så otroligt skönt och njöt så mycket av halvslummern när folk började röra på sig i Flempan.

Mitt fantastiska liv

Det känns som att väsk-historien kräver en förklaring...
När vi gifte oss önskade vi bara bidrag till en bröllopsresa i present. Vi har ju bott i hop i åtta år och behöver liksom inget till hemmet och så. Alla våra vänner och våra familjer var oerhört generösa, vi blev hemskt rörda över givmildheten och kommer så långt som till Västindien!

Det var alltså dessa pengar som reste till banken i den lilla gröna resväskan. Sen har nog Johanna rätt i sin kommentar om att vi tittar för mycket på film...

Balkonglyx

image184

Receptet finns här.

A ring on my finger

My bad att få se en närbild på ringen, den kommer här

 image182
Bling bling!
Passar också på att visa upp klädseln lite mer, jag tycker jag var himla tjusig!
image183

Fler bilder kommer dyka upp på facebook.

Deposit

Se det framför dig:
En man och en kvinna går in på en bank. De är snygga, välklädda. Med sig bär de en attachéväska. Väskan är fastkedjad vid kvinnans handled.

När de går fram till disken låser mannen upp handkloven som fäster väskan vid kvinnan. Hon lägger upp väskan på disken, vänd mot sig. Knäpper upp låsen, öppnar väskan och vänder den mot kassörskan. I väskan ligger högar med sedlar.

Precis så gjorde vi idag. Minus handkloven, för det hade vi ingen. Vi var nog inte så välklädda heller. Dessutom var jag tvungen att gå innan vi kom fram till kassan, för det tog så jäkla lång tid. Just det och väskan såg ut såhär:

image181

Nygift!

Då var man hemma igen, med en ring på fingret! Tack alla ni som var med och förgyllde våran fantastiska dag! (Som dessutom blev solig.) Och tack för lyckönskningarna och gratulationerna på bloggen!


image180


Förberedelser...

Bygga ett gästhus är ju inte direkt det enda vi har att göra. Ganska mycket energi och tid behövs till den stundande helgens aktivitet. Idag är det städning hemma som gäller, sätta upp hyllor och tvätta för att få plats med släktingar i våran lägenhet. Resten av veckan kommer gå åt till att handla mat, bygga bra prylar, baka tårtor och flytta runt grejer så att det är så fint som möjligt i trädgården. Det blir därför lite ont om bloggande den här veckan, men jag lämnar er med en sneak peak på min utstyrsel.

image179

Och jag kommer säkert inte kunna hålla mig borta härifrån i alla fall :-)

Gästhuset tornar upp sig

Helgen har gått åt till att måla och måla och måla i det lilla gästhuset som byggs hos mamma. Utanpå är det fortfarande ganska ofärdigt...

image174

Men inuti börjar man i alla fall ana hur fint det kommer att bli!
image176

Loftet...
image177


Och det snygga gråa golvet i sovrummet efter en strykning.

image178


Sex and the city

Läste i SvD i morse att SJP gör come back och att Sex and the city blir film!
Fantastiskt! Den kommer jag titta på SÅ mycket!

image173

Har ju i tidigare inlägg hyllat SJP i 80-tals rullen Girls just wanna have fun, som jag lämpligt hittade på rea.

Men det här är ju bättre än man hade kunnat föreställa sig. Hoppas bara min syster kan göra sig fri och gå och titta med mig!

Solen!

Visste ni att det alltid är sol i Norrköping? Det är så härligt! Idag var det även sol på en takterrass på söder. Med libanesisk hämtmat och vin. Klockrent.

Hjärtskärande

Det är någon i mitt hus som gråter på nätterna. Högt och hjärtskärande.

Det låter så hemskt.

Yoga's out for summer

Sista yogan före sommaruppehållet idag. Nu blir det ingen yoga på fyra veckor. Det kommer kännas stelt.

RSS 2.0