Tröttis

Efter två nätter med dålig sömn är jag jättetrött nu. Satsar på att gå upp sex i morgon och träna före jobbet. Men bara om jag kan sova, så jag håller tummarna jättehårt. Orkar jag upp ska jag dessutom till Fridhemsplan igen, uppvärmningsmaskinshimlen!

Gäsp. Måste kolla lite andra bloggar innan jag somnar bara...... god natt.

Uselt, men bra!

De senaste dagarna har blogg.se varit under all kritik. Det gick inte att logga in, inte att gå in på bloggen och inte att göra nåt annat heller ibland. Jättetrist och surkart-Linda mailade kundtjänst och klagade. Det är där det bra kommer in, för snabbt som attan fick jag svar, visserligen ett standardsvar om att de hade tekniska problem som skulle lösas så fort som möjligt, men ändå. Det som var mest bra var att jag i morse fick ytterligare ett mail från kundtjänst där de frågade om allt fungerade nu och skrev att jag annars kunde pröva att publicera det senaste inlägget igen.

Tack så mycket, kundtjänst!

Jag tänkte... men jag glömde...

Jag glömde att sömnlösa nätter alltid kommer i par. Hade ju tänkt gå upp och träna idag men nu fick det bli sova istället. Jag är rätt irriterad över att jag fortfarande inte riktigt har kommit igång med träningen igen efter att jag tog bort födelsemärket. Inte en enda vecka har det blivit ordentligt. Inte den här heller nu då. På fredag jobbar jag morgon igen, då blir det träning på eftermiddagen oavsett sömn. Så det så. Måste sticka till jobbet nu.


Tänkte... men glömde...

Jag glömde att sömnlösa nätter alltid kommer i par. Hade ju tänkt gå upp och träna idag men nu fick det bli sova istället. Jag är rätt irriterad över att jag fortfarande inte riktigt har kommit igång med träningen igen efter att jag tog bort födelsemärket. Inte en enda vecka har det blivit ordentligt. Inte den här heller nu då. På fredag jobbar jag morgon igen, då blir det träning på eftermiddagen oavsett sömn. Så det så. Måste sticka till jobbet nu.


Gamla rester

Det går ju att laga alldeles utmärkt mat av gamla rester. Idag använde jag salvian från i går och en timjan från förra veckan och lagade lammfärsbullar i tomatsås. En skvätt vin fanns kvar från gårdagen också, smaskens i såsen.

175343-57

Remember Remember the fifth of november

Tittade på nästan hela V for Vendetta igår också. Min glada sambo kom hem efter att ha varit och hyrt en film och sa "de hade inte V att hyra, men den fanns att köpa. Fast då blev det mycket billigare att köpa två filmer". I alla fall ska vi väl se klart den ikväll. Den är jättebra. Alla som inte har sett den måste se den NU!


Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot.

(ursprungligen Guy Fawkes, snott av V)


På tal om råbiff

Råbiff är ju för övrigt en väldigt god och bra maträtt. Snabb att laga och allt. Men vet du att det finns massor av olika typer av råbiff och att alla är lika goda? Eller en del är nästan godare till och med! Det finns den klassiska som jag tipsar om här. Sen kan man göra en jättegod asiatisk med vitlök, chili och färsk koriander. Det finns också en smaskig libanesisk med bland annat koriander och kryddpeppar. Jag ska lägga ut recepten. DN har flera andra recept på råbiff. Alla som är skeptiska till råbiff borde testa den libanesiska, för den är godare än man kan tänka sig. Annars kan man halstra en klassisk svensk och sakta vänja sig vid den råa köttsmaken.

Gårdagens firande!

På vägen hem igår köpte jag tre buketter tulpaner på Hötorget för 75 spänn för säkerhets skull. De blev finfina i altovasen:


175343-55

Sen när jag kom hem hade förstås min söta mamma varit förbi med en vacker, vacker bukett tulpaner. Tur att jag har en vas till :-)

175343-53

På vägen hem handlade jag en god middag också. Funderade lite under gårdagen på vad jag ville ha och kom fram till råbiff. Gärna en klassisk med äggula, lök, rödbetor, kapris och saltgurka och så en mellanöl till. Men när jag kom till affären hade de plockat isär köttkvarnen så jag fick snopet leta efter annat. Klockan var tjugo i sex när jag snabbt slet åt mig några kalvfilébitar, salvia och parmaskinka. Sen rusade jag till systemet och köpte en liten tetra åkesson och en flaska rött Valpolicella classico på min svågers inrådan. Tillsammans med lite färsk pasta blev det en härlig saltimbocca:

175343-56

Smaskens!

*GÄSP*

Nyvaken. Jobbade morgon idag och som vanligt när jag jobbar morgon kunde jag inte sova i natt. Somnade kanske vid ett och så upp tre. Det är tur att arbetstimmarna är få och intensiva, för annars hade jag aldrig orkat. Men nu har jag fått mig några sköna timmars eftermiddagssömn och så lunch på det så nu mår jag bra. Redo att ta itu med dagen.

Blott 32

Idag fyller jag blott 32. Har tagit på mig klänning dagen till ära. Jobbar till fem, men förväntar mig minst en bukett tulpaner när jag kommer hem. Vill ju helst fylla Alto-vasen. Då behövs tre buketter. Bara så ni vet.

Min snygga, snygga ljusstake!

Jag fick några nya delar till min snygga ljusstake i födelsedagspresent. Nu börjar den bli ganska stor, eller hur?

175343-52

En fantastisk födelsedagsmiddag

I lördags började vi laga mat klockan halv tio på morgonen. Vi åt vid sju. Här är resultatet:

Förrätt
Blini med rökt lax, rökta räkor och örtcrème fraiche

175343-49

Varmrätt
Hjortfilé på en bädd av rosésallad, stekt spenat och purjolök. Med rödvinssås, karamelliserad vitlök och rostade hasselnötter.

175343-48

Efterrätt
Pekannötspaj

175343-50

Det godaste av allt var nog den karamelliserade vitlöken. Den var lätt att göra, bryn vitlöken i rapsolja. Häll sen på 1,5 msk socker och 1,5 msk vatten och koka i fem minuter. Låt svalna. Mjuka, lena i smaken. Mmm.

Grava problem

Jag har ju svårt att hålla mig borta, så jag passar på när jag har lunch :-)

Har grym träningsvärk i bröstmusklerna. Det är såååååååå skönt! Lite gnäller även biceps och triceps. Var på Friskis Kungsholmen i går och de nya gymlokalerna var apa-bra. Hur många uppvärmningsmaskiner som helst och nya maskiner som jag aldrig har sett förut. Måste dit igen och undersöka mer!

Dessutom har de tydligen jazzkvällar på fredagar (?). Är inte säker på om jag tycker att det är kul eller skumt.

Borta!

Jag måste försvinna från bloggen några dagar. Kommer åter söndag kväll!
puss och kram.


Älskade sötnos...

Jag älskar min systerdotter. Hon är helt fantastisk. Både här och här.


Heja länsarbetsnämnden!

Efter min frustrerande dejt med arbetsförmedlingen i går skrev jag ett mail till Stockholms länsarbetsdirektör Birgitta Heijer, där jag beskrev vad som hänt och föreslog en särskild arbetsförmedling för akademiker. Döm om min förvåning när hon svarade nästan genast och skrev att de har utrett frågan men kommit fram till att det inte är ekonomiskt effektivt. Dessutom skrev hon

"Jag förstår att du blir frustrerad om arbetsförmedlaren inte förstår innebörden
i att ha en utbildning i samhällsplanering inriktning kulturgeografi. Jag ska
ta upp denna fråga med arbetsförmedlingscheferna. Denna kunskap måste
arbetsförmedlarna skaffa sig, om man inte har den."

