Nu när jag är rik ska jag köpa...

Det är så mycket saker man kan köpa när man jobbar och har pengar. Det är så mycket saker som man inte har köpt för att man har pluggat och inte haft pengar. Nu vill liksom allt handlas på en och samma gång. Jag inser ju att det inte går, att jag måste prioritera, men ändå! Det är heller inga billiga saker jag vill ha:

- nya glasögon
- gärna linser också om det går med mina pucko-ögon
- en ny bäddfåtölj
- klä om den fina fåtöljen
- ett par nya gympaskor
- nya regnkläder (de gamla kan få bo på jobbet)
- nya gummistövlar (mina fötter har mystiskt nog blivit mindre så de jag har är för stora. Dessutom råkade jag säga till försäkringsbolaget att de blev snodda när vi hade inbrott i källaren, så tekniskt sett är de borta. Jag fick typ 15 kronor för dem av försäkringsbolaget.)
- Lite nya kläder till nya jobbet
- En ny ryggsäck till träningen
- En ny annan väska som är perfekt att ha till jobbet
- En bärbar dator med w-lan så jag kan surfa på tåget
- En ny mobiltelefon, med kamera, så jag kan ta tuffa bilder på fina hus och annat bra (min nuvarande är knappt ett år...)
- Supersnygga gardiner med buddha-motiv som kostar tusen kronor metern att ha i sovrummet

Listan blir nog längre vad det lider. Var börjar man?


What's the deal med a-kassan?

Jag har ju haft lite duster med journalisternas a-kassa. Nu helt plötsligt bara spottar de ur sig utbetalningar till mig. What the fuck har hänt? Försöker de smöra för att jag har fått jobb och vill byta a-kassa eller nåt?


Jag kräks inte!

Hade sett så mycket fram emot att träffa syster med familj ikväll! De har varit bortresta och jag har inte träffat dem på JÄTTELÄNGE (typ en vecka... nej, det är nog tusan två!) dessutom skulle vi vara med i Cyberkocken som hålls hos Ilva den här månaden. Vi hade värsta idéerna på vad vi skulle göra med de obligatoriska ingredienserna lax, fänkål, sesam och bär.

Men inatt kräktes systerdottern flera gånger och hur mycket jag än vill så måste vi ställa in. Vi har chansat två gånger förut och båda gångerna har en eller båda blivit magsjuka. Som ni kanske vet, så kräks jag inte.

Men buhubuhu. Jag längtar så efter dem.

Smaskens!

Var förbi Norsholms enrisrökeri i dag (det ligger här). Köpte enrisrökt fläskfilé och medvurst. Otroligt gott. Och billigt! Det kostade ungefär hälften av vad jag trodde att jag skulle få betala. Bayonneskinkan (fast där hette den bajon skinka) kostade 119 kronor kilot.

image121
(ok, nu har jag snott en bild men jag är ganska övertygad om att det är de själva som tagit bilden och att de inte har nåt emot att jag gör reklam för dem på bloggen så jag chansar och publicerar den.)

Om du åker på E4 mellan Norrköping och Linköping, så sväng av till den lilla lilla butiken, som ligger i en villakällare i utkanten samhället. Be också att få titta på rökarna (vad heter det? rökugnar kanske?). Stora, svarta och sotiga, med aska på golvet och fulla av korvar, skinkor och fläsk.

Det luktar fortfarande om mig.

Det är inte alltid bra att se ut som en nyponros

För det mesta tycker jag att det är ganska roligt att jag ser yngre ut än vad jag är. Jag har inga rynkor till att tala om och får vid 32 års ålder fortfarande visa leg på systemet då och då. Särskilt om jag är osminkad och går till ett annat bolag än mitt vanliga.

Men ibland är det inte särskilt roligt att se ung ut. Lika lite som det är att vara ung på riktigt. Den här veckan har jag vid två tillfällen blivit ordentligt förolämpad just angående ålder.

Första gången var vid ett möte där intressenten först ursäktar sig med att han är irriterad över att en ny handläggare har fått hans fall, för det är ju inte mitt fel. I nästa andetag säger han "det hade ju varit bra om någon lite mer erfaren hade fått ta det här". Ok, han vet att jag är ny, men min erfarenhet har han ingen som helst koll på och borde överhuvudtaget inte uttala sig om. Jag drog slutsatsen att han bedömde min ålder som ung och att jag därmed var oerfaren.
 
Andra gången var igår, också vid ett möte. Helt plötsligt vänder sig intressenten (denna gång en kvinna) till mig och säger i moderlig ton "det måste vara tråkigt för dig att sitta med här, du vill väl helst gå tillbaka och jobba." Eh.... det ingår i mitt jobb att sitta med vid mötet.

Sån behandling gör mig verkligen upprörd. Förbannad. Nu är jag inte så ung som de förmodligen tror att jag är, jag har en hel del erfarenhet, även om det här är första gången jag arbetar med just såna här frågor. Men även om jag var yngre och oerfaren, vad har de för rätt att behandla mig så?


Tid över!

Var hemma redan klockan sex idag! Nu har jag all tid i världen att blogga! Kokar lite quinoa samtidigt, med broccoli. Sen tänkte jag ha i lite basilika, fetaost, körsbärstomater och kanske avokado och kapris. Det blir nog gott, som en sallad liksom. Men den får vänta ett tag innan den får vara på sisterfood, för där ligger så härliga bilder och recept från min systers italienresa överst nu. De måste ligga där ett tag. Gå in och titta! Det vattnas i munnen... massor av ost, olja och grädde!

Nu har jag till och med tid att titta runt på andras bloggar! Jippey!

minns nån...

Är det någon som kommer ihåg SL:s mobilfria zoner som infördes för typ ett halvår sen? Jag hade helt glömt bort de små skyltarna på tunnelbanedörrarna:
image120
Men idag hörde jag följande konversation:
"kan jag ringa upp dig sen, jag sitter i en såndär mobilfri zon"

1. om man vet att man sitter i en mobilfri zon, varför har man då mobilen igång
2. och varför svarar man?


Puts väck.

