Badkrukan badar

Jag är så otroligt modig. Det kan hända att jag är en av de modigaste i hela världen. Kanske att han som bar ner skadade bergsklättrare från K2 är modigare. Jag har nämligen badat i insjöar. Två stycken. Och det tog inte en halvtimme och fyra försök att komma i.

Till saken hör att jag egentligen är en riktig badkruka. Jag har inte badat i nån sjö sen jag fick för mig att jag inte alls var rädd för att inte bottna och simmade rakt ut från stranden vid ett bad i Bromma nånstans för att sen få panik och med korta snabba simtag ta mig in till stranden igen, lätt hyperventilerande. Det är väl kanske fem sex år sen.

Insjöar skrämmer mig särskilt. Man ser inte vad som finns där och rätt vad det är kliver man på nåt slemmigt eller vasst. Dessutom är jag rädd för fiskar och får som sagt panik när jag inte bottnar. Plus att det är kallt. När jag försöker mig på att bada i svenskt vatten brukar det räcka att doppa tårna för att bli rejält avkyld.

Men i år är jag tydligen i någon slags metarmorfos. Först har jag varit på massa konserter och nu har jag badat flera gånger. I onsdags doppade jag mig i Mälaren tre gånger och i fredags badade jag i en sjö i Borås. Där var det både kallt och fanns fiskar! Alla doppen gick dessutom snabbt, försiktigt i till halva vaderna, sen snabbt i till höfterna och sen dopp.

Makalöst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0