Hon tipsade också om att arbetsförmedlingarna på Norrmalm och Kungsholmen har en inofficiell akademikerprofil och att man kan byta dit.

Jag blev glad.

Energiförbrukning, på tal om semlor

Min kritik mot DN:s semlegrafik fick i sig kritik av en kollega som ifrågasatte hur mycket energi man förbrukar utan att göra nånting. Google ledde mig fram till följande sida som har en tabell för hur många kalorier man förbruker på vardagsaktiviteter. Exempelvis gör en person som väger 55-80 kilo av med 10 kcal genom att sova i tio minuter.

Så om det går åt en kcal i minuten att sova, så gör man av med 1440 kcal på ett dygn genom att bara sova. En man (generalisering, en person som väger 80-110 kg) gör av med 15 kcal på att sova i tio minuter. Det blir 2160 kcal på ett dygn genom att bara sova. Då får man alltså inte ens prata, laga mat eller stå upp. Eller se på tv, för då går det åt fler.


God mat

Min familj är galen i mat. Nu har jag fått tre rätter att välja mellan till födelsedagsfirandet i helgen:

 1.  Renfilé med karamelliserad vitlök, fräst spenat och rostade
hasselnötter
2. Marinerad rådjursfilé med svartvinbärssås, svampfyllt potatistorn.
spenat och haricots verts
3. Lammytterfilé med bönragu och portvins- och murkelsås.
Mandelpotatismos.

Jag lutar åt nr 1.
Vad tycker du låter godast?

Till efterrätt tänkte jag göra en pekannötspaj ur den amerikanska chokladboken. Mums. Har längtat lite efter den.

sprak sprak

Jag glömde ha i sköjmedel när jag tvättade mina yllekoftor. Sprak.

Utbilda arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlaren : "Kulturgeograf, vad är det? Kan inte du vara inskriven på kulturarbetsförmedlingen då?"
Döh.

Jag: "Varför finns det ingen arbetsförmedling för akademiker. Det är ju enklare att få en handläggare som vet vad den utbildning man har innebär."
Arbetsförmedlaren: (upprört) "Men det är ju omöjligt för alla som jobbar på arbetsförmedlingen att kunna alla hundratals yrken som finns"

Ja, kära arbetsförmedlare. Det är omöjligt att kunna alla yrken som finns. Men att en person som jobbar som handläggare på arbetsförmedlingen känner till de akademiska ämnena kan man kanske begära?

Fick en idé...

Undrar om jag ska tycka synd om mig, darra med underläppen och få en dry martini?


175343-47

I natt jag drömde...

Jag drömde i natt att min chef sa att jag fick jobba i morgon. Jag önskar, önskar att det vore sant för då skulle jag slippa ångestdagen med stort D (eller blir det Å?). I morgon ska jag till arbetsförmedlingen för att lägga upp en handlingsplan för min arbetslöshet. Då ska jag även bli tilldelad en handläggare. Det är ju fantastiskt att man får det efter nästan två månader som arbetslös. Jag har verkligen grav ångest inför mötet eftersom jag får panik bara av att gå till arbetsförmedlingen. Jag känner mig alltid som ett pucko som kommer vara arbetslös för evigt när jag har kontakt med dem. Vad tror de egentligen att de kan göra för mig? Det är ju knappast via arbetsförmedlingen man får jobb.

Nåja, det lär ju bli mycket bloggande i morgon åtminstone. Det är lite ångestdämpande.

Uppe med tuppen

Nåja, nästan i alla fall. Iväg och träna före jobbet. Måste bara kommentera en DN-pryl igen. Är det nödvändigt att skrämma folk från att äta semlor?  I grafiken som hör till artikeln visar DN att fyra och en halv semla räcker för att täcka dagsbehovet av energi. Varje semla innehåller nämligen 447 kalorier. Det gäller för en kvinna som knappt rör på sig. En vuxen man gör av med 3 000 kalorier per dag genom att ligga på soffan. Hur fet blir man av att äta en semla? Och hur många semlor klämmer man i sig på en dag?

Ja, jag gnäller på Svenskans ledare, men DN börjar bli mer och mer lik kvällstidningarna.

Snäll-besökare

Och till er som lämnar kommentarer vill jag efter en uppmaning från Järnladyn ge en fin vårblomma.

175343-46

Tack så mycket, det är roligt att ni skriver!

Tråk-besökare!

Av 109 besökare har typ fyra lämnat kommentarer. Ni är tråkiga. Tråk-besökare. Här får ni.

175343-45

Marknadsföring...

Firar all-time-high på bloggen idag. Hittills 72 besökare. Antar att ni klickar tack vare DN-länken... men när ni är här, lämna en kommentar! Det är ju så roligt!

Mer om Brittans frisyrer

På Aftonbladet kan man nu rösta på vilken av Brittans frillor som är snyggast. Långt hår eller rakat. Döh. Och jag bryr mig tydligen fortfarande.

snuskjobb

Fotografen Lennart Nilsson har tagit bilder på svenska arbetsplatser. Närbilder. Riktigt nära närbilder. Han har fotat smuts och bakterier. Göran Stridh, gästprofessor i byggteknik vid Örebro universitet, klagar på dagens städrutiner och säger till DN att de är rena stenåldern.

Är dammiga kontorsstolar verkligen ett stort problem på svenska arbetsplatser? Och vill man verkligen veta? Vill man se vad man sitter på hela dagarna? Ibland är det skönt att vara arbetslös. Fast nu ska jag sitta på snuskstolar i två dagar på världens bästa extrajobb.

Jag är bäst!

"Linda, jag tycker bäst om dig." Värmande och ärliga ord från en treårings hjärta. Jag tycker bäst om dig också!

Inte (r) net

Vad är det för fel på internet idag? Jag har försökt blogga hela dagen men det har gått så långsamt att jag till sist bara lyckades publicera ett halvt inlägg. Pust och stön. Resten av dagen har gått åt till att borra, såga, hamra, passa, mäta och skruva. Garderoben är på plats!

Vad ser man?

Vi har bytt tidning. Inte för evigt men åtminstone för tre månader. Så länge var det gratis. Nu läser jag återigen både ledare och debattartiklar.

Idag på DN debatt totalsågar ett gäng professorer, läkare, doktorander mfl. Annica Dahlströms forskning om könsbiologi. Dahlström har några teser som bland annat går ut på att IQ-tester har manipulerats för att dölja männens överlägsenhet, att mammor borde vara hemma minst tre år med barnen för att kvinnor som gör karriär föder manhaftiga döttrar och att män inte kan ta hand om spädbarn eftersom de har dålig fingertoppskänsla och begränsat synfält. (Det begränsade synfältet gör dessutom så att de inte kan se dammråttor, men det är ett helt annat inlägg.)

Det förvånar mig inte att Dahlströms forskning är lätt att ta isär och saknar vetenskapliga belägg. Däremot förvånar det mig att ett förlag är galna nog att ge ut en bok med titeln "Könet sitter i hjärnan". Jag blir också förvånad över en kvinnas kamp över att fördumma och förlöjliga sig själv.

Som författarna till debattartikeln så riktigt påpekar: Dahlströms egen karriär är, tolkat med hennes egna teorier, beroende av att hennes egen mamma dumpade sin dotter på dagis. Jag undrar hur hon har gjort med sina egna barn.

Brittan

Britney har rakat skallen. Helt galen video på youtube. På Aftonbladet.se kan man rösta på om man tycker att Britneys nya frisyr är kanon eller kalkon. 73,6% tycker att den är kalkon. Jag förvånar mig själv genom att överhuvudtaget bry mig.

Hur lång får man vara på tvärbanan?

På tvärbanan får man inte ha med sig saker som är över två meter. Av säkerhetsskäl. Det berättade konduktören för mig när jag åkte med en 2,70 meter lång golvlist idag. Hon var snäll och lät mig åka med ändå "nu vet du det nästa gång." Men vad händer om jag skulle åka med en kompis som är, säg, 2,08?

