Charter

Jag har nog aldrig varit så här brun.

Är tillbaka efter en vecka på Mallorca. Har varit på mitt livs första riktiga charterresa. Det var mycket märkligt.

Vi bodde på en ort som hette cales de Mallorca och var helt och hållet uppbyggt för turismen. Det fanns INGET riktigt där. Allt var fusk, bara för turisterna.

Det fanns visserligen ett kommersiellt centrum. Där sålde de konstiga souvenirer. Bara. Sen fanns det en del barer också, men bara en restaurang. Och så fanns det underhållning för barnen; spelhallar och lekparker med hopptält och bilbanor.

Tack och lov bodde vi på lägenhetshotell och kunde laga egen mat. De första dagarnas brist på matvaror (det fanns bara SUPERdyra mataffärer med extremt dåligt utbud = mest vin, öl och sprit där vi bodde) ledde till att vi, när vi väl fick tillgång till bil, överhandlade i närmsta riktiga supermercado. Vi köpte mat för över 400 spänn och när vi kom hem och packade upp fattade vi inte vad vi skulle göra med all mat. Vi fick slänga över hälften när vi åkte.

Bilen gav oss också en del frihet. Tre dagars rundturer var som en befrielse efter två dagar i turistfällan. Vi åkte till Palma och kollade på katedralen, körde upp till ett kloster från 1300-talet som låg 508 meter över havet på ett berg utanför staden Felanitx. Där var utsikten makalös. Därifrån körde vi vidare till en liten fiskeby som hette cale de Figuero, där vi åt lunch och tittade på det klarblå vattnet. Sista dagen hann vi med en tur till drakgrottorna utanför Portocristo, en kilometerlång tur ner i underjorden med stalaktiter och stalagniter och streptokocker och underjordiska insjöar. Mycket vackert. På kvällen körde vi upp till ett litet hotell med bra restaurang i bergen ovanför vårt hotellområde, Vista Hermosa, där vi åt en härlig middag. Jag käkade avokadosallad med räkor till förrätt, hummer och pilgrimsmusslor i saffranssås till huvudrätt och tre sorters choklad till efterrätt; chokladmousse, chokladglass och chokladbakelse. Mums.

Efter tre dagars äventyr måste jag ändå säga att lata dagar vid poolen lockade ganska mycket igen...

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag gillar Mallorca men de där läskiga turistområdena är svåra att undvika...

2008-07-30 @ 06:10:22
Postat av: Uriuri1225

Very informative...God Bless

2010-11-26 @ 08:20:23
URL: http://uriuri1225.blog16.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0