Jag måste ha en bärbar med wlan. Det här går inte. Hinner inte blogga. Igår var jag på yoga tills det var läggdags och ikväll har vi nätverksmöte tills det är läggdags.

Pust och stön.

I morse gick jag upp 05.20 för att ta 06.20 tåget till jobbet. Det är tidigt. Men jag kan ta 16.20 tåget hem! Det är också tidigt. Då är jag hemma 18. Det är inte tidigt.

Vad jag ska köpa...

Snart får jag min första lön. Det är inte en hel lön, men ändå, en lön. Ända sen jag fick jobb har jag gått runt med nån känsla av att jag kan shoppa allt i hela världen. Att lönen inte har kommit ännu spelar liksom mindre roll. Jag har köpt dyra skor, nya kläder jag inte behöver, champagne och andra dyra viner, lyxig mat och mycket annat. Nu funderar jag på om jag först ska lägga pengar på att lämna in en gammal fåtölj och klä om eller om jag ska börja med att köpa en bäddfåtölj till arbetsrummet. Sen tänker jag "äsch, jag jobbar ju nu! Jag kan köpa båda på en gång!". Fast det är ju inte riktigt sant.

Jag har också för första gången på allvar funderat på att köpa träningskort på sats. Jag hatar sats. De är oförskämt dyra och lurar folk med sina månadsavgifter. Jag vill inte alls köpa träningskort där. Men tidsmässigt skulle det innebära mycket för mig just nu.

Och plötsligt så är 6 000 spänn om året inte alls så mycket för ett träningskort.


Aouch

Nu har jag sådär jättemycket träningsvärk i bröstmusklerna och triceps igen. Det var ju i förrgår jag körde det. Men det går inte över. Benen är det inte så farligt med. Kanske för att det var två killar som VÄGRADE lägga av att köra i Smith-maskinen så jag aldrig kunde göra benböj. De höll på i 45 minuter. Sen när jag frågade om de hade mycket kvar så sa de "6 var". 6 var måste ju typ vara gränsen för hur många man får göra. Ever.

Nästa gång jag ser dem ska jag skynda mig till smith-maskinen innan de hinner dit. Sen ska jag ALDRIG gå därifrån.

Nu, däremot, ska jag åka tåg!

Balkongkitsch

Jag kunde inte låta bli att köpa en rosa cykelkorg på Åhléns idag. Den var så fin. Den bor på min balkong. Just nu bär den ranunklerna, men så småningom ska den nog bära vita pelargoner.

image119

Igång och i farten

Nu jäklar är jag igång igen! Körde biceps, triceps och bröst i går och idag är det dags för ben. Nästa vecka blir det yoga på tisdag......... neeeeeeeeeeeeeeeej. Nu kom jag på att hela mitt schema nog pajjar för att vi har styrelsemöte på tisdag kväll. Jäklar, jag som var så nöjd. Då kan jag lika gärna hoppa ben idag för jag kan inte köra ben idag och yoga i morgon. Eller kan jag? Eller så hoppar jag styrelsemötet... jag är ju ändå bara suppleant. För jag tänkte såhär: yoga tisdag, rygg och axlar torsdag och sen ett pass nästa helg.

Åh, vad jobbigt. Tror ändå jag ger mig iväg idag. Nu på en gång faktiskt.

En lurig dag.

Sol och strålande vårväder. TROR MAN. Sen går man ut och det blååååååååååååser och man fryyyyyyyyyyyyyyser. Mössa, vantar och vintarjacka på igen.

Samtidigt, när jag känner efter lite i ansiktet, så stramar det sådär skönt som det kan göra när solen har plockat fram fräknarna lite, lite till. Nässlorna har nästan blivit för stora för att bli soppa och knopparna på träden är på väg att brista.

Skatorna hackar hål i gångstigen nedanför berget i sin jakt på lera till boet. Hackspetten i Årstaskogen hackar högre än nånsin och i löven på marken hoppar koltrastarna runt. Båtarna är på väg ut i vattnet och uteserveringarna på Medis är proppfulla.

Runt Gullmarsplan har alkisarna flyttat ut till busshållplatserna och grönsaksståndet har öppnat.

Lat-inlägg

Jag latar mig genom att lägga in samma inlägg här som på sisterfood. Dagens rätt:

Aubergine är så gott, men kan vara lite bökigt att laga tycker jag, eftersom man oftast måste förbaka den i ugnen innan det går att göra nåt med den. Idag tog jag ett tidigare tåg hem för att hinna laga middag. Har ju lite ansvar medan syrran är i Italien. Väldigt gott blev det i alla fall. Genom att hoppa över lammfärsen och blanda matvete i auberginen blir rätten helt vego!

image118

För två personer gick det åt en aubergine, 300 g lammfärs, 2 charlottenlökar, 1 portobella (kan bytas mot valfri annan svamp) 1 vitlöksklyfta och några kvistar rosmarin. Börja med att dela auberginen på längden och salta snittytan. Sätt ugnen på 250 grader och låt saltet dra ut vattnet ur auberginen medan ugnen blir varm. Torka bort saltet och lägg auberginen i en oljad form med snittytan uppåt. Häll lite olivolja ovanpå och baka i ugnen i ungefär 20 minuter.

Medan auberginen är i ugnen: hacka charlottenlök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll i lammfärsen och svampen och lägg i rosmarin. Låt fräsa tills auberginen är klar.

Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Gröp ur auberginen med en sked och blanda aubergineköttet med lammfärsen. Häll tillbaka blandningen i skalen och sätt in allt i ugnen i tio minuter till.

Till detta serverade jag en sallad på matvete, charlottenlök och körsbärstomater. Det fick en dressing på sig som var gjord av olivolja, citron, vitvinsvinäger, vitlök, salt och peppar. Mycket gott.


Hacka ikea

Måste göra som både UmmaGumma och art[e]fact, tipsa om den fantastiska sidan Ikea hacker. Tänk vad man kan göra om man bara har MASSOR av ikeamöbler!

Vi har ju tänkt hacka lite i en ikeamöbel till gästhuset. En vanlig skänk ska bli ett köksskåp. Sen ska jag skicka in bilder på det till ikea hacker.

Mer hackning åt folket!

