Jag = sierska

Jag kände väl det på mig när jag ifrågasatte SL:s mobilförbud för ett par veckor sen.

"Mobiltelefonförbudet på SL kan snart vara ett minne blott. SL:s vd Ingemar Ziegler tänker föreslå styrelsen att förbudet avskaffas vid nästa sammanträde. "

Kommentarer
Postat av: Bussföraren

För oss bussförare behövs det nuvarande mobilförbudet i den främre delen av bussen av säkerhetsskäl och arbetsmiljöskäl. Jag hoppar högt varje gång en hemsk ringsignal drar igång högljutt. Dessutom skriker de flesta i sin telefon och då tappar jag koncentrationen och trafiksäkerheten blir lidande. Det är oerhört jobbigt.
Sedan man kan prata gratis hur länge som helst har det här blivit olidligt eftersom vissa sitter i timmar i bussen och babblar.

2007-05-12 @ 09:45:26
Postat av: art[e]fact

Du ÄR en sierska :) Men när jag läser Bussförarens kommentar ovan förstår ajg att det kan vara jobbigt för dem med alla mobiler som ringer stup i kvarten. Dilemma...

2007-05-12 @ 10:43:38
URL: http://artefact.blogg.se
Postat av: Esther

När jag mejlade SL så svarade de att det inte var ett föbud utan en rekommendation. Problemet är som jag ser det inte ATT man pratar i mobilen, utan HUR man pratar. Man behöver ju inte sitta och skrika... Inte heller ha världens mest skräniga ringsignal. Men jag ser fram emot att de plockar bort alla dyra dekaler de satt upp.. hoho

2007-05-12 @ 18:07:14
URL: http://esthrro.wordpress.com
Postat av: Linda

bussföraren: jag förstår absolut att det är jobbigt. Håller med Esther, det handlar om HUR man pratar. Det är klart att alla vill åka buss säkert och tryggt. Kanske särskilt jag. Vissa bussförare freaks me out.
artefact: lösningen är kanske att ha ett allmänt förbud att prata KRING bussföraren, inte bara med. En ny skylt: förbjudet att tala så bussföraren hör. Nytt problem: hur ska de veta vart man ska så de stämplar rätt antal kuponger? De kan ha små skyltar som folk kan peka på. Det skulle ju också vara ganska handikappsanpassat = bra för ALLA!

2007-05-12 @ 20:13:41
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: art[e]fact

Hihi, jag kan inte berätta för mycket om festen, men kanske att du kan lägga ihop ett och ett när jag ikväll skrev om en forskare vid uppsala universitet som disputerar nu i veckan och att festen som äger rum i veckan är för en arkeolog? :)

2007-05-13 @ 20:21:35
URL: http://artefact.blogg.se
Postat av: Anonym

Jaha!
jag kommer aldrig betala en biljett och har inte gjort det på 2år varför?
jo för jag måste tåla alla jävlar som
ringer med sin jävla mobil och får ta strålningen som blir väldigt väldigt kraftig i fordon som rör sig(ju fortare desto mer strålning)och den rör sig bakåt i tåget så dom som sitter längre bak får mest strålning och fastän jag sitter längst fram är det nån gris som ringer och jag får gå av och vänta på nästa tåg.(idag väntade jag på 3tåg)fy fan aldrig att jag betalar för att få sjukdomar idioter...

2007-05-28 @ 20:49:15
Postat av: Linda

Eh ok... betala en biljett för en mobiltelefon eller vad? Betala för att få sjukdomar? Gör SL dig sjuk? Blir du mindre sjuk om du inte betalar för biljetterna? You lost me.

2007-05-28 @ 21:32:27
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: Johanna

Men vänta, är det inte strålning precis överallt i hela samhället? eller samlas all illvillig strålning just på t-banan eller kring master? Det finns inte ens bevis för att t.ex. strålning från master är farlig, när man hindrar i områden så är det p.g.a. folks rädsla inte för att man kan uppmäta några effekter.

2007-05-29 @ 08:39:31
Postat av: Anna

Woho! Far out! Jag hade ingen aning om hur farligt det är att åka buss!

2007-05-29 @ 15:12:39
URL: http://frujonsson.blogg.se
Postat av: Marcusann

Hi, nice site! Keep up the good work!

2010-11-21 @ 22:31:41
URL: http://marcusann.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0