Vem fyllde på glaset?

Nä, jag drack alldeles för mycket vin i går. Någon fyllde på mitt glas hela tiden. Vem? Träd fram! Tankarna går långsamt och fingrarna likaså. Men det är bara att bita i det sura äpplet och sätta i gång med sovrumsfixet. Bara lite kvar. Sen får jag viiiiiiiiiiiiiiiiiiila.

uuuh.

Som att flyga...

Närmast stranden var isen så klar att man såg bottnen. Vågig sand och alger, precis som en sommardag. Isen var väl runt en decimeter tjock, men jag var ändå jätterädd för att den skulle spricka. Med hjälp av stavarna tog jag mig försiktigt längre ut på banan. Prövade några skär. Det är ju ändå ett år sen sist. Efter ett tag gick det bättre, isen låg spegelblank och vi hade medvind ut. Det gick fortare och fortare och känslan av att flyga fram spred sig i kroppen. Efter 20 minuter hittade vi en brygga där vi satte oss för att fika. Kaffe och äppelkaka.

Ett par gick på isen när vi gick av. Han verkade van, hon var nybörjare. Han tog kort på henne och ropade "Om du plurrar gifter vi oss" när de tog sig ut. En pudel hoppade hela tiden runt benen på dem.

När vi hade fikat klart tog vi oss ut igen, beredda på lite motvind. Det gick sååååååå långsamt. Mina fötter började vinkla sig inåt och först blev jag sur, men sen insåg jag att mina ben nog var tröttare än jag hade trott. Tog stavarna till hjälp igen, men det gick ändå väldigt långsamt. Samma sträcka som tog 20 minuter ut tog 40 minuter tillbaka. Ändå, härligt!

Hade med mig kameran, men eftersom det är en apa-kamera kunde jag inte sätta på den när vi var på isen. Mamma tog några bilder med sin mobil, men jag vet inte om vi får hit dem. Visar en annan skridskobild istället, för inspiration.

175343-44

Nu är jag trött, men lycklig.

Nästa kök...

Vi renoverade köket för inte alls länge sen. Nästa gång jag ska renovera ett kök ska jag ha nåt av de här snyggsnygga köken

175343-43

Helst det sista här nere. Det är Kvänum som har gjort tidstypiska kök från 30- 40 och 50-talen. Rutigt golv, klickhandtag och sneda hyllor under skåpen. Glasbehållare och knubbigt kylskåp. Me wants it.

Hm. Undrar om jag måste göra en kategori "inredning".

Förberedelser

Testar så att de sitter ordentligt

175343-42

Och ja, Johanna jag ska akta knäna. Har till och med funderat på om jag inte ska skaffa knäskydd. Nu hinner jag inte. Men det vore ju bra. Men den här gången sitter skridskorna ordentligt, jag lovar!

(Sist jag åkte långfärdsskridskor hade jag inte satt på mig dem ordentligt, varpå jag mitt under åket tappade ena skridskon och föll handlöst. Höger knä tog hela fallet och gjorde ont hur länge som helst. Är fortfarande inte riktigt med på att göra benböj i smith-maskinen.)

Härligt att jag fick skärpan på remmen :-)

Swisch swosch

I morgon tänker jag åka långfärdsskridskor i Hässelby. Swisch swosch. Varm choklad.

Steelworker, Stålmannen, Bergman

Jag har väldigt dåligt minne. Det är jobbigt, men jag är åtminstone medveten om det, vilket gör att jag försöker motverka det genom att ständigt skriva ner allting. Det leder till att jag ibland har väldigt konstiga anteckningar i min mobil. I lördags till exempel, sa min man en jätterolig sak som jag tänkte att jag skulle komma i håg. Därför fick han skicka ett sms till min mobil. Dagen efter såg jag sms:et "steelworker stålmannen bergman". Jag fattade ingenting.

(För dig som blir nyfiken, det handlade om en amerikansk översättning av en Bergmanfilm, där meningen "vem tror du att jag är, Stålmannen?" blev till "what do you think I am, a steelworker?".)

Knarkmygel

En man med keps satt på tunnelbanan. Ovanpå kepsen hade han sytt fast en uppstoppad tyghand. På sina egna händer hade han delvis avklippta bomullshandskar med ritade streck på. Runt halsen satt en skylt "stoppa knarkmyglet - ärligt folk slås ut". Varje gång tunnelbanan rullade in på en station vände sig mannen mot fönstret och höll upp skylten.

Han tror att "samhället" skickar ut kepsklädda knarklangare i vita volvobilar som säljer förorenat knark. Det förorenade knarket ger knarkare psoriasisliknande symptom och dåliga tänder i underkäken. Andra knarkare får bara dåliga tänder i överkäken på grund av muntorrhet. Just det, tandläkarna är också delaktiga i myglet och "ympar" knarkare med det förorenade medlet.

Mannen är också upprörd över att ha fått sin mail avlyssnad av landstinget. Han tar även på sig äran av att ha fått Sten Hecksher och Lars Nylén flyttade till "mindre inflytelserika" positioner inom Stockholmspolisen.

När jag blir rik...

När jag får jättejättemycket pengar, då ska jag köpa ett montana hyllsystem.

Montana


För det är ungefär det snyggaste jag kan tänka mig. Det och en möbel jag såg hos Gösta Westerbergs möbler och som skulle kunna vara ett orange sängbord. Hittar det inte på hemsidan. Måste till affären. Blir ruinerad.

Gjut olja på maten

Smör var inte det bästa. Det är gott, men middagen blev lite som en pesto fast med smör istället för olivolja och jag hade nog föredragit olivolja. Så här gott blev det:

175343-39


Fast tänk dig som en spegelbild, för det står ett likadant glas och en likadan tallrik på andra sidan bordet :-)

Just det, vi har ju världens snyggaste tapet i köket, om nån hade missat det. Eller världens näst snyggaste. Eller världens snyggaste kökstapet i köket och världens snyggaste sovrumstapet i sovrummet.

Alla hjärtans middag

Så blir det lite firande ikväll ändå :-)
Jag håller på att förbereda middagen medan mannen duschar. Det blir smaskens gott med pilgrimsmusslor, nudlar och en sås gjord på smör (!), basilika, persilja, vitlök och ingefära. Och så Rotarin då, som ligger på kylning nu.

jobbelijobbjobb

Uppe med tuppen (eller åtminstone kl sju) och iväg till jobbet idag. Det blir roligt.

Vi är inte så alla hjärtansdagiga, jag och min karl. Vi är väl inte så romantiska överhuvudtaget, tycker jag. Vi blev ihop typ kring påsk för en massa år sen, exakt när har ingen av oss brytt sig om att hålla reda på. Alla hjärtans dag har därför heller aldrig varit något vi brytt oss om. Men i morse fick jag en alldeles särskild alla hjärtans dag puss när han gick hemifrån och ett gulligt sms väntade på mobilen. Vad har hänt, älskling? Ska jag lägga en flaska bubbel i kylen, månne?

Lampknapp

Den här snygga bakelit-kopian köpte jag idag till vårat nya sovrum


175343-38


Det kommer att bli så snyggt så du aaaaaaaaaaanar inte.

Allt mitt försvinner

Nu blir det lite synd om mig igen. Jag är ju arbetslös, det är därför jag bloggar. Eller, det var därför jag började blogga, nu skulle jag nog inte kunna sluta. I alla fall, i höstas hade jag värsta guldläget (tyckte jag) när jag hade två arbetspraktikplatser på gång på arbetsplatser som jag verkligen, verkligen ville vara på. Samtidigt fick jag ett jobb på en myndighet, en kort projektanställning fram till jul. Jag blev ju jätteglad och tänkte att arbetspraktiken finns ju kvar. Men tji fick jag för när anställningen var över hade länsarbetsnämnden i Stockholm dragit in all arbetspraktik för att de skulle spara pengar. Buhu.