Inget för mig

Sjuka människor är inget för mig. Jag vill helst inte veta att de finns, men ibland ställs man ju inför dem oavsett om man vill eller inte. Till exempel på akuten. Där är de flesta människor sjuka. Det innebär att de
a) kräks
b) blöder
c) luktar illa
d) är gamla/fyllon (eller gamla fyllon)/missbrukare
dessutom är de allra flesta nästan nakna.

Jag är helt övertygad om att folk som kräks ska kräkas på mig. Mina kräknojjor har jag skrivit om tidigare på bloggen och på sjukhus är det nästan värst. Nästan lika illa som på nattbussar.

Därför läser jag just nu inte Crazypills blogg som jag annars gärna fnissar lite åt. Ledsen, Crazy. Så länge du kräks får du klara dig med dina andra läsare. De är väl bara några tusen?

X2000

Här får ni se vad jag åker varje dag. Nu har jag snott en bild i alla fall :-)

image117

För det är väl ingen som vet hur X2000 ser ut?

F&S Nkpg

Var på Friskis i Norrköping idag på lunchen. Det ligger liiiiiiiiiiiite för långt bort. Tar typ tio minuter att gå dit, sen tio tillbaka och tio att byta om, så det blir en halvtimme. Dessutom var det lite skumt. Disponeringen av lokalerna var märklig, men det är inte så ovanligt just för gymmen. De får liksom bo på undantag. Sen fanns det ingen yta för stretch, bara några mattor i ett hörn och inga ribbstolar. Omklädningsrummen var en trappa upp = jobbigt att köra ben. Själva gymmet var blått och trångt. De hade massor av uppvärmningsmaskiner. Nästan sjukt många. Sen hade de inga skåp i omklädningsrummet. För många minus, tycker jag och fortsätter söka efter ett annat alternativ.
Kanske kan jag träna nån annanstans i Norrköping? Eller så får jag köra i Stockholm på kvällarna, på vägen hem. Om jag orkar. Ett tredje alternativ är spontanträning på tåget. Push-ups i bagagehyllan. Löpning i gången. Hinderbana över sätena.

Östgötska

Jag har börjat tänka på östgötska. Bisarrt. Fast bara när jag är i Norrköping.

Jag försöker föra minnesanteckningar över vad jag ska blogga om så jag inte glömmer det. På min mobil finns en röstinspelningsfunktion som man kan använda till det. Men det hade varit konstigt att stå på tågperrongen i Norrköping och säga ovanstående mening högt. Lite oartigt.

Problemskapare

Usch, vad jag är bra på att göra problem av småsaker. I går kväll kom jag på att jag ska köpa en NY dator, en bärbar med wlan som väger pyttepyttelite. Jag jobbar ju nu! Jag har ju råd!

Nu måste jag iväg till tåget! Det går 07.20 och på tåget ska jag jobba. Och kanske slumra lite. Mmmm. Skönt. På lunchen MÅSTE jag iväg och träna. Återkommer med en uppdatering om F&S Nkpg.

Ha en bra dag!

I huvet på en pendlare

Saker man kan utnyttja tiden till när man pendlar:
- sova
- äta
- jobba
- läsa
- blogga
- tänka

Det är ju inte sådär ruskigt mycket effektiva prylar. Det bästa vore om jag kunde jobba på tåget till Norrköping och blogga på tåget hem! Då hade jag inte behövt sitta såhär i reklampauserna och PANIK-blogga. Men i så fall måste jag fixa wlan och när ska jag hinna det? Vilket dilemma!

Jag tror att jag ska testa F&S Nkpg i morgon. Då kommer jag inte vara hemma förrän ÅTTA. Det blir middag på tåget.


Tiden rinner i från mig

Nu har jag gjort annat än att blogga vid datorn alldeles för länge (typ sånt som är viktigt) och om två minuter börjar Ugly Betty. Jag får återkomma i reklampausen.

Pust, stön, flämt.

Skön kväll...

... efter första dan på jobbetimage116

Men var ligger skärpan?

Det växer

Minns ni våra späda grödor? Nu har de fått lämna sitt växthus och placerats i den grymma verkligheten

image115

Bloggträsk

Shit, det går ju inte att blogga på kvällarna. Jag har aldrig behövt göra det förut. Är det alltid såhär segt? Trist.

I Norrköping blommar magnolian

Första dan på jobbet. Jag gick vilse i korridorerna. Jag fick fråga efter vägen till toaletten. Jag hade ingen inloggning förrän en kvart innan jag gick hem. Men allt som allt var det en himla bra dag! Kollegorna verkar jättetrevliga, chefen är superbra och arbetsvillkoren sjyssta. Jag får jobba en timme på tåget om dan, vilket gör dagarna NÅGOT kortare, de är fortfarande obeskrivligt långa. Jag gick hemifrån tjugo i sju och var hemma igen sju. Dessutom har jag ju ett enormt sovbehov så jag måste gå och lägga mig halv tio för att gå upp halv sex.

Nåja, rutinerna kommer väl och med det antar jag att det blir frukost på tåget. Det tar 1,20 att åka tåg till Norrköping. Jag måste komma på effektiva bra sätt att utnyttja den tiden. En tanke är att köpa kort till min bärbara så att jag kan surfa trådlöst och då kan jag BLOGGA på tåget! Det vore ju superbra! Fast nu måste jag ju jobba ena vägen... och hemåt var det himla skönt att slumra, kände jag... får se hur det blir med det.

Magnoliorna som blommade var fantastiska. De såg jag under måndagspromenaden, som min enhet tar varje måndagsmorgon. En tur runt stan för att titta på något, ett projekt som vi jobbar med eller så. Jättetrevlig vana tycker jag.

Jag har också lyckats fylla hela veckan med möten. Hm. Måste ju börja på planerna jag har fått tilldelat mig. Hur ska detta gå?

Fräknar!

