SL-logik

En SL minut är inte 60 sekunder. Det finns även andra områden där logiken brister för SL. Till exempel när det kommer till deras resegaranti och buss 676 mellan Tekniska högskolan och Norrtälje.

Bussarna till Norrtälje på lördagar och till Stockholm på söndagar är nästan alltid fulla. Eller, rättare sagt så fylls sittplatserna upp väldigt snabbt. Så snabbt att folk ofta väljer att vänta 20 minuter på nästa buss istället för att stå upp. Man får nämligen stå upp i bussarna. Det står inuti bussen att det finns plats för 44 stående passagerare. Men det brukar busschaufförerna strunta i. När sittplatserna är fulla bränner de bara förbi de resterande hållplatserna och lämnar arga, sura och häpna människor kvar.

Nu till logiken. Enligt SL:s resegaranti får man ersättning för en taxiresa om om RISKERAR att komma mer än 20 minuter försent till sin slutdestination. Enligt SL:s trafikupplysning får man RÄKNA MED att Norrtäljebussarna blir fulla redan vid starthållplatsen och sen bränner förbi resten av hållplatserna utan att plocka upp passagerare.


Därför tycker jag att det skulle vara ok att helt skita i att försöka få åka med bussen och ta en taxi på en gång istället.

Det är däremot, enligt SL:s trafikupplysning, inte logiskt.


Kommentarer
Postat av: Systern

Jag försökte ju en gång i resegarantins barndom hävda att bara att överhuvudtaget fundera på att ta Roslagsbanan när man skulle någonstans var att riskera att komma 20 minuter försent. SL godkände inte det heller... och nu för tiden lär Roslagsbanan ha bättrat sig. Vill du gå på Smaklust med mig förresten?

2007-08-22 @ 21:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0