Idag läste jag att alliansens enda arbetsmarknadspolitiska åtgärd, nystartsjobben, nästan bara har gått till män. Endast 30% har gått till kvinnor. Anledningen tros vara att ett krav för att få bidrag till nystartsjobb är att man ska ha varit långtidsarbetslös och om man under sin långtidsarbetslöshet har varit föräldraledig mer än 29 dagar så räknas det inte som långtidsarbetslöshet.

Nu till min slutsats: jag är ju kvinna. Allianses politik är kvinnofientlig.

En borgerlig multi-lösning

Jag har kommit på dem. Det finns baktanke med ivern att sälja ut alla hyresrätter i hela Sverige.

ABC i går berättade de om en jobbexplosion i Stockholm. Antalet nya jobb har nästintill fördubblats jämfört med januari förra året. Tyvärr syns inte mycket av det i arbetslöshetsstatistiken, eftersom konkurrensen om jobben ökar i samband med större inflyttning och många samtidigt går ur arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Därför kommer utbetalningarna av socialbidrag i stort sett ligga på samma nivån som tidigare, vilket är ett problem för många kommuner.

Men - ju fler som äger en bostadsrätt, desto färre har rätt till socialbidrag. I utförsäljningen av allmännyttan, som ger kommunerna en kortsiktig engångsvinst, finns alltså större vinster att hämta i form av lägre socialbidragskostnader.

Benen

Så när jag låg där, vaken i morse och lyssnade på brandlarmet så kände jag det. Känslan spred sig genom benen och upp i rumpan. Jag log för mig själv. Träningsvärk.

VIKTIGT MEDDELANDE, VIKTIGT MEDDELANDE

Väcktes bryskt av orden "Viktigt meddelande. Viktigt meddelande. Detta är ett brandlarm. Lämna byggnaden via närmaste nödutgång. Använd inte hissarna." TUUUUUUUUUUUT TUUUUUUUUUUUT "Attetion, attention. This is a firealarm. Please leave the building by the nearest exit. Do not use the elevators." TUUUUUUUUUUUUT TUUUUUUUUT.

Försökte ignorera och somna om. Larmet har nämligen ingenting med mig att göra. Det är Eriksdalsbadet tvärs över Årstaviken som larmar. Högt som tusan. AAArg.

Mot Gustavsberg!

Gustavsbergs porslinmuseum säljer nytryck av Stig Lindbergs fantastiska tyger. De säljs för 470 kr/m

175343-37
Foto: gustavsbergs porslinsmuseum

Vill ha vill ha vill ha! Ett besök måste planeras ögonaböj bums! Vem vill med? Jag vet minst en...

Många mello-kommentarer...

Många bloggar ju som tusan om melodifestivalen så jag måste tillägga en sak. Jimmy "jag tror jag är Håkan Hellström fast sjunger bättre och mer opersonligt" Jansson... ja, där har jag ju gjort tillägget. Enda skillnaden mellan A-Amanda och Kom igen Lena var att Jimmy hade satt hatten på keybordistens huvud istället för sitt eget.

Och jag lyssnar inte ens på musik.

Jag är immun, jag lovar!

Vinterkräksjukan är det äckligaste som finns. Inte bara för att kräks är bland det äckligaste som finns utan också på grund av namnet på sjukdomen. Jag har grav kräknojja och kan inte vara i närheten av människor som jag tror kommer att kräkas. Jag flyr fältet när jag ser vingliga tonåringar på bussen eller barn som säger "jag mår illa" på tunnelbanan. Hellre vänta på nästa tur än att vara instängd i en vagn med kräks.

Årets vinterkräksjuka ska tydligen vara ovanligt aggresiv. Den smittar lättare och snabbare. Men jag kommer inte att drabbas. Jag är nämligen helt övertygad om att jag är immun mot vinterkräksjukan. Min lycka var total när jag läste att det finns en gen som styr egenskapen att bli smittad av vinterkräksjukan och att den genen inte alltid ser ut som den ska. Var femte person i Sverige saknar anlag för att få vinterkräksjukan.

Därför håller jag fast vid att de gånger jag har hängt på toaletten har orsaken varit matförgiftning.

Nu var jag dum, del 2

När jag vet att jag har dåligt sifferminne och dåligt ögonmått, varför går jag då och köper en jättestor ram och hoppas på att den ska passa planschen? Den var jättejobbig att släpa hem. Nu måste jag släpa tillbaka den igen för att den var för liten. Dumma, dumma Linda.

Framåt marsch!

Det är så lätt att koppa av nu. Att tänka att nu är det ju nästan klart, nu slappar vi lite. Känna att det är skönt att det jobbigaste är över. Det får vi ju inte! Det är ju nu vi måste sätta fart och bli helt helt helt klara. Sätta upp veporna för garderoben, flytta på den jäkla lampknappen och hitta snygga nattduksbord. Betsa sänggaveln mörk och tänka ut vad vi ska ha i fönstret som inte är gardiner.

Chop chop, Linda!

Ps. Om nån har sett snygga nattduksbord i mörkt trä som inte är över 70 cm höga (= på indiska) så säg till! Man måste nämligen ha väckarklockan i ögonhöjd har vi kommit på :)

Ben

Det är knepigt ibland att träna ben. Det kan vara bättre att göra det i slutet av veckan. Förhoppningsvis får man ju så mycket träningsvärk att man hindras göra en mängd andra aktiviteter ett par dagar framåt. Som om jag kör ben idag, kan jag åka skridskor på onsdag eller torsdag då? Eller gör de ont länge? Kan jag ens träna på onsdag om jag kör ben idag? Förmodlinge inte. Eller, förhoppningsvis inte? Idag blir det ben ändå, oavsett. Sköna sköna träningsvärk.

Snygga vikter!
vikter

Mums!

Det var himla gott med brunch. Rullade därifrån. Jag var riktigt duktig på att äta! Vi satt så länge att jag nästan började om... tog en bagel till innan vi gick :-)

175343-36

Nu är kroppen så trött så trött. Den vill sova mera. Det ska den snart få göra. Jag har inte ens läst tidningen idag....

Måste säga att bästa brunchen jag testat är ju Berns, men Clarions utsikt slår det mest... älskar min stadsdel :-)

Oj oj ajaj

Det var inte riktigt meningen. Vi var ju trötta, hade gått upp tidigt och slitit hela dagen. Jag var ju nära att stanna hemma. Men så följde jag med och så kom vi dit och så fanns det drinkar. Det dracks daiquiris och margerithas. Och vin. Ojoj ajaj. Hemma sent och sova länge. Nu är det snurr i skallen.

Måste piggna till lite så jag orkar äta, för snart ska jag på brunch på Clarran. Mmmm. Har längtat lite efter deras brunch.

16.46 - Färdiga!!

Nu är vi klara! Det gick jättebra. Grunden för ett lyckligt äktenskap är att klara att tapetsera tillsammans utan att bråka. Vi har inte bråkat.

Här är en bild med blixt

175343-34

Och en bild utan blixt. Snyggt med lampan va?
175343-33

Lycklig.

14.21 - hälften avklarat!

Nu är fyra av åtta våder uppe! Vi blir bättre och bättre... men det är dags för en kaffepaus innan de två sista sätts upp. Den sista blir nog jobbig. Väntar mig svordomar igen.

12.13

Buhu. Buhu. Tapetvåd nr 1 är uppsatt och nedtagen så många gånger att den nu har fått kasseras. Det var våran enda säkerhetsmarginal. Nu måste allt funka. Scary. Buhu.

Nya tag efter lunch!

Clone a willy

Nej, jag vill inte ha en sån här i födelsedagspresent.