SNYGG!
image114

SJ, SJ, gamle vän

SJ känns så gammalmodigt att man ramlar av stolen. Igår var jag och köpte mitt pendlarkort till Norrköping. Det kostade inte 3 000 som det stod på SJ:s hemsida utan 4 000 spänn. Det finns för 3 000 också men då får man bara åka intercitytågen vilket tar en halvtimme längre så det känns inte så aktuellt. Vem vill ha ett sånt förresten? Det kan ju inte vara nån som köper de korten. Jag kanske ska förtydliga här att det handlar om ett MÅNADSKORT. Och att det bara gäller fram och tillbaka mellan Stockholm och Norrköping.

Jag suckade lite men har ju inte så mycket val, så jag pröjsade snällt 4 000 spänn varpå tjejen i kassan säger att jag även måste boka plats. Eh? Man tycker jag att om man betalar 4 000 spänn för ett månadskort kunde man få vara lite flexibel, men nej! Jag måste alltså planera i förväg hur länge jag ska jobba varje dag. Blir det fullbokat så räcker det inte att man har ett månadskort för 4 000 spänn, då får man inte åka med! Jag bokade i alla fall för hela veckan, så får jag ändra om det behövs.

När jag sen fick biljetterna så är det vanliga tågbiljetter i papper. Ett månadskort för 4 000 spänn, som ser ut som en vanlig tågbiljett.  Det här helt galet. Var ska man ha det har de tänkt? I sin jättestora plånbok? Tänk om man har det i väskan och råkar spilla vatten eller nåt och det går sönder. Då har man sumpat 4 000 spänn. Jag hade ju trott att det skulle vara nåt litet plastkort som gick att fylla på elektroniskt så att man inte behövde bry sig om att åka till centralen och tjafsa nån mer gång. Dessutom fick jag tio biljetter till, en för varje resa fram och tillbaka hela veckan.

Jag tänkte lite också på att på ett år så kostar det här 48 000. Ett årskort kostar 30 000. Då får man åka vart man vill i hela Sverige.

Jag tror jag ska skriva till SJ och klaga. Då kan jag passa på att lobba lite för min idé: en gym-vagn.

Diskmaskinsdeodorant

Jag måste varna alla för den här produkten. Jag skulle aldrig ha testat den om jag inte hux flux hittade den i diskmedelspaketet. Det är en deo för diskmaskiner. Bara det borde ha stoppat mig, men nu var det gratis och den låg där och den var gul och lite rolig. Man hänger den i diskmaskinens övre korg och när man kör maskinen så får all disk en fräsch lukt av citron.

Jag har aldrig gillat vad rengörningsindustrin kallar fräscha lukter. ALDRIG. Fattar inte varför jag trodde att det här skulle vara kul. När disken var körd var jag tvungen att vädra hela lägenheten. Och slicka på disken för att känna att den inte smakade fräsch citron.

image113
Citronäckel

Vad de än säger, DIN DISKMASKIN BEHÖVER INGEN DEO.

SOMMAR

Jag har varit uppe massor och fixat och donat och städat för att kunna ge mig iväg ut i solen. Har värsta planen på att åka tunnelbana till t-centralen och köpa ett pendlingskort för 3 000 4 000 spänn och sen promenera hem. Som jag har påpekat förut är det ju illa att bo söder om stan, för att man alltid får gå med solen i ryggen. Men om man först åker och sen går, så blir det ju tvärtom!

Härlig lördag i solen till er!

Läskigt

De här strumporna köpte jag på Åhléns idag. De är jätteläskiga. Jag vet inte om jag kommer våga ha dem på mig.
image112

Vad är läskigast, strumporna eller jag, som var tvungen att köpa dem bara för att kunna blogga om dem?

Rösta i kommentarerna!

Balkong-fint

Så här ful och tråkig var min balkong i morse:

image109

Och så här fin och tjusig är den nu:

image111

image110

WOW!

Skitsmart!

Jag kom på en skitsmart grej med att-göra-listor. Om man skriver dit saker i EFTERHAND istället för i förväg så ser det ju mycket snyggare ut!

Nu ska jag ut på stan och köpa en ny pincett (min är booooooooooooorta och jag har buskiga ögonbryn) och nya strumpor. Sen när jag kommer hem ska jag lägga till det på listan och stryka det omedelbums! Haha!

Tack, blogg.se

Min lååååååååååånga långa lista blev ju bara längre och längre. Men nu, tack vare att blogg har legat nere hela förmiddagen, har jag fått MASSOR gjort! Kolla här:

- Städa på balkongen
- Köpa blommor till balkongen
- Träna minst en gång till
- Feja allmännt hemma
- Läsa lite mer om pbl
- Vaxa benen (det blir ju sommar till helgen)
- Förbereda inför kalas på lördag
- Åka till Skansen
- Bestämma tyg till fåtöljen och helst lämna in den
- Få lite mer koll på toppar
- Plantera ut julrosen i rabatten
- Spackla och måla över hålen vid stereon i vardagsrummet. (Även om det är en sovrumsfest vi ska ha så antar jag att folk kommer vistas även i vardagsrummet.)

Så fort det går att lägga ut bilder igen ska jag visa hur fint det blev på balkongen.


Halkvarning!

image108


Rasande vackra Ranunkler

De här raringarna var det som fick mig att stryka köpa blommor till balkongen på min to do lista. Jag älskar ranunklar. De är så vackra. Jag älskar alla boll-blommor. De heter nåt men jag har glömt vad. I samma grupp ingår tagetes och pioner. Bland annat.

image105

Snart ska ni få flytta ut på balkongen, mina söta, men jag måste kolla så att det inte blir några minusgrader inatt först.

PS. Jag hade glömt bort att köpa blommor om inte min treåriga systerdotter hade påminnt mig. I påminnelsen ingick även ett krav att välja blommor. Men jag var ganska bestämd på ranunklerna. Hon fick hjälpa mig att välja färger och valde en rosa.

Skansen och halsen

Skansen var härligt! Två snoriga ungar, en mamma, en mormor och en moster på äventyr. Det roligaste var nog att äta glass. Och att få en ballong. Treåringen har så fantastiska frågor! Först på vägen dit, på Djurgårdsfärgan
- Varför sitter vatten ihop?
Lite senare, när vi fikade och dagen led mot sitt slut
- Mamma, förr i tiden, var bodde vi då?
En sån underbar tänkande människa!

