snuskjobb

Fotografen Lennart Nilsson har tagit bilder på svenska arbetsplatser. Närbilder. Riktigt nära närbilder. Han har fotat smuts och bakterier. Göran Stridh, gästprofessor i byggteknik vid Örebro universitet, klagar på dagens städrutiner och säger till DN att de är rena stenåldern.

Är dammiga kontorsstolar verkligen ett stort problem på svenska arbetsplatser? Och vill man verkligen veta? Vill man se vad man sitter på hela dagarna? Ibland är det skönt att vara arbetslös. Fast nu ska jag sitta på snuskstolar i två dagar på världens bästa extrajobb.

Kommentarer
Postat av: Ebbechi

Människan härstammar från aporna, när vi svingade oss runt i träden och åt skalbaggar till middag fick vi i oss betydligt mycket mer lort än nu för tiden. Det var nyttigt, utan en enda shamponeering överlevde vi till att börja gå på två ben och dominera hela planeten.

"Lort" handlar aldrig om just lort, det är ett påfund av den moderna människan och civiliseringsprocessen.

Kanske är Göran Stridh en gammal 40-talist som fortfarande när sådana tankar inom sig? Varför sträva efter att bli "renare" när vi skulle må bättre av att vara smutsigare?

2007-02-19 @ 09:23:44
URL: http://www.emanuelswebsite.com
Postat av: Linda

Ebbechi: fast nu är vi ju inte vana vid alla bakterier längre och blir sjuka av smutsen. Jag har glott på min stol hela dagen.

2007-02-19 @ 12:08:56
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: mandi

Men GUD, jag klarar inte av att veta sånna saker. Jag får verkligen panik. Föredrar att leva i ovisshet...

2007-02-19 @ 20:07:54
URL: http://mandimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0