Lat-inlägg

Jag latar mig genom att lägga in samma inlägg här som på sisterfood. Dagens rätt:

Aubergine är så gott, men kan vara lite bökigt att laga tycker jag, eftersom man oftast måste förbaka den i ugnen innan det går att göra nåt med den. Idag tog jag ett tidigare tåg hem för att hinna laga middag. Har ju lite ansvar medan syrran är i Italien. Väldigt gott blev det i alla fall. Genom att hoppa över lammfärsen och blanda matvete i auberginen blir rätten helt vego!

image118

För två personer gick det åt en aubergine, 300 g lammfärs, 2 charlottenlökar, 1 portobella (kan bytas mot valfri annan svamp) 1 vitlöksklyfta och några kvistar rosmarin. Börja med att dela auberginen på längden och salta snittytan. Sätt ugnen på 250 grader och låt saltet dra ut vattnet ur auberginen medan ugnen blir varm. Torka bort saltet och lägg auberginen i en oljad form med snittytan uppåt. Häll lite olivolja ovanpå och baka i ugnen i ungefär 20 minuter.

Medan auberginen är i ugnen: hacka charlottenlök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll i lammfärsen och svampen och lägg i rosmarin. Låt fräsa tills auberginen är klar.

Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Gröp ur auberginen med en sked och blanda aubergineköttet med lammfärsen. Häll tillbaka blandningen i skalen och sätt in allt i ugnen i tio minuter till.

Till detta serverade jag en sallad på matvete, charlottenlök och körsbärstomater. Det fick en dressing på sig som var gjord av olivolja, citron, vitvinsvinäger, vitlök, salt och peppar. Mycket gott.


Kommentarer
Postat av: Crazypill

lät väldigt gott...

2007-04-21 @ 11:09:29
URL: http://crazypill.blogg.se
Postat av: mandi

testing

2007-04-21 @ 17:05:26
URL: http://mandimoon.blogg.se
Postat av: Linda

ah, mandi! Det funkar!

2007-04-22 @ 11:18:55
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: Estelle

Mhh!

2007-04-22 @ 20:49:03
URL: http://estelles.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0