Halsen är fortfarande tjock, men jag fortsätter glatt att ignorera! Tjoho!

Listan kan jag stryka två saker på nu

- Städa på balkongen
- Köpa blommor till balkongen
- Träna minst en gång till
- Feja allmännt hemma
- Läsa lite mer om pbl
- Vaxa benen (det blir ju sommar till helgen)
- Förbereda inför kalas på lördag
- Åka till Skansen
- Bestämma tyg till fåtöljen och helst lämna in den
- Få lite mer koll på toppar
- Plantera ut julrosen i rabatten
- Spackla och måla över hålen vid stereon i vardagsrummet. (Även om det är en sovrumsfest vi ska ha så antar jag att folk kommer vistas även i vardagsrummet.)

Den ser fortfarande oroväckande lång ut...


Länktåget...

... tuffar vidare och har efter ganska lång tid hamnat hos lilla mig. Nu är väl nästan alla redan med, men jag testar! Vägrar däremot ha hjärtan i min blogg, så jag har tagit bort dem och ersatt med tecknet som heter my - µ. Det är ett ganska oanvändbart tecken som används inom statistik. Jag kommer inte ens ihåg vad det står för. Så länge sen var det jag använde det. Därför var det dags igen. Jag blev tågad av göteborsk-spanjorskan Mandi och så här går länktåget till:

1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.
2. Ta listan under µMina 3 tilläggµ från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken µOriginallistanµ. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
3. Lägg själv till max 3 st bloggar under µMina 3 tilläggµ
4. Kontakta dem du har lagt till och be dem göra samma sak.

Mina tillägg:
Jag är inte jätteutbredd i bloggvärlden. Har en bloggkompis och två vanliga att haka på tåget:
Järnladyn tittar jag ofta in hos. Hon skriver tänkvärt och har starka synpunkter som hon inte är rädd att uttrycka.
Esther eller esthrro, är en go vän som mest bloggar om sin katt :-) men borde lämna fler inlägg till konsumbloggen
My (ja, eller µ då) är en svensk-kanadienne som skriver om hur det är att vara svensk i Kanada, om sitt jobb på ett konstgalleri och om sitt förestående bröllop. Härlig tjej som jag är glad över att ha blogg-kontakt med!


µOrginallistanµ
Millans Bak: Mycket gott
Miss Sophie: En förvirrad Höna
Dolcevita: tjejsajt
Äta bör man: godmat
Cutwalk: frisyrblogg
Frisörguiden: frisyrer
Manligt Carolangel: blogg om allt möjligt
Christina: skriver om mat , kryddor, örter: Har hur många fina och goa´ recept.
Annelie: skriver om allt möjligt. Livet, familjen, fina matrecept.
Carina: skriver om utbildning, pyssel-allt möjligt.
Livet efter: Skriver om livet före och efter hennes ögonsjukdom
beckfjall1: Föredetta missbrukare som skriver om sitt liv idag
Sussibussi: Fyrabarnsmor som skriver om sin vardag
Theas rum : Tvåbarnsmor skriver om inredning och sin vardag
Whiskeyochchampagne : Skriver om allt från sitt vackra hus till barn och mat
Hannajos : Trebarnsmor som älskar kläder, brottning och inredning.
Mariakoden: mycket humor från stort hjärta och mycket snyggt att se på.
Medaljongen: härlig inspiration från ett smakfullt hem, där rara Maria med familj bor.
Kol och krita: snygg blogg med fina inspirerande bilder som ofta är helt i min smak.
Dreamhouse: Här får man ta del av en massa inspirerande interiörbilder samt ett spännande husprojekt.
Isa: Härlig blogg där man ofta får ta del av formgivare Isas nyproduktion. Kika in och ta del av hennes underbara alster!
Hemmariket för att det finns så mycket fint att titta på hos henne och hon är en trevlig person.
Emmalexa som har en blogg med varierat innehåll, allt från vardagsbetraktelser till djupa funderingar.
Junitjej som alltid är uppmuntrande och hittar på finurliga saker att gissa på.
Puppan: En av mina absoluta favoritbloggar! En mycket inspirerande blogg om Puppans lägenhetesrenovering och tankar kring inredning. Bloggen är så inspirerande att den i alla fall fått mig att någon gång vilja renovera en lägenhet eller ett hus!
Anne's food: Den absolut första bloggen jag hörde talas om! En suverän matblogg med massvis av kanonbra recept som ni bara inte får  missa. Som en extra bonus visar Anne ibland bilder på sina underbara katter!
Cleo: Undrar om inte detta är Sveriges främsta inredningsbloggare?! Cleo tipsar om allt vad gäller inredning  och design och nya inlägg skrivs i en rasande fart vilket jag tycker är jätteroligt! Klart läsvärd!
Secondhandsisters: Anna bloggar om design, både nytt och gamalt och har massor av bra tips på var man kan få tag i secondhandgrejer!
Scrolla & sålla: Scrolla inspirerar med allt ifrån heminredning och konst till pyssel och mat!
Katten Pejst: Inredning, inredning och inredning utifrån en personlig vinkel! Också de små husdjuren får sin plats i hemmet :)
Perlan: Inspirerande blogg som uppdaterar ofta och bjuder på fina bilder! Pernilla är en glad o go bloggkompis!!
art[e]fact: Blogg som ger mersmak vad gäller design och konst på ett personligt vis!
Saravillfara: Inredningsblogg som man blir beroende av!!
Kix koll: En spännande blogg som ofta visar annorlunda & häftiga designprylar/möbler, från alla delar av världen.
Mandimoon: Designstuderande tjej boende i Spanien som skriver om allt möjligt med mycket humor och personlighet.
Carolangel: Bara av att komma in på sidan gör en glad! Mycket färg och roliga bilder blandat med personliga inlägg om allt mellan himmel och jord.
Inredning och pyssel: Anonym tjej men många tips för alla pysselglada och designfanatiker.
Lazy Gril: en kompis ifrån Madrid tiden som lever ett lite annorlunda liv. OBS! Gå inte in här om du har lätt för att bli avundsjuk....
Roomservice: Min favvo-inredningsblogg. Helena har SÅ bra smak och alla hennes inlägg är en fröjd för ögat.
Sysslor: Går in till Linda varje dag. Hon har inte så mycket bilder eftersom hon är rädd att bli haffad som bildtjuv, men skriver kort och roligt om allt som rör hennes vardag. Har oxå en grymm matblogg med sin syster som blir bonuslänken på denna listan =) Sisterfood

Jag ignorerar, jag ignorerar

Fast det går inte att yoga ikväll. Jag är sjuuuuuuuuuuuuuuuuk. Inte mycket, bara lite men tjock hals och träning ska man akta sig för. Det är jättetråkigt, särskilt nu när jag inte vet när jag kan yoga nästa gång heller! Och jag som precis hade fattat från kobran till hunden. Buhuu.

