En fantastisk födelsedagsmiddag

I lördags började vi laga mat klockan halv tio på morgonen. Vi åt vid sju. Här är resultatet:

Förrätt
Blini med rökt lax, rökta räkor och örtcrème fraiche

175343-49

Varmrätt
Hjortfilé på en bädd av rosésallad, stekt spenat och purjolök. Med rödvinssås, karamelliserad vitlök och rostade hasselnötter.

175343-48

Efterrätt
Pekannötspaj

175343-50

Det godaste av allt var nog den karamelliserade vitlöken. Den var lätt att göra, bryn vitlöken i rapsolja. Häll sen på 1,5 msk socker och 1,5 msk vatten och koka i fem minuter. Låt svalna. Mjuka, lena i smaken. Mmm.

Kommentarer
Postat av: Kix

Jösses va det ser gott ut!! Pecannötspajen ser väldigt mumsig ut!

2007-02-25 @ 23:36:25
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: mandi

Hmm... blev plötsligt sjukt hungrig. Det såg väääldigt gott ut alltihop. Och vilka söta kaffekoppar!

2007-02-26 @ 18:35:30
URL: http://mandimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0