Häxjakt

I morse brast det. Jag är en ärlig själ. Jag laddar inte ens ner saker från nätet. Jag gör alltid vad jag tycker är rätt, även om det will bite me in the ass, vilket det allt som oftast gör. Ett exempel på det är min kamp med a-kassan, där jag har varit genomärlig hela vägen med mina planer för framtiden och de ändå först ger mig pengar och sen vill ha tillbaka dem trots att mina premisser inte har ändrats. I dagsläget kryssar jag i lapparna till a-kassan och skickar in, varpå jag får tillbaka lappar där det står vad jag skulle ha fått utbetalt och sen stora minustecken för att de drar tillbaka 11 000 spänn. Jag har förstås överklagat men det gör inte situationen lättare just nu.

Sen har vi AMS då. Det är ju ett kapitel för sig. När jag var och träffade arbetsförmedlaren från helvetet så undrade han inte bara vad en kulturgeograf vad, han förklarade även mycket tydligt för mig att man FÅR INTE GLÖMMA TIDER HOS ARBETSFÖRMEDLINGEN. Det är som att glömma att gå till jobbet. (En liknelse jag ställer mig lite frågande till eftersom ett jobb ändå är nåt man går till varje dag.) Jag brukar inte glömma saker, men nu gjorde jag det. Jag glömde att gå på basinformationen på arbetsförmedlingen. (Som jag dessutom redan har varit på en gång med nu måste gå på igen, Hej effektivitet!) Jag hade en känsla av att det var nåt jag skulle dit för, men bland alla de tusen papper jag har fått hittade jag inte informationen och dessutom jobbade jag den dagen jag skulle gått.

Så får man då ett brev. "vi har meddelat din a-kassa att du har blivit utskriven från arbetsförmedlingen". SKIT.

Jag känner mig mer och mer jagad av både arbetsförmedlingen och a-kassan. Det är inte så att jag VILL vara arbetslös. Det är inte så att jag VILL gå på a-kassa hela livet. Jag vill mer än allt annat ha ett jobb, men jag kan inte göra mer än jag gör för att fixa det.

Jag är inte en dålig människa, men jag glömde, förlåt.

Kommentarer
Postat av: Emma

Det är så tråkigt med den där attityden - att man försöker smita ifrån att arbeta - som om man är ett litet barn som skall uppfostras. Trist.

2007-03-10 @ 11:09:59
URL: http://emmalexa.blogg.se
Postat av: Järnladyn

Att glömma är mänskligt. Och en gång är ingen gång!
Idioter, är vad de är. Borde väl hjälpa i stället för att stjälpa människor???

2007-03-10 @ 12:52:54
URL: http://annika69.blogspot.com
Postat av: My

Välkommen till hata-myndighets-klubben! Jag har varit medlem länge.

2007-03-10 @ 16:32:00
URL: http://torontoliv.bloggspot.com
Postat av: mandi

Usch. Det är accion-reaccion som gäller där.

2007-03-10 @ 19:14:59
URL: http://mandimoon.blogg.se
Postat av: Linda

Tack för stödet! Det behövdes verkligen. I morgon ska jag till ams och skriva in mig igen och säga åt dem att betala min resa till Norrköping.

2007-03-11 @ 12:42:40
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: Kix

Oj, funkar det verkligen så! Det låter inte kul alls...

2007-03-11 @ 22:49:29
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Kix

Oj, funkar det verkligen så! Det låter inte kul alls...

2007-03-11 @ 22:49:37
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Esther

Det är skräckhistorier som den här som gör mig så deppad över att jag har ett bra (extra)jobb. Jag kommer aldrig komma därifrån för jag vågar liksom inte
sluta. Och slutar jag inte så kommer jag aldrig ha tid att söka jobb. Alltså är jag redan nu kvartvingad på extrajobbet av arbetsförmedling och a-kassa. Hoppas verkligen att det löser sig för dig. kram

2007-03-11 @ 22:57:01
URL: http://esthrro.wordpress.com
Postat av: Linda

Kix: japp, det är så det funkar. Det jobbigaste är ju att det säkert finns en massa oärliga människor som kommer undan.
Esther: hihi, kul att du har ett EXTRA-jobb... men snart har du ju ett riktigt jobb!

2007-03-12 @ 08:54:00
URL: http://sysslor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0