Men inga sura miner idag, snart ska jag till Skansen! Det innebär att jag kan stryka ytterligare en sak från min lista som ser ut såhär när yogan har tagits bort och ytterligare en punkt har lagts till:

- Städa på balkongen
- Köpa blommor till balkongen
- Träna minst en gång till
- Feja allmännt hemma
- Läsa lite mer om pbl
- Vaxa benen (det blir ju sommar till helgen)
- Förbereda inför kalas på lördag
- Åka till Skansen
- Bestämma tyg till fåtöljen och helst lämna in den
- Få lite mer koll på toppar
- Plantera ut julrosen i rabatten
- Spackla och måla över hålen vid stereon i vardagsrummet. (Även om det är en sovrumsfest vi ska ha så antar jag att folk kommer vistas även i vardagsrummet.)

Hm. Skansen hela dan idag. Borta fredag kväll. Fest på lördag. Tror ni jag hinner?

Min to do list växer

Jag får inget struket. Det bara tillkommer fler och fler saker. Dagarna går. Hur ska detta sluta? Om jag är sjuk i morgon löser ju det en del problem.

- Städa på balkongen
- Köpa blommor till balkongen
- Träna minst en gång till
- Gå på yoga
- Feja allmännt hemma
- Läsa lite mer om pbl
- Vaxa benen (det blir ju sommar till helgen)
- Förbereda inför kalas på lördag
- Åka till Skansen
- Bestämma tyg till fåtöljen och helst lämna in den
- Få lite mer koll på toppar
- Plantera ut julrosen i rabatten

Avslutning!

Idag har jag haft avslutning på mitt extrajobb. Fick en himla fin påannonsering av Kjell. Nu outar jag lite vad jag jobbar med, men jobbet är ju avslutat och de flesta som läser min blogg känner ändå mig och vet vad jag jobbar med. Han påade min sista sändning med att det var min sista och att jag skulle börja jobba i Norrköping som stadsplanerare och sa att alla måste lyssna noga! Hoppas att de gjorde det. Det blev en bra sista sändning, tycker jag. Jag har även bjudit på fika vid desken idag.

Hej då jobbet, hej då.

Fast det är ju ett så bra jobb, när det går att tjuvlyssna på alla, så man känner liksom som att man är delaktig. Det är ju inte ens tjuvlyssning, det är ju meningen att man ska lyssna.

To do list

Den här veckan, sista innan jag börjar jobba, har jag en hel del saker att ta itu med jag ska

- Städa på balkongen
- Köpa blommor till balkongen
- Träna minst en gång till
- Gå på yoga
- Feja allmännt hemma
- Läsa lite mer om pbl
- Vaxa benen (det blir ju sommar till helgen)
- Förbereda inför kalas på lördag
- Åka till Skansen
- Bestämma tyg till fåtöljen och helst lämna in den
- Få lite mer koll på toppar

Jag vet att tre saker blir av. Resten känns lite osäkert. Men det skulle ju vara bra...

Jag visste det!

image104


Fast det är det ingen som vet. För på testsidan var man tvungen att ha ett användarnamn, och alla jag försökte med var upptagna, så då blev jag sur och valde Laseidfu9p8aos. Ingen vet att det är jag.

Vill du veta hur smart du är? Klicka här

Gym-vett

Vissa människor tror att de bor på gymmet. Inte för att de är där ofta eller så, utan de beter sig som att de är på en helt privat plats, fastän de är i en offentlig lokal.
 
Till exempel finns det en kille på mitt gym som alltid låter så himla mycket. Han stönar så fort han lyfter minsta lilla vikt. Det är så otroligt jobbigt "öööööööööööööh". Ibland skriker han fram stönen. Dessutom stönar han inte bara när han lyfter, utan lite när som helst. Min kille säger att han stönar i omklädningsrummet också. Ibland frustar han med. Dessa ljud kan man ju stå ut med, men sen kommer de jag inte står ut med : han rapar. Högt och ljudligt, med öppen mun. Utan att ursäkta sig. Jag tror mig också ha hört en och annan högljudd prutt från karln i fråga, men jag är inte helt säker. Om gymmet var Robinson skulle vi rösta ut honom, jag och min kille.

Sen finns det andra härliga saker folk har för sig, särskilt i omklädningsrummet. Ett tag satt det en lapp på bastun om att torrborstning var absolut förbjudet. Hur äckliga är folk? Tror de att andra har lust att kliva runt i deras gamla hudrester? I duschen är det väldigt många som när de tvålar in sig sätter duschhandtaget mellan benen. Mmm. Där vill jag inte hålla sen. Sen tycker jag att det är väldigt konstigt med människor som när de klär på sig, tar på sig tröjan först och sen struttar runt i Kalle Anka-dräkt i omklädningsrummet. Men det allra, allra äckligaste var när någon hade tagit ut en tampong och lagt på en hylla i en av duscharna. Äck. Hur jobbigt är det att gå till toan tre meter bort?

Vad jag gör? Noppar ögonbrynen... de har ju en så hiiiiiiiiiiiimla bra spegel i omklädningsrummet.

Efter påsken kommer... träning?

Jodå, efter en ofantligt lat helg med minimal rörelse och oerhörda mängder mat måste man röra på sig. Axlarna och nacken värker och knakar när jag rör på dem. De blir med andra ord fokus för dagens styrkepass. Jag ska snart gå dit. Måste bara... först. Och .... lite. Sen behöver jag nog....................