"Klona ditt favoritorgan! Först gör du en avgjutning i formmassan. Häll därefter gummiblandningen i formen och fäst vibratorn. Låt stelna i 24 h och du har en perfekt avgjutning där vare kurva och åder på originalet finns med. Klonen ger oändligt många möjligheter: Du kan ge kroppslig njutning åt alla som åtrår dig, utan att du själv behöver kopulera likt en avelstjur. Kanske din partner inte har uthålligheten som önskas? När det verkliga exemplaret gjort sitt är det bara att låta kopian ta över. Och är du möjligtvis ovanligt välutrustad, eller kanske en åldrande alfahanne och framgångsrik författare/journalist/programledare med särskilt intresse för jakt, kan du göra dussintals avgjutningar för att sälja dyrt på eBay! Har du inte överskattat din egen dragningskraft och perfektion lär du bli rik som ett troll."

175343-31

Eller en sån här

175343-32
"Klona ditt favoritorgan... och ät upp det! Först gör du en avgjutning i formmassan. Häll därefter medföljande chokladblandning i formen. Låt stelna, och efter en stund har du en perfekt avgjutning där vare kurva och åder på originalet finns med. Är du en egenkär person kan du nu njuta av dig själv i fulla drag och manifestera din kärlek i ett chockladfrosseri utan like. Eller så kan du välja att dela ditt mest intima med någon du tycker om. Möjligheterna är oändliga!

Obs! Chokladmodellen av Clone a Willy är inte lämplig för sexuell stimulans. "

Finns på Teknikmagasinet, om någon är intresserad.

08:50 - sang

Jo han i affären sa att vi skulle kapa tapeten några sang för långt i varje ända. Fem sang ungefär. En googling på tapet + sang gav inget bra svar. Jag gissar på en decimeter.

Tapeten

The tapet has arrived!
Hade nästan hoppats på att det skulle dröja för nu har jag så mycket jag vill göra i helgen... träna, åka skridskor, gå på fest... men det är bara att skjuta upp skojet och få snyggsovrummet färdigt! Det ska bli sååååååååååå skönt!!!

Jobbet är klart. Ska till tapetaffärn nu. I morgon blir det klistra av, vill jag lova.

Kristen rock - är det musik egentligen?

Fick en härlig länk av en kompis. Take it away, Jesus.

Det går ner och det går upp

Kunde inte riktigt somna igår så klockan, som jag hade ställt på halv sju i min återuppväckta träningsiver, åkte fram en timme. Benen får vänta tills i morgon. Armarna är jag lite besviken på idag. Trodde jag skulle ha mer träningsvärk. Lite i triceps och biceps bara om jag spänner. Bröst inte alls. Fast cable crossen var ju upptagen hela passet igår, så det är väl inte så konstigt. Det är bara där jag får träningsvärk i bröst och biceps.

Idag har jag en utmärkt plan. Jag ska jobba. Börjar tio, det är lite lagom. Sen kanske jag skulle ha gått ut och tagit en öl efter jobbet med en jobbarkompis, men han skulle "kolla" lite först och eftersom jag inte har sagt nåt till min karl om det och jag nu ser att han har glömt mobilen hemma blir det inget av det. Så om du läser det här, du jobbarkompis som skulle kolla, så vet du att nu har tåget gått. Så har vi bestämt hemma hos mig, nämligen. Man måste säga till i tid så att den andra har chans att hitta på nåt annat och inte väntar sig en härlig kväll med mat vin och sällskap men får sitta ensam hemma istället.

Städnoja

Hittade ett inlägg om städning hos Järnladyn och klickade mig vidare till virtuell ordning. Fantastiskt! Att följa tipsen på den sidan måste vara minst lika effektivt som att köpa hela Ordning och Reda! Alla problem är lösta!

Filtar och delfiner

Sex bidrag har utsetts till finaliser i Stockholms stads tävling om en utbyggnad av stadsbiblioteket. Uppdraget är delikat - Gunnar Asplunds kanske mest berömda byggnad får inte överskuggas. Flera av bidragen ansluter fint till Observatoriekullen och min favorit är nog The Book Hill

The book hill

Kolla in de andra bidragen på http://www.arkitekt.se/asplund

Pucko-hockey

Sport är pucko. Ikväll petar pucko-hockeyn ut Veronica Mars. Dumma pucko-hockey. Grrr.


Grytbitar och knäckebröd

Jag måste hitta middag till ikväll. Vet inte alls vad det kan bli av det jag var och handlade tidigare idag (se rubrik). Grytbitarna känns som att de måste sparas tills mannen kan laga chili. Han är galen i det. Lagandet framförallt. Och sorterna. Chilisorterna, alltså.
Kvar är alltså knäckebröd. Jag är grymt sugen på glass efter att ha läst mikebikes Ben & Jerry-inlägg. 

Hårda bud i Mellerud

Jag äääääääälskar skumma orts-slogans!
Hårda bud i Mellerud. Sloganen finns på bumperstickers som sitter på kommunens bilar. Detta kritiserars nu av anställda inom vården. De menar att det kan vara en bra slogan när det gäller fotbollsmatcher, men inte när det gäller att skapa förtroende och tillit för de kommuninvånare som behöver vård.

Andra bra slogans är:
Vi satsar och trivs i Kalix
Haparanda - i mitten
Borås - of course
Ja - i Ystad

Tankar i bloggform och konvalescent

Ibland är det lätt att påverkas mycket av saker. Jag har väldigt lätt för att ta in hela min värld i en liten detalj som jag fastnar i. Som bloggandet. Jag tänker numera i bloggform.

Exempel: när jag gick till gymmet idag var det väldigt halt på stigarna i Årstaskogen. Inte ens mina dubbdäckdojjor fick fäste. Min första tanke var "blogga det." Och nu har jag ju bloggat det. På gymmet kom en fråga upp mellan seten. Simultan tanke hos systrarna "blogga det." Fast nu har jag glömt vad det var för fråga. Syster, skriv!


Dubbdäcksdojjor

Oh, så kom jag ju på! MAN ÄR KONVALESCENT!!! Där fick det mysteriet en lösning.

Världens bästa filmer

Här är världens bästa filmer utan rangordning.

Cabaret
Flickorna i Rochefort
Matrix, fast bara ettan
V (platsar inte riktigt för jag har bara sett den en gång, men den kommer att köpas)
Moulin Rouge
Anchorman

Ett helt opolitiskt val av tidning

Vi bytte från DN till Svenskan för inte så länge sen. Anledningen var att DN hade blivit för rörig. Bilagor flyttades hit och dit och bort och fram och tillbaka. Först var det bäst att ha stort format sen bäst att ha litet. Eftersom jag är en strukturerad människa in i själen gillar jag inte såna fasoner. Dessutom skriver Svenskan mer om stadsplanering och arkitektur än DN och har bättre stockholmsbevakning, trots DN:s stockholmssidor.

En förutsättning för att läsa Svenskan är att snabbt som tusan bläddra förbi ledarsidan utan att ens kasta en blick på rubrikerna. De kan nämligen göra en väldigt upprörd. Särskilt Göran Skytte. Idag gjorde jag misstaget att faktiskt läsa en ledare. Maria Abrahamsson skriver om arkitekturmuseets utställning Ab-norm - hemmet i ett genusperspektiv.

Abrahamsson kritiserar utställningen, bland annat arkitekten Camilla Anderssons könsuppdelade lägenhetsmodeller, där ytornas storlek bestäms av statistiken. Maria Abrahamsson menar att Andersson har överdrivit statistiken - kvinnor i snitt har inte 10 procent lägre lön än män utan 8 procent. Vidare skriver Abrahamsson "om skillnaderna beror på diskriminering eller andra orsaker, är i brist på forskning höjt i dunkel." Är inte bristen på forskning i detta ämne en sak med större anledning att förfasa sig över än två missvisande procentenheter i ett konstprojekt?

