En fantastisk födelsedagsmiddag
I lördags började vi laga mat klockan halv tio på morgonen. Vi åt vid sju. Här är resultatet:
Förrätt
Blini med rökt lax, rökta räkor och örtcrème fraiche

Varmrätt
Hjortfilé på en bädd av rosésallad, stekt spenat och purjolök. Med rödvinssås, karamelliserad vitlök och rostade hasselnötter.

Efterrätt
Pekannötspaj

Det godaste av allt var nog den karamelliserade vitlöken. Den var lätt att göra, bryn vitlöken i rapsolja. Häll sen på 1,5 msk socker och 1,5 msk vatten och koka i fem minuter. Låt svalna. Mjuka, lena i smaken. Mmm.
Förrätt
Blini med rökt lax, rökta räkor och örtcrème fraiche

Varmrätt
Hjortfilé på en bädd av rosésallad, stekt spenat och purjolök. Med rödvinssås, karamelliserad vitlök och rostade hasselnötter.

Efterrätt
Pekannötspaj

Det godaste av allt var nog den karamelliserade vitlöken. Den var lätt att göra, bryn vitlöken i rapsolja. Häll sen på 1,5 msk socker och 1,5 msk vatten och koka i fem minuter. Låt svalna. Mjuka, lena i smaken. Mmm.
Kommentarer
Postat av: Kix
Jösses va det ser gott ut!! Pecannötspajen ser väldigt mumsig ut!
Postat av: mandi
Hmm... blev plötsligt sjukt hungrig. Det såg väääldigt gott ut alltihop. Och vilka söta kaffekoppar!
Trackback