Trollkarlen

Vem lämnar ägg på gården utanför dagis?
- Trollkarlen! Säger min treåriga systerdotter glatt. Alla skrattar. Förvirrad min hos treåringen.
- Nej, det är ju påskharen! Säger mamman hjälpsamt.
- Ja, påskkarlen är det! Triumferar treåringen.


Spegel, spegel på väggen där

Hemma hos min mamma finns en djävulsk spegel. Den är omgärdad av två lysrörslampor som ger ett nästan läskigt bra ljus. Man ser verkligen ALLT. Den får mig att vilja plocka bort varenda hårstrå som möjligen ser ut att sitta på fel ställe och peta på varenda millimeterstor pormask. Man fastnar i badrummet i timmar och bara tittar sig själv i spegeln. När man väl kommer därifrån har man inget ansiktshår kvar.

Snö och pbl

Idag snöar det i Riala. Inte mycket, men det snöar. Helt klart. Det ligger vitt på marken. Men det är bra för växterna, tydligen. Det är inte bra för mig.

Ägnar förmiddagen åt att sitta inomhus och läsa plan- och bygglagen. Måste piffa upp mina kunskaper lite inför jobbstarten om en vecka.

Shit, tänk att jag börjar jobba om en vecka. Sjukt. Då kommer jag inte hinna blogga. Eller så får jag fixa en bärbar så jag kan blogga på tåget.

Det är väldigt mycket förutsatt i pbl. Många dock också. Och många paragrafer. En hel del undantag också.

Bortskämd

Jag sitter inomhus med två koftor och fryser. Det är knappt plusgrader och irriterande kallt. Omväxlande sol, snö och hagel. Vart tog den varma våren vägen? Jobbiga, jobbiga aprilväder.

Men knopparna på syrénerna utanför fönstret är stora och lyser gröna. Skilla pryder hela gräsmattan och i rabatterna lyser röda tulpaner, vitsippor och krokus. I björken utanför fönstret sitter en koltrast och kvittrar.

För några veckor sen hade man klätt på sig, gått ut och varit tacksam för den strålande solen. Nu är jag för bortskämd av den varma våren. Jag väntar inomhus.

Förlåt

Det där med matblogg det tar ju en del tid. Jag menar, den här bloggen är ju mest blaj och man bara skriver lite när man har lust och tid och nåt att skriva. Matbloggen kräver mer planering och man måste laga massa mat och så måste man fota all mat och komma ihåg hur man gjorde och skriva teskedar och matskeder och så. Sen finns det saker som kan gå fel liksom på vägen med matbloggen.

Som i dag till exempel. I går åt vi värsta middagen, sparris med parmaskinka, pinjenötter och parmesan till förrätt, världens godaste lammrack med potatismos och en härlig sås till huvudrätt och jättehärliga små smördegsbakelser med vaniljkräm, rabarber och jordgubbar till efterrätt. Vi åt en mellanrätt också. Efter förrätten fick vi sockerkaka som min treåriga systerdotter hade bakat.

Allt dokumenterades flitigt av både mig och syster under hela eftermiddagen och kvällen. Och idag raderade jag alla bilderna.

Det var ju jättedumt av mig. Inte alls meningen, naturligtvis. Jag trodde att bilderna hade förts över till en dator men det hade de inte visade det sig. Nu får våra matbloggsläsare nöja sig med påskbuffén. Den gick i och för sig inte heller av för hackor.

This is it!

Fiskarna 19.2. - 21.3.


Dagshoroskop - fredag den 6. april


Äntligen kan du kliva fram på scenen och skrika ut ditt budskap. Håll dig inte i bakgrunden, det är nu du syns och kan ta dig fram med bestämda kliv. Acceptera inte vad som helst.



JAG SKA TA ÖVER VÄRLDEN!!!!


Stockholms nya ungdomsgård

Jag var ju som sagt på restaurang igår. Little Persia på Östgötagatan. Som jag skrev i förra inlägget har jag inte varit där på fem år.

Det hela började trevligt, jag och en av vännerna sågs på Nada och drack cava. Sen gick vi över till Little Persia och träffade resten. Fick in lite bröd och röra och en flaska rött medan vi väntade. Beställde mat och åt den. Det var ganska gott, men inte översvallande smaskigt. Lite för mycket katrinplommon. Det var nästan bara katrinplommon när jag tänker efter, vilket är väldigt konstigt eftersom rätten skulle ha typ 118 ingredienser. Rättare sagt kycklingfilé, valnötter, koriander, basilika, mynta, granatäpple juice, tomatpuré, persilja, golpar, alobokharai, pressad citron, vitlök och ris när jag tittar på hemsidan. INGA katrinplommon. Fast jag vet å andra sidan inte riktigt vad golpar och alobokharai är. Det kanske är katrinplommon. I alla fall så blev det väldigt sött och inte jättegott.

När vi hade ätit klart och lyfte blicken från bordet hade något i lokalen förändrats. Det vällde in kids. Tydligen är Little Persia the place to be om man är typ 18. I början var många artiga och satte sig inte vid matborden utan hängde i bardelen. Efter ett tag började de liksom mutera, bubbla fram och in och var överallt. Och vi fick aldrig in notan så vi var tvungna att sitta kvar.

Kids i 18-årsåldern (en del såg faktiskt ut som 15 men jag hoppas verkligen att de var 18) är så himla osympatiska. De har liksom inte blivit riktiga människor än. Man vet att de växer till sig och blir säkert rätt trevliga till slut. Men när de är typ 18 kan de väl hålla sig för sig själva.

Eller så var det det de gjorde?

Restaurang med vännerna!

Nu har jag vaknat efter min eftermiddagslur. Man blir så groggy av att sova två timmar mitt på dan. Ska slänga i mig lite makaroner och sen hinner jag nog träffa syster och systerdotter en sväng i eftermiddag. Mys! Får i och för sig vara med dem hela påsken, men det är lite lyx ändå att få extra tid med systerdottern. Bara det där leendet när hon får syn på en och så stora bästa kramen!