Maria Abrahamsson är heller inte nöjd över att Camilla Andersson låtit sig inspireras av Uppsalaprofesson Eva Lundgrens forskning, som visar att 46% av alla kvinnor har utsatts för manligt våld. Lundgrens forskning har ifrågasatts kraftigt för att vara dåligt underbyggd och brista i både reliabilitet och validitet. Jag håller med Maria Abrahamsson om siffrorna därmed inte är särskilt trovärdiga. Men Maria Abrahamsson visar en anmärknignsvärd brist på respekt mot de kvinnor som har utsatts för våld och andra övergrepp och mot dem som fortfarande utsätts för det. Hon avslutar sin ledare "Utställningens syfte är enligt museet att ge en inblick i diskussionerna som förs vid dagens design- och arkitekturskolor. Intressant, ja, men de har inte ett dyft med verkligheten att göra."

Vems verklighet?

De stängde.

"Jag hann inte, men jag kan göra en drajja till dig om du vill". Ja, min älskling, det vill jag.


Skynda dig, de stänger

"Din flickvän känner sig nere och är sugen på vin" sms:ade jag till min man, som har jobbat idag. Själv har jag inte gått utanför dörren. Tyvärr slutade han jobba för sent och kommer troligen inte hinna förbi systemet. Ticktack. Hade jag kunnat släpa mig dit själv? När jag har ansträngt mig så för att hitta rester i frysen för att slippa gå och handla mat?

I morgon ska jag äntligen gå och träna igen! Har väntat lite för länge, lite längre än jag hade behövt. Samtidigt har kroppen varit ganska nöjd med vilan, men nu spritter det i den av längtan efter tyngder att lyfta och rep att dra. Den sköna träningsvärken väntar runt hörnet. I morgon, mina kära muskler, i morgon.

Heavenly AMS

Hej AMS.
Idag har jag sökt två jobb. Ett som kvalificerad planerare på RTK och ett som utredare i Salem. Jag hoppas att du blir nöjd. Och att jag får ett jobb snart.
Amen.

Orkidé

Här är våran vackra orkidé! Fick den i VG-present när jag hade vg:at min D-uppsats för ett år sen. Skryt skryt.

175343-28

Ras el hanout

Om man är lite lat så är det här ett jättebra tips för att laga god mat. Precis som den indiska curryn och den svenska allkryddan (?) så finns en nordafrikansk variant som heter Ras el hanout. Den består av lite av varje, eller det man har hemma, men här är ett bra grundrecept:

5 lagerblad
1 msk torkad timjan
1 msk svartpepperkorn
1 msk nyriven muskotnöt
1 msk kryddnejlikor
1 msk korianderfrö
1 bit kanelstång
1/2 tsk muskotblomma
3-4 kardemummakapslar
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk anisfrön
1 tsk harissa eller cayennepeppar
2 msk rosenpaprika

Ta ut kardemummafröna ur kapslarna och bryt kanelstången i bitar. Kör alla kryddor till pulver i en elektrisk kryddkvarn (för det har väl alla hemma? annars kan man önska sig en i present. det går lika bra med kaffekvarn.) Häll upp på burk med tätslutande lock. 



Man kan utesluta eller byta ut sånt man inte har/vill ha/gillar. Sen är det bara att krydda på! Exempelvis kan man hälla kryddan på aubergine och köra i ugnen, hälla i grytor eller såser eller bara steka i. Jättegott.


Nya färger

Nya färger på bloggen. Hittade ett färgschema så nu kom lila med i bilden! Äntligen. Har suttit här i en och en halv timme nu. Känns halvsunt. Måste söka lite jobb.

Nu var jag dum

Jag ändrade designen till en mall utan att spara den gamla. Nu ångrar jag mig. Jag gillar inte grönt så mycket. Och så vill jag inte ha rubrikerna till vänster. Det är fult.

Buhu det är synd om mig

Idag suger. Klockan är bara strax efter nio och jag är redan uttråkad. Det är ju det jag säger, jag suger på att vara arbetslös. Det passar inte mig. Jag kan inte sysselsätta mig. Snart måste jag ta tag i nåt innan jag hamnar i en nedåtgående spiral som oundvikligen leder till tv-soffan.

Trodde att jag hade dagen fixad, men mitt sällskap i eftermiddag fick vinterkräksjukan. Dumma vinterkräksjukan. Ja, det är mer synd om mig än om henne, om nån ifrågasätter det.

Dessutom ringde de från tapetaffären igår och sa att tapeterna är försenade. Förhoppningsvis kommer de i slutet av veckan, annars i början av nästa. Eftersom idag är en puckodag så tar jag för givet att det innebär att vi inte kommer kunna tapetsera förrän nästa helg.

Tiogruppen + IKEA = sant

Ikea säljer snygga tyger från Tiogruppen för 49 kronor metern.

175343-26

Uppåt väggarna

Försökte förklara för systerdotter, tre år, att vi hade flyttat på en dörr. Motfrågan "är dörren på väggen då?" fick mig att ana att min förklaring inte gick hem. Bästa frågan hittills är ändå "Varför går den här väggen inte att flytta?" Sötaste sötnosen!

Standardmåttsprincipen

Våran nya garderob är inte två meter bred. Den är heller inte 2,20 bred. Den är 2,17. Det är inte standard. Därför blir allting mycket, mycket dyrare. Idag på Ikea skulle jag köpa skenor till tygvepor som vi ska sätta istället för dörrar till garderoberna. Då kan man välja på om man vill ha skenor för en vepa eller tre. Tre är ju alldeles lagom tänkte jag. Skenorna fanns i 1,40 eller 60 cm, så jag norpade åt mig två 1,40 skenor och var nöjd. Sen skulle jag ta fästena till själva veporna. De fanns bara i storlek 60 cm. 60x3=180 och det räcker ju inte. 60x4=240, vilket räcker men det finns ju bara tre skenor... Snacka om oflexibelt. Till sist tog jag fyra enkelskenor och så får vi borra upp dem bredvid varandra så att vi får plats med fyra vepor. Puh. Passade även på att shoppa två klädstänger i björk som går att såga av i lämplig storlek och hänga på varsin sida om hyll-garderoben. Sen kom jag även hem en låda att stoppa trasiga glödlampor i, en hel massa skärbrädor (!) samt en påse påsklämmor. Jag kom inte hem med sängöverdraget, det ligger nog kvar i bilen hoppas jag...

Kom-i-håg listan för en arbetslöshetsvecka

Jag blir så glad när jag kommer på listor, för har man lagt in det som kategori måste man ju liksom skriva inlägg där.

Här är saker jag måste komma i håg att göra den här veckan:

1. Kolla och ev. köpa tapetbord
2. Hämta tapeterna
3. Köpa tapetklister och tapetkniv och annat bra som man behöver (platsar kanske under punkt 1?)
4. Äta lunch med vännen
5. Äta lunch med andra vännen
6. Träna med systern (Äntligen! Jag längtar trots allt efter gymmet nu...)
7. Lägga in räkningarna till csn (äääääääääääääääää)
8. Söka jobb (kanske det viktigaste?)
9. Tvätta

Tror att det är allt... puh. Det är jobbigt att vara arbetslös.

Ikea here I come

Jag har blivit sjukt beroende av att blogga. Idag gick jag upp tidigare än jag egentligen behövde för att hinna blogga innan jag ska iväg.

För iväg ska jag, inte jobb idag, men väl ikea. Egentligen är det mest en utflykt, men när jag ändå är där tänkte jag passa på att shoppa ett överdrag till sängen och skenor till gardinvepor som vi tänkte använda istället för garderobsdörrar tills vi får 20 000 att köpa garderobsdörrar för :-)
Ska också kolla efter elprylarna så att lampknappen hamnar rätt.

