Utbilda arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlaren : "Kulturgeograf, vad är det? Kan inte du vara inskriven på kulturarbetsförmedlingen då?"
Döh.

Jag: "Varför finns det ingen arbetsförmedling för akademiker. Det är ju enklare att få en handläggare som vet vad den utbildning man har innebär."
Arbetsförmedlaren: (upprört) "Men det är ju omöjligt för alla som jobbar på arbetsförmedlingen att kunna alla hundratals yrken som finns"

Ja, kära arbetsförmedlare. Det är omöjligt att kunna alla yrken som finns. Men att en person som jobbar som handläggare på arbetsförmedlingen känner till de akademiska ämnena kan man kanske begära?

Kommentarer
Postat av: Esther

Usch, stackars stackars dig! Jag vill inte byta, men heller inte vara kvar här. Buhuu.

Varför får du upp en S-demokratisk bloggannons på din sida?

2007-02-21 @ 12:12:22
URL: http://esthrro.wordpress.com
Postat av: Johanna

det kanske var därför som det skulle finnas en arbetsförmedling för akademiker, så att arbetsförmedlarna var mer specialiserade inom sitt område och slapp ha koll på alla yrken.

2007-02-21 @ 12:53:15
Postat av: Linda

Esther: jag har inte bett dem annonsera, om det är det du tänker :-)tänker du sluta läsa min blogg nu då eller?
Johanna: eller hur? Ska ändå kolla om jag kan få byta till kultur-af för de verkar i alla fall vara lite flexibla...

2007-02-21 @ 13:24:38
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: Esther

Egentligen skulle det väl inte vara en fråga, utan mer ett konstaterande. :-) Kändes lite märkligt bara. Man undrar ju vad det är du skrivit som som attraherar just de annonserna. Men nu såg jag att den var utbytt mot en arbetsförmedlingsannons. Och nej, det är klart jag inte skulle sluta läsa för det!!

2007-02-21 @ 23:00:40
URL: http://esthrro.wordpress.com
Postat av: Christina W

Jag hörde av en god vän som i tjänsten träffar AF-folk att AF numera inte tar hand om arbetssökande - "de administrerar dem". Och om de administrerar kanske de inte behöver veta någonting? Jag vill inte låta nedlåtande till alla landets arbetsförmedlare men jag hör fler och fler som upplever att det knappast är hjälp de får från AF. Detta i sin tur beror ju till stor del givetvis på att man drar ner mer och mer på verksamheten.

2007-02-22 @ 05:03:07
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Linda

Christina W: Visst är det så, det var inget arbetsförmedlaren jag träffade i går hymlade med. Vi som är unga och utbildade förväntas klara oss själva, det är först efter hundra dagar som arbetsförmedlingen bryr sig om oss. Innan det är de endast en kontrollmyndighet för a-kassan. Jag tror också själv att det snarare är genom nätverk man får jobb. Kanske dags att ta bort -förmedlingen från arbetsförmedlingen? Arbetskontrollsmyndigheten är kanske ett mer passande ord.

2007-02-22 @ 07:45:17
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: järnladyn

Ett råd: hoppas inte på någonting av AF. Ta i stället egna initiativ till att hitta en praktik- eller arbetsplats som är villiga att ta emot dig. Då brukar AF faktiskt kunna ställa upp på lösningar som att de står för halva lönen e dyl. Det har jag personlig erfarenhet av både som anställd och som arbetsgivare. A och O är ju att du får arbetserfarenhet inom det du är utbildad för.

2007-02-23 @ 13:28:32
URL: http://annika69.blogspot.com
Postat av: Linda

Järnladyn: jag ser egentligen inte af som nåt annat än en kontrollmyndighet heller. Det är nätverk som ger jobb, det är jag övertygad om. Tack för rådet!

2007-02-25 @ 16:39:32
URL: http://sysslor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0