Sen ska vi käka på Little Persia ikväll, jag och vännerna som jag gick i skolan med. Dem tycker jag om! Det är så roligt att vi träffas ofta. Särskilt med tanke på att vi egentligen inte lärde känna varandra förrän sista terminen av åtta (!). Ibland är man bra blind för saker som finns nära.

Little Persia är en jättemysig restaurang. Jag har inte varit där på typ fem år. Sist jag var där var det ett nyöppat ställe och vi fick vänta på maten i en timme. Men det gjorde inte så mycket när vi upptäckte att i köket stod en ensam kvinna och skötte all matlagning.

Det funkade!

Kortisonsprutan verkar ge önskad effekt. Pluppen är inte borta, men den har blivit väldigt mycket mindre! Då var det inte bortkastade pengar ändå!

Och ja, jag bloggar halv sju på morgonen. Men för mig är det mer förmiddag för jag har varit uppe sen tjugo över tre :-)


Påskris

Jag blev så inspirerad av art[E]Facts påskris att jag blev überpysslig och gjorde ett eget. Fast med tulpaner istället för fjädrar. Det blev jättefint tycker jag.

image102

Jag har tänkt ganska länge att jag skulle klippa tulpaner korta och stoppa ner dem helt i vasen. Det funkade bra.

image103

Men man blir ju ledsen av att kasta så mycket av blomman, även om det bara är stjälkar och blad. Det är lite som purjolök.

Pluppen, del II

Tillbaka från doktorn. Det var dyrt, men smärtfritt. Tydligen var den inte kvar, pluppen. Istället hade det blivit nån ärrbildning och inflammation. Därför skulle jag få en kortisonspruta. Jag är något alldeles otroligt rädd för sprutor.

När jag var liten hade nåt barn på dagis en pappa som var sjöman och kom hem med gulsot. Alla barnen fick åka akut till sjukhus och få en gulsotspruta. Vi var hos farmor och farfar i Lidköping och åkte till sjukhuset där. Jag var helt hysterisk och som jag minns det kom doktorn med en spruta som var typ en meter stor och stack mig överallt samtidigt som jag skrek och grät och rörde på mig så mycket jag kunde för att klara mig undan. Det tog två eller tre vuxna personer för att hålla ner mig.

Ja, och nu har jag då fått men för livet av detta. I måndags när gjorde jag ett jobb på blodcentralen, som behöver mer blod inför påsken erkände jag att jag aldrig har lämnat blod för att jag är så rädd för nålar. De försökte de övertala mig genom att säga att många som kommer till dem är rädda för nålar och faktiskt ser det som TERAPI att komma dit och lämna blod. Pyttsan, säger jag.

Åter till dagens läkarbesök. "Gör det ont" frågade jag. Tja, det spänner ju lite, svarade doktorn. Plupp - spänna lite.... plupp - spänna lite... jag valde ändå spänna lite. "Får jag lägga mig ner" undrade jag. "Ja, lägg dig på sidan om du vill" sa doktorn. Det är tydligen inte vad man egentligen ska göra när man får en kortisonspruta. Så låg jag där och var nervös för en spruta som kändes.... inte alls. Det var mindre smärta än av en bedövningsspruta. Det tog en minut.

Och för detta pröjsade jag 260 spänn! Häpp.

Nytt soffbord

Häromdagen bytte vi ut vårat soffbord, ett 50-tal i teak, mot det här snygga som vi hade i källaren. Det blev jättebra tycker jag, känns som att det är mycket mer plats i vardagsrummet nu. Det är ju trots allt ett ganska litet vardagsrum. Man får inte plats med så stora rum när det är tre på 61 kvm.

image101


Pluppen

I morgon ska jag ta bort pluppen igen. Den där kärltumören som doktorn redan har karvat bort en gång. Den som har kommit tillbaka. Hoppas bara att han inte behöver karva så djupt att han måste sy den här gången. Jag vill inte gå med stygn igen.

Sen är resten av dagen ledig, faktiskt! Skönt att vara ledig för en gångs skull, när man är arbetslös. Undrar vad jag ska göra. Några förslag? (Nej, det blir inte återputsning av fönster i morgon.)

Behöver också förslag på mat ikväll. Huvet är slut efter en dag som producent och magen är riktigt hungrig. Den ropar "äääää, ääääääääää. Jag vill ha maaaaaaaaaaat."

Snurrig i huvet

Oj, vad trött jag är! Var ju uppe så väääääääääääldigt tidigt i morse. Nu är jag alldeles för trött fast klockan bara är halv tio. Måste nog gå och lägga mig snart. Tänkte upp i morgon och träna igen före jobbet. Fast i morgon börjar jag inte förrän tio, så jag behöver inte gå upp förrän halv sju ;-)

Sen ska jag bestämma lite på jobbet. När jag ska sluta får jag testa på att bossa. Haha. (Ja, Perry, nu skriver jag om det här i alla fall.)

Gäsp. God natt.

tidig träning

Haha, jag var uppe halv sex och tränade idag! Det var duktigt. Vad skönt det är att känna sig så här duktig! Nu har jag lite lunch på jobbet. Jag vågar inte gå runt i korridorerna här. Alla skrattar åt mig. Jag har ju slutat.

April, april

"Idag är det första april" var det första min systerdotter sa till mig när jag svarade i telefon i förmiddags. "Ja och då får man luras" fortsatte hon. "Min lillebror kan gå."

Systerdottern är alltså tre år och lillebror är snart sju månader. April april.

Vilken utsikt!

Jag är såååååååååå duktig. Idag har jag putsat alla fönstren. ALLA. Det är fyra stycken. Fast de är dubbla, så det blir åtta fönster plus en balkongdörr.

Men det blev inte så bra i vardagsrummet. Fönstren ser liksom kletiga ut och jag vet inte hur jag ska fixa det. Det blir inte bättre av att man gnuggar mer.

Tips, anyone?

Trodde jag ja.

Precis när jag hade sagt adjö till mitt extrajobb, gått runt och sagt hejdå till alla (för vilken gång i ordningen? De tror inte på mig längre) och mentalt lämnat stället så får jag frågan om att jobba måndag och tisdag.
Klart jag gör!


RSS 2.0