Den här veckan är det ganska angenämnt att vara arbetslös. En dag jobb (igår), utflykt idag, i morgon ska jag träffa en kompis, på torsdag har jag massor att göra så jag vet inte om jag hinner allt och på fredag har jag det fantastiska nöjet att åka till Östbergatippen med byggskräp! Måste hinna hämta tapeterna också nån dag! Mina älskade tapeter! En bild till!


Oh, vad fina! Just det och så måste jag komma ihåg att kolla upp vad tapetbord kostar. Det här blir ju en lista!

All time high

Jag slog rekord i går! 17 besökare på sidan! Fast igår kom jag på att när jag säger till folk på jobbet att gå in på min blogg så syns ju bara en ip-adress så det är nog många fler egentligen. För 17 känns ju inte sådär jättemycket. Även om det alltid är kul med rekord.

wohooo

Det gick att posta ett inlägga på kvällen! Det är inte så ofta det funkar tycker jag. Skärpning, blogg.se!

Jag var ju så beredd på att det inte skulle gå så jag har egentligen inget att skriva...

Hets och stress för att inget händer

Ibland är det konstigt på mitt jobb att det är som mest stressigt när ingenting händer. Nu är jag klar för idag och ska hitta på nåt att göra fram till sex, när nätverksmötet börjar. Måste hitta nåt att äta och så kanske jag försöker köpa el-prylar så att vi kan flytta på lampknappen i sovrummet. Det är inte så lämpligt att ha lampknappen i garderoben. Eller inte så praktiskt, rättare sagt. Den ska runt till nya dörren! Är fortfarande helt glad över att vi har klarat av allt så här långt!

Dagens plan

Det var inte svårt idag. Jag jobbar. Igen. Ibland är det riktigt bra att vara arbetslös :-)
Ikväll ska jag på nätverksmöte så hela dagen är färdigplanerad nästan innan den har börjat!

Sovrum!!!!

Ah, första natten i nya sovrummet. Tyvärr sov jag inte så bra, men det har inget med rummet att göra för det är så fint, titta!
175343-24

175343-23

Här vid huvudändan ska den fina tapeten vara och så ska vi fixa några bra dörrar till garderoben så att det blir mer en garderobsvägg.

175343-25

Så här fint blev det i hallen! (Ok, hade kunnat ta bort soppåsen innan bilden togs). Tidigare var dörröppningen till sovrummet där soppåsen är ungefär. (Så fick den en funktion i alla fall.)
175343-22
Slänger in en härlig bild på hur vardagsrummet såg ut när det var som värst... blä. Skönt att ha ordning igen! Nu blir det en veckas vila innan vi tar itu med tapetseringen!

Farliga fetter

Ur askan i elden. Transfetter ersätts med palmolja som är ännu sämre att äta. Ack ack, oj oj, vad ska vi göra? Vad sägs om att sluta äta saker som kakor, pommes frites, chips och annan mat som ändå är ohälsosam eftersom den är så fet?

Mysteriet Addis Black Widow och andra mello-iakttagelser

Jag har löst mysteriet med Addis black widows framträdande vid mello i går. Ok, jag har inte hängt med jättemycket i inför melodifestivalen, inte läst kvällsisarna och inte kollat vilka artister som skulle vara med. Det kan ha spelat in i min förvåning över Addis black widows framträdande. Fast mest förvånande var det att de såg ut att vara typ 14. Lösningen på gåtan i går kom vi fram till var att det inte var originalmedlemmarna och det var ju delvis rätt. Förut bestod gruppen av två medlemmar,  Dianne "Cream" Wiston och Armias "Pigeon" Mamo. I går på scenen fanns Cream inte med, istället fick Pigeon "hjälp" av tre nya personer. Cream hade dock varit med och skrivit låten.

I övrigt tycker jag att Luuk gick över gränsen när det gäller att stjäla uppslag från amerikanska talkshow-värdar. Han hade helt rippat sitt sång och dans nummer från Conan O'Briens uppträdande på Emmy awards förra året. Conan sjöng åtminstone live, vilket var mer än man kan säga om Luuks osynkade mim.

Tillbaka till sovrummet med mig nu!

Dagens outfit

Se nedan...
Samma som igår, dock utan glas i handen såhär dagstid. Trodde vi bara hade lite småpyssel kvar, men ack vad jag bedrog mig. Det känns som att vi inte har hunnit med nånting på hela förmiddagen. Fast det är mest för att det vi har gjort inte syns, som att måla ett lager till, dra bort tejp, silikona och sånt. Nu håller vi (eller vi och vi, kan inte påstå att jag är så behjälplig just i detta skede) på att såga och sätta fast lister inne i garderoben. Där har det ju varit garderober även tidigare, vilket gör att väggen består av råbetong och är totalt ojämn. Jobbigt. Men det är ju inte så noga inne i garderoben. Det kommer ju inte ens vi märka av.

Snabblunch med tabbouleh och falafel, sen tillbaks till sovrummet! (Det lät ju oerhört mycket skönare än vad det är. Men ikväll får vi sova i sovrummet igen!)


Simultanförmåga!

175343-21

Det här är vad jag kallar simultanförmåga. Ok, jag erkänner... jag spillde drajjan. Jag är usel på simultana aktiviteter :-(

Konvalescens

Är konvalescens något man har eller något man är? Eller något man får kanske? Eller blir?

Design

Jo, vad tycker ni om den nya designen på sidan? Jag pysslade lite igår, tycker det blev ganska bra. Dessvärre kan jag ju inte koda, så jag snodde bara färgkoder från en annan hemsida och då fick det bli de färgerna som fanns där... men jag är nöjd med att ha ändrat designen överhuvudtaget. I framtiden blir det nog något lila eller rött. Oväntat eller?

Ny dag - nya tag

Pust och stön. Upp klockan åtta för att slipa och spackla och måla. En ranglig stege höll på att bli min död. Försöker att inte anstränga den för inte så länge sen sydda ryggen, men det är lätt att glömma bort när man vill bli klar. Idag köper vi färg och beställer tapeter. Det blir den ljusa. Den andra var för rosa och skarp och även om vi egentligen vill ha en mer färgig färg så tar det för lång tid att provmåla ytterligare en gång nu. Dessutom är det ganska skönt att inte behöva bry sig så mycket om man kladdar uppåt eller neråt lite, det är ju ändå nästan samma färg som tak och lister :-)

Hur en bra dag blir en skitkväll

Jag var inte helt nöjd med dagen när jag vaknade. Det såg grått och trist ut och jag förväntade mig att det skulle påverka mig. Det gjorde det inte och jag har varit på förvånansvärt bra humör hela dagen. Tills då det oundvikliga kom. Jag skulle ringa arbetsförmedlingen och berätta vilka jobb jag har sökt. Det står på ett papper jag fick av dem att jag måste ringa den 27:e varje månad och berätta vilka jobb jag har sökt. Eftersom jag har varit upptagen med att arbeta och gå på intervjuer har jag inte ringt förrän idag. Det var ju alldeles för sent och nu måste de meddela min handläggare och det kan bli reprissalier. Jag försökte med att det är bra om de underrättar en om att det är viktigt att man hör av sig på ett exakt datum och att man faktiskt inte sitter och rullar tummarna bara för att man är arbetslös. Det måste ju finnas lite flexibilitet. "Nej, tyvärr så är det inte." svarade en dam som inte ens kunde säga ordet exploatering och inte fattade skillnaden på en bygglovsarkitekt och en arkitekt. Grrrr. JAG ÄR INTE DUM I HUVET BARA FÖR ATT JAG ÄR ARBETSLÖS. NU ÄR JAG SÅ ARG ATT JAG SKRIVER MED STORA BOKSTÄVER. JAG TROR ATT JAG MÅSTE TA EN DRY MARTINI. ÖGONABÖJ.

Girlpower

Säga vad man vill om Tyra Banks, men ibland är hon riktigt empowering!

Tack och lov för digitalkameror

I dag tänkte jag att jag var helt säker på att mitt sår hade spruckit upp och att jag var tvungen att kolla hur det såg ut, även om jag inte hade nån som kunde hjälpa mig att sätta på ett plåster när jag väl hade tagit bort det som nu satt. (Stygnen var mitt på ryggraden). Jag tänkte att jag skulle bli tvungen att blogga om hur otroligt puckad jag hade varit som hade tagit bort plåstret och nu satt med ett öppet sår och inte kunde göra nåt förrän mannen kom hem.

Ändå gjorde jag det. Jag tog bort plåstret och ställde mig vid spegeln för att titta på hur det såg ut. Jag såg naturligtvis ingenting. Såret är litet och övertejpat och sitter som sagt mitt på ryggen. Då kom jag på den fantastiska idén: jag kan ta kort på ryggen och zooma in såret.

Resultatet? Jag tror åtminstone inte att det har spruckit upp. Riktigt säker kan jag inte bli förrän mannen kommer hem.

Fler betydelser av skala och instrument

Läser ett recept på nätet. Ser följande:

Gör så här:
1. Skala morötterna och skiva dem tunt, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken.

Jag vet att mandolin även är ett köksredskap, men kan inte komma ifrån bilden av en person som skivar morötter med stränginstrument.

Åsikter, please!

Då så var det dags att visa upp färgerna vi har att välja emellan: den vita överst och röda underst (nähä)

175343-20
175343-19

En bild med blixt och en utan. Det var lite svårt att ordna det själv, så det blev kanske inte så bra. Men jag ska försöka få hjälp senare och lägga in bättre bilder.

Jag lutar faktiskt åt den vita... känns lite trist, men ändå... den har lite glitterton i sig. Den röda känns lite för skrikig.

Provmålning

Nu har jag provmålat med två färger, en som är jätteljust grå med rödstick i och en som är ljusröd ungefär som min tröja jag har på mig just nu. När färgerna har torkat ska jag hålla snygg-tapeten emot och ta kort så du får se!

Om att gömma saker på konstiga ställen

Apropå förra inlägget att gömma godis i trosorna. Jag och min syster har gömt saker på konstiga ställen. Men när vi var små lovade jag att inte berätta. Jag har redan en gång outat ett gömställe med fantastiska reaktioner som följd. Den här gången måste jag fråga: syster, är det ok att outa ostskivan på bloggen?

Smaskiga trosor

Det finns så många nivåer av kul i det här inlägget.


Önskelistor

Min systerdotter fyller tre år snart. Hon önskar sig
1. En stor gul legobit
2. En karusell
3. En barn-by docka (hennes mamma tror tyvärr att hon menar barbie)
4. Rosa jeans

Jag fyller också år snart. Jag fyller 32. Jag önskar mig
1. Tapeter

Jag klistrar jag klistrar

Jag klistrar tapeter! Eller ska klistra tapeter! Vi bestämde oss för tapeterna igår. De röda med guld
tapet 1
Oh, vad fint det blir! Idag ska jag gå och köpa en provbit och några provburkar färg så vi kan bestämma oss för hur det ska se ut i resten av rummet. Sen blir det flängande fart hela helgen! Ikväll måste vi måla lite mer takfärg ner mot väggarna så att det blir ett snyggt avslut. I morgon måste vi tejpa, sen åka och köpa all färgen till väggarna och så måla måla. Och beställa tapeterna förstås!


Undvik f-ordet

Jag upptäckte idag att jag utan att tänka på det hade använt både f-ordet och k-ordet och dessutom namngivit diverse andra hushållsmaskiner i inlägg. Det var inte meningen. Nu är annonserna tillbaka. Min smörgåsgurkskampanj har alltså gått i stöpet. Jag måste även ha nämnt barn tillräckligt många gånger för att platsa under föräldrakategorin. Fast jag är inte förälder. Jag vill hellre ha renoveringsreklam. Tapet tapet har jag ju skrivit hur många gånger som helst!

Lägg förresten märke till att jag har lärt mig att länka i texten! Jag är duktig!

Solstollarna frälser på tunnelbanan

När jag åkte hem idag stod två snubbar på tunnelbanan och försökte frälsa folk. Den ena var lång och ganska ung och det var han som pratade. Han sa att Jesus är fantastisk och förlåter alla ens synder bara man ber. Den andra snubben var kort och hade en röd galonväst på sig som det stod "choose life" på över ett skuggat kors. Dessutom hade han samma frisyr som Solstollarna. När den unga killen hade pratat färdigt fick han beröm av västkillen.

Jag tycker att de borde köras bort av aggressiva SL-vakter.


Kuk samsung

En programmerare på Samsung har haft väldigt roligt. I T9 på min telefon ligger Kuk som förstaval när man trycker på siffrorna 5, 8 och 5. Det är siffror man använder ganska ofta, till exempel när man vill önska någon god jul eller att ha kul. Och det är inte bara kuk utan Kuk. Däremot skriver den fitta med litet f. Och skit finns inte ens med. Vad har de för prioriteringar egentligen på Samsung?

Hur man plockar upp saker från golvet utan att böja sig ner

Vet du hur svårt det är att göra saker när man inte får dra i ryggen på nåt sätt? Till exempel när man ska plocka i diskmaskinen, eller ur tvättmaskinen? Eller ta upp posten från golvet? Eller ta fram nåt ur frysen? Antingen måste man sätta sig på knä på golvet och utföra sysslan, eller så får man typ böja sig framåt och höja ena benet bakåt samtidigt, så att ryggen ändå är delvis rak. Lite som en konståkare som ska göra ett hopp. Fast inte lika smidigt. Det är i alla fall inget kul. För mig. Förmodligen är det kul för andra. Nu ska jag ta upp tvätten. Om nån vill titta på.


Jag vill jag vill jag vill!

Jag vill ha tapeten. Den röda med guld. Lägger in bilden igen.

Titta vad fin den är! Har lust att stampa med foten i golvet, jag vill jag vill!

Kanske kanske om jag önskar mig en rulle i födelsedagspresent. Försöker övertala mannen. Verkar som att det kan gå. (Älskar dig puss puss snälla säg ja.)

Fin blogg

Jag tänkte att jag skulle försöka lära mig hur man programmerar om bloggen så att jag får en alldeles egen, fin blogg. Men jag vet inte om jag orkar. Varje gång jag ska försöka lära mig så slutar det med att jag bloggar istället. Sen blir klockan mycket och jag måste göra annat. Hopplöst.

Idag kommer mamma på lunch i stöket.

Elva svanar?

En kvinna på Kungsholmen hade elva svanar i sin lägenhet. ELVA SVANAR. Vansinne.

Annonserna är borta!

Haha, jag tror att min kupp mot annonseringarna fungerade! Smörgåsgurka är tydligen inget som någon vill förknippas med. Alla annonser är borta nu. Men testet gällde ju att jag inte längre ville vara ett (vågar jag skriva ordet) kylskåp. (Får se om annonserna kommer tillbaka nu...) Nu måste jag testa att få in annonser. Ska fundera ut nåt bra att skriva om.

Plan för en arbetslöshetsdag

Idag har jag inget jobb. Ska strax åka till vårdcentralen och ta bort stygnen, det ska bli skönt men jag är rädd att jag har tagit på mig lite för mycket att göra de närmaste dagarna, med tanke på att jag måste vara försiktig när stygnen är borta. Huden har ju bara 10% av sin hållbarhet kvar då (jag kan det ordet nu). Och så har jag bestämt att hämta systerdotter på dagis idag, måste tvätta och i helgen ska vi sätta igång att måla sovrummet. Jag får ta det lite lugnt bara, vara försiktigt. Det är inte alls roligt om såret spricker upp. Om jag tvättar kanske jag inte behöver måla så mycket... eller vad tror ni?

RSS 2.0