Plopp

Att ploppa mandlar måste ju vara det absolut roligaste man kan göra som har med matlagning att göra.

Gnäll

Idag kommer jag gnälla. Mycket. Det är en sån dag. Gnälligt. Det är mörkt och kallt och blir aldrig ljust och jag har ont så ont. Fast jag har stoppat i mig sex tabletter. Och det kommer ALDRIG gå över. Jag kommer ha ont JÄMT. Det är jag övertygad om.

Gnäll gnäll.

Jag kommer gnälla hela dagen. Tills jag kan skratta åt mig själv.

Var är min näsa?

Det var inget i min hals. Förmodligen hade NÅGOT fastnat men sedan smält eller lossnat. Kanske en läkerol. Eller en penicillintablett. Oavsett så är det borta nu.

Däremot undrar jag nu var min näsa har tagit vägen. Och min överläpp och delar av gommen. Fick en läbbig nässpray av doktorn som bedövade hela faderullan. Sen körde han in en fiberoptisk kamera i näsan på mig och ända ner i halsen.

Läskigt. Fast rätt så coolt.

Läskig

Jag har aldrig varit så sjuk som jag har varit den här hösten. I två omgångar, med en månads mellanrum, har jag ätit penicillin. Där emellan blev jag jätteförkyld, en förkylning som höll i sig i två veckor. Jag hostar fortfarande. Host. host. Harkel.

Och nu. Märkligt. Har jag fått en läskig sak i halsen. I måndags kväll började det, först trodde jag att det var en läkerol som hade fastnat i halsen. Sen tänkte jag att läkerol borde ju smälta, så det måste vara nåt annat. Nu ska jag till läkare i eftermiddag och är rätt övertygad om att det är något JÄTTEJÄTTELÄSKIGT.


Uppdatering kommer. Om det inte är för äckligt.


Bokstaven get.

"Vet du hur man skriver get?" Frågade min 3,5 åriga systerdotter. "Hur då?" undrade jag. "Man skriver bara GET. Det är EN bokstav."

Tidigare under dagen hade de vuxna samlats kring ett parti alfapet.


All helgona

Så här tillbringade jag helgen, bland annat...

image203

Lunch

Här måste ju jag käka lunch nån dag...

image202

skjuta småfåglar och spränga utedass

Jag är lite sent ute men det här är ju fantastiskt roligt! Heja Borås! Heja Gustav!

Etiskt dilemma

På facebook finns en grej som heter super wall. Där kan man posta roliga klipp och bilder. Så fort någon postar något så dyker det upp på ALLA deras vänners super walls.

Just nu figurerar ett klipp kallat "möt stureplansprofilerna" på väggarna på facebook. Tidigare har ett liknande mail bollats runt i min bekatskapskrets. Här får jag problem. Jag tycker att killarna i fråga är absoluta avskum, det är helt oförståeligt hur de har behandlat kvinnor och nu har de också fällts för detta i domstol. MEN ATT PUBLICERA OCH SPRIDA BILDER PÅ DEM STRIDER MOT LAGEN.

Just nu är jag himla glad över att jag har tagit bort min super wall från facebook så att ingen kan posta olagliga inlägg på min sida, som jag själv är ansvarig utgivare för.

Gulligullsjuk

Ligger hemma i sängen. Är sjuk. Men bara gulligullsjuk. Det är så töntigt att vara lite sjuk. Då kan man väl åtminstone bli ORDENTLIGT sjuk? Jag skulle vilja koncentrera sjukdomen till en dag istället för att gå och vara fjantsjuk i en vecka. Alla sjukdom samtidigt, tack!

Igår eftermiddag mådde jag rätt dåligt. Jag satt på mitt rum invirad i en filt. Alla sa åt mig att gå hem. Så jag stannade hemma idag. Men jag är ju inte sjuk. Lite tjock i halsen, har knappt nån röst, men sjuk? Då ska man ju inte kunna gå!

Jag har aldrig haft ett jobb förut där jag alls har KUNNAT stanna hemma när jag har kunnat stå på benen. Det har liksom inte varit aktuellt. På mitt förra "riktiga" jobb brukade jag planera att vara sjuk på fredagen om jag kände mig risig, så att vi hade gott om tid på oss att ringa i en vikarie och så behövde jag bara vara borta en dag.

Dessutom är det ju så jäkla TRÅKIGT att vara sjuk. Är man riktigt sjuk så ligger man ju mest och sover, men nu är jag uppe och pigg och har inget att göra. Och jag suger på att underhålla mig själv. Det är ju själva kärnan till att jag startade den här bloggen!

Aldrig i livet att jag stannar hemma i morgon. Jag kan sitta på rummet och vara tyst. Inlindad i en filt